Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rázós táska
szertnék táskába egy olyat épiteni ami nagyon megráza az embert ha a cibzárhoz ér
szerintem egyszerűen egy olyan transzformátort kéne építened ami feltranszformálja a feszültséget mondjuk olyan 110V ra az már szerintem eléggé megráz
de ha nem akko olyat ami felviszi 200Vra az már biztos hogy megérzed --Javítottam--
neked egy sokkoló/villanypásztor kell. nekem van is rajzom megmár megis csináltam és működik is, de neked csak akkor fog működni ha a cipzár vmien fémből van (de gondolom ezzel tisztában vagy )
ja és az enyém 6V -ból kb. 150V ot csinál (FESZT!!)
Üdv!
Ez a tegyél bele egy 4 v-os elemet és köss rá egy kondit = senkit nem fog megrázni(há'l istennek) . Ugyanis attól hogy puffereled a 4 voltot akár 1000v-os kondenzátorral az akkor sem fog 4 voltnál nagyobb feszre feltöltödni. A villanypásztor viszont igen , de extrém esetben akár AGYON IS ÜTHETI az embert, ha rosszúl van méretezve.
az ellemes az jo :taps:
itt van!
bocs h nem tudtam előbb küldeni de sajna nem jó a scannerem és csak fényképezni tudtam az meg nem volt tegnap itthon!
teszejk fel róla képet h hogy néz ki az enyém
bocs a sz*r minőségű képek miatt! mod: bocsánat a képek nagysága miatt de csak azután vettem észre miután már elküldtem! még 1* bocs kedves moderátorok
A képek nagyságával túl sok gond nincs és szerencsére JPG kép mind...viszont kipróbálhattad volna bekapcsolni a MACRO módot a fényképezőn és akkor élesebb képet kapunk
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy az ebbe a villanypásztor-szerüségbe lévő L1 tekercs, hány uH vagy mH? Előre is kösz
Végre megépítettem, de nem működik. :no:
Az a tippem, a trafó primer oldalának majdnem 0ohm az ellenállása, igy a feszültség 90%-a a tranzisztorra esik. Ezért nem tudja a kis feszültség meghajtani a transzformátort. Szerintetek? Megépítette már valaki?
Próbáld meg felcserélni az L1 tekercs kivezetéseit!
A trafóknak általában ~0 ohm a DC ellenállása... :yes:
A hiba máshol lesz. Az LC rezgőkör rezeg? A trafó szekundere nem szakadt? És a tekercseknek nincs polaritása, kár felcserélni...
Általános iskola 7.osztályában válra akasztós táskám válpántját végigvartam 2sorban 0,4 szigeteletlen cu drottal a táska megemelése egy kapcsolót zárt ami egy 1 tranyos csengötrafos invertert müködtetet ... a hatás nem maradt el.
Én annak idején úgy tanultam, hogy 52V-tól fölfele már halálos lehet az áramütés. Szerintem ennyit nem ér a dolog. Talán inkább lehetne egy riasztó az áramütés helyett. Akkor még trafó sem kell (könnyebb, ami egy táskában nem mindegy).
Sajnos nem tudom, hogy rezeg-e. Nincs oszcilloszkópom.
Úgy nem lehet kipróbálni, hogy rákötök egy hangszórót és futnak -e a kutyák? Az van írva asszem, hogy kb. 20kHz.
Nem szakadt a szekundere, de a tranzisztor nagyon melegszik. Szerintem a rezgőkör nem jó.
Egyetlen dolog, ami lehetséges, hogy rossz az a L1 tekercs. Egy ilyet raktam bele(melléklet(nem pont ez)). Vasmagos, de nem tudom, hogy ilyen "kör alakú" jó-e. Nem is írta, hogy mekkora induktivitású tekercs kell, ezért ezt az itthon találtat raktam bele. Szerinted jó ez? Bocs a kép minőségéért.
Én is gondoltam, hogy kellene csinálnom egy riasztót a táskámhoz (mivel nálunk elég sűrűek a lopások, így indokolt is). A lényeg az lenne, hogy az illetőt rázza meg az áram. DE nem szeretnék olyat, hogy majd ha valaki megfogja a táskámat, azt már seperhetem is össze, hanem ezáltal "elriassza" az embert, hogy kinyissa a táskámat. Ha lehetne, elemről működjön (hogy most ceruza,-gomb,-zsebtelepről vagy 9V-os elemről megy, az mindegy).
Lehet kapni a METRO ban elektromos légycsapót (igen jól írtam... ) Úgy néz ki mint egy teniszütő. 600 ft körül van az ára, két cerkaelemmel megy és kb 600 V jön ki a kimeneten. Én kipróbáltam.. nem lennék légy, a fél oldalam lezsibbadt tőle.
Mivel önmagában a feszültség nem halálos nyugottan lehet nagy feszültséget kapcsolni rá. Én is fogdoztam már 300kV-t, csak 140kHz-n. Tehát két módszer van: a) növeld a frekvenciát és akkor a skin hatás miatt nem üt meg az áram (legfeljebb jól megégsz) b) kellően nagy belső ellenállású (=>nagyon kicsi áramerősség) feszültségforrás.
Villanypásztoroknál 340mJ a maximális megengedett kimenő energia. A helyedben egy folyamatosan szikrázó gázgyújtót alakítanék át. Annál olcsóbban tutui nem jösz ki és biztosan működik. Mindazonáltal, ha valaki el akarja csórni a táskád, aztán még jól meg is
sztem ez jo 99 voltot csinál és mellette vannak a pontos kapcs rajzok az elektronikája meg jo lesz cipzárhoz is
Talán 2007 óta túllendült a problémán. :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |