Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 35
(#) kadarist válasza Droniusz hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Szia!
Pedig valamiféle kontakthiba lesz. Akár egy vezetőfólia is el lehet repedve.
Viszont alapszabály: át kell forrasztani minden forrpontot, akkor is, ha jónak látszódik.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

A GND és a tranyó kollektora között kell mérni? mert itt nem mértem semmi feszt...
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Kollektor és a test között (C-E). Tehát a szekunder (elszigetelt) testhez képest.

semmi feszt nem mértem..:S vmi ötlet h mi lehet rossz?
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Szépen mérd ki ellenállásméréssel a kollektorról visszafelé, a rajz alapján az áram útját. Valahol megszakad a villany. A sortranzisztor jó?
(#) goldscorpio07 válasza Droniusz hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Szerintem először nézd át a forrasztásokat alaposan,ha kell nagyítóval,pláne ha mozgatásra érzékeny szerintem valahol kontakthiba van.Ha ez oké,akkor a térítés áramköre körül kicserélném az elkókat,pláne amelyik hűtőbordák mellett helyezkedik el.
Üdv.

Holnap megnézem a vezetősávokat a tranyo és a táp közt, de a tranzisztort, hogy tudom mérni?
(#) goldscorpio07 válasza acdc hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Sortranzisztor:BCE
Műszer diódavizsgáló állásban.
B-C között mérsz egy diódát egy irányban,
B-E között szintén,
C-E között pedig semmit.
Ha nem így van rossz a tranyó.
Üdv.
(#) goldscorpio07 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Bocs,persze ehhez ki kell venni a tranyót
(#) acdc válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Köszi a mérésinfót megcsináltam ahogy írtad, ezekszerint a tranyó jó...am egy toshiba c5855 van benne (2sc5855)
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Na és mi a helyzet a tápfeszütséggel?
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

hogy érted ezt a tápfeszt?

Hát a kollektorról a tápfeszültség visszakövetését megcsináltad? A kollektor a sortrafó primer tekercsére van kötve. A tekercs másik vége a sortápfeszültségre.

bocsi, de ezt most nem értem! a tranyó nem kap feszt az emitterére, tehát nincs a kollektoron sem, nemis csoda, hisz a trafó nem adja le megfelelően az előírt feszeket...
Akkor most mit mérjek?

A rajz megvan?
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Berajzoltam az áram útját. A pirossal jelölt vonalon lévő ellenállásokat, diódákat kellene ellenőrizni, valamint azt is, hogy nincs-e zárlat a vonal és a test között.

háát kapcsolási rajz van a service manualban ha arra gondolsz...

Megnézted az áram útját a mellékelt rajzom alapján?

most nézem rajta a diódákat, ellenállásokat stb...
a piros vonalra párhuzamos és soros kapcsolódásokat is kell ellenőrizni?a piros vonal és a test közötti zárlatot mivel nézzem, mérjek ellenállást?
(#) Droniusz válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Szia! Ma délután már csak a csíkok jöttek be és átforrasztottam nagyjából a pontokat. Sikerült stabillá tenni a képet, bár nem tudom mennyire lesz ez tartós, mivel ez egy LG Köszi a segítséget.

Mérj ellenállást, igen. A zárlat a nulla, vagy közel nulla ohm. Ha ezen a piros vonalon a test felé (negatív mérőcsúcs a testen)100 ohm-ot mérsz, már az is zárlatnak számít ebben az esetben.

megnéztem az összes diódát a piros vonal mentén, de semmit nem találtam ami rossz, mértem ellenállást is ahogy írtad, 10-20kOhm-ról szépen lassan emelkedik 70-80kOhm ig mértem, gondolom töltődik valamelyik kondi... összeraktam bekapcsoltam de semmi, a powerled nem világít a táp lassan kattog...

A tápegység primer oldalán cseréld ki a kis méretű elektrolitkondenzátorokat. Biztosan van otthon bontásból ilyen értékű és feszültségű (4,7 µF 50V, 47 µF 50V ). A többi tápvonalat is ellenőrizd azért zárlatra a táptrafó szekunder tekercsen lévő diódák katódjain.

kicseréltem a két kondit átnéztem még pár diódát a táp körül de semmi változás, a kattogás sebessége sem változott a kondicserével...
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Nahh most mi legyen a monitorral? Esetleg még vmi ötlet h mit érdemes még átnézni rajta...?
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Lövésem sincs, hogy hogyan tovább. Minden jó és mégsem jó. Valahogy azt kellene elérni, hogy a tápegység stabilan leadja a feszültségeit.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

A kis relé milyen funkciót tölt be? Amúgy nekem az volt a furcsa, h kiforrasztottam a szekunder oldalon lévő soros "cuccokat", (tehát semmi terhelése nem volt a tápnak) és akkor is csak lassan kattogott, tehát valami baj a tápegység meghajtásával lehet, (gondolom) esetleg a fet vagy a ka 3842-es íc, jó lenne szkóppal megnézni a jelalakot de sajna nem áll rendelkezésre... multival lehetne rajta feszt mérni v nagy a freki? és a fetet ellenőrizni valahogy?
(#) acdc válasza acdc hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Nincs válasz, senki?...
Amúgy ezzel a módszerrel érdemes kezdeni a "kutatást" más monitorokon is aminél szintén ez a jelenség? Mert van egy LG flatron ez t710b monitorom is ami rossz, a jelenség ugyanez annyi különbséggel, hogy ezen villog a powerled narancssárga és zöld színben felváltva...
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

A relé a képcső lemágnesező áramkörét kapcsolja, a tápegység működéséhez nincs köze.
A KA IC körül minden alkatrészt kimértél? Valamilyen lüktető feszültségnek csak kellene lennie a kimeneteken.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Az ic körül minden ellenállást és diódát megnéztem, minden jó, az ic 6-os lába és a pufferkondi+oldala között 329-332 V mértem, a föld és az ic 6-os lába között 114-115 V mértem, ez jó? Jahh és észrevettem, hogy a L705-ös tekercs melegszik, egyszerre kattog a táppal...
Következő: »»   12 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem