Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   174 / 607
(#) ptesza válasza hapro hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Sajnos nem értem mire gondolsz , már láttam az adatlapját.
(#) Alkotó hozzászólása Máj 27, 2010 / 1
 
A KIT mellé, alternatívaként itt egy másik kiviteli elképzelés is. Ezt ugyan csak én terveztem, és még ki sincs próbálva, de nem hiszem, hogy gond lesz vele.
Ezen rajta van a tápegység is, dupla greatzet használok (most próbálom ezt először), tehát ehhez olyan trafó ideális, amin 4 db szekunder van. Ha valakinek középleágazásos trafója van, akkor arról is megoldható egy minimális átalakítással a működtetés.
(#) Bassmester hozzászólása Máj 27, 2010 /
 
Nekem is van egy hasonló. Csillagpontos GND, van rajta táp, meg védelem is, nincs rajta mute kivezetés. Több példányban megépített, bevált cucc. :yes:
Íme:
(#) ptesza válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Tetszik ,hogy nincs túlméretezve. A táppal együtt van , és ez egy csomó olyan kérdést blokkol , hogy milyen tápot készítsek.Meg hiába mondjuk ,hogy a 100nF milyen fontos lenne. stb.Nekem tetszik , és nemsokára építeni akarok , szerintem ezt fogom csinálni. A személyes véleményedre kíváncsi lennék ,ha elkészül . Mivel több erősítő építésén ,és tesztelésén is túl vagy,így van összehasonlítási alap.



Amit hiányolok , az egy DC védelem lenne ,habár többen mondják , hogy elpusztíthatatlan.
(#) Alkotó válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Nem okoz működési bizonytalanságot, hogy a 4-es láb nincs a GND-n (mégha nem is használod a "mutte-kat")?
(#) Bassmester válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Hali!
Semilyen problémát nem okoz. Annak csak az lenne a szerepe, hogy a mute aktív állapotában a bemenetet a 4-es lábra, azaz GND-re kapcsolja. Nekem nem kellett a mute funkció, ezért kihagytam
(#) skul0 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Idézet:
„..Meg hiába mondjuk ,hogy a 100nF milyen fontos lenne. stb...”

Az tényleg ennyire fontos lenne? Miben nyilvánul meg a hiányuk? Csak úgy érdekel...
(#) Peter911 válasza Peter911 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Sziasztok!

Tudom, már megköszöntem a válaszokat...
De nincs mit!
(#) Bassmester válasza skul0 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Működik nélküle is, de jobb ha van benne. Elejét veszi pl. a nagyfrekis oszcillációnak és minden egyéb hasonló anomáliának. Ha megnézed a LAY-t amit feltettem, láthatod hogy a táp elkók lába közé 100n/50V-os kerámia X7R kondikat raktam (SMD 1206-os méret). Ez a fajta kondi, az eddigi ismereteim szerint, a legjobb megoldás erre a célra. :yes:
(#) muimui hozzászólása Máj 28, 2010 /
 
Sziasztok, végre megépitettem egy müködőképes kapcsolást, de a probléma, az, hogy +-25v-ot kap a ic, de nagyon halk. Növeljem a feszt, hogy megmutassa mit is tud? Van ennek a trafónak +-44V-os kivezetése is, de az viszont már tul sok neki. Két ic-t már elküldött a halálba. Szóval szerintetek?
(#) DJ Szabcsa válasza muimui hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Nem tudsz letekerni a trafóból? Olyan sokat nem is kéne és akkor már lenne is +-40voltod ami már tökéletes.
(#) muimui válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Ettől a választól tartottam. De nemfogok letekerni, mert ez egy kenwood erősítőből való, de nem is ez a lényeg. Van rajta árnyékolás, és az egész egy ponthegesztett házban lakik. Kilóg belőle jó sok vezeték, 3 szimmetrikus tekercs van benne, és még 3 külön tekercs. Igazából megbontani nemszeretném. de legeslegrosszabb esetben. Bár, miközben irom ezt, átgondoltam. Lehet. Jólgondolom, hogy közbe meg méregetnem kell mennyinél járok. De kb hány menet kel minuszba?
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Köszi.

Biztosan nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni.
(#) DJ Szabcsa válasza muimui hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Hát ezt számolni kéne. Van egy menet\volt arány. Toroidnál úgy szokták, hogy rátekernek egy menetet és megmérik a rajta keletkező feszültséget. Akkor megvan a menet\volt arány és tudod mennyit kell letekerni. Esetleg még stabilizálásra tudok gondolni, hogy csökkenjen a fesz. Kéne keresni egy olyan stab ic-t ami bír akkora áramot amit a végfok felvesz és akkor kb 3voltal esne fesz és lenne stabil +-40 vagy 41 voltod ami már nem gáz mert ha terhelődik akkor még lejjebb is eshet.
(#) muimui válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Hát, majd kedden viszem céghez letekerni, mert ez nem toroid. Szétszedni nemtudom. A ic max 10 ampert vesz fel, szóval a stab az kiesett (szerintem). De akkor szerinted is amiatt halk, ugye?
(#) ptesza válasza muimui hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Lehet ,hogy a hangsugárzóid érzéketlenek?
(#) muimui válasza ptesza hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Kizárt. Ugyanazokat a hangsugárzókat kötöttem rá, mint a tda7264-esre. A 7264es pedig falat dönget velük. Van egy pioneer mély, és két videoton sl qb 451
(#) DJ Szabcsa válasza muimui hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Amúgy hány wattos az a trafó? Kábelezés, hangerőpoti meg az ilyen apróságok jók mindenhol?
(#) MPedro válasza muimui hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Szia !

Lehet, hogy azért halk, mert alacsony a forrásod jelszintje. A TDA7294-el megvalósított kapcsolások (köztük az enyém) jellemzően 0 dB (775mV) mellett produkálják a megfelelő teljesítményt (pl. keverő kimenetről).

Amennyiben a forrásod a mostanság szokásos 200-300 mV nagyságú jelet ad (pl. MP3 lejátszó, diskman, stb.), ez esetben a helyzet olyan, mint ha 1/3 hangerőre visszavennéd a végfok hangerő potméterét, oszt azon csodálkoznál, miért halk

Ha ez van, akkor szükséged lesz egy szintemelőre. Adatok, letöltés itt

P.
(#) muimui válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Valójában, nincs még hangerőpoti. A kábelezés jó.

MPedro: Hát nem tudom, próbáltam több forrásról, mint például: nokia 5310 experrmusik, elég jó hangerőt produkál, szerintem megütötte a jelszintet, gépről: ezen még lehetett emelni a kimenetet (talán gain-nak hivják) meg egy mezei empéhárom lejátszó, mindeggyik közül ez volt a leghalkabb. Van itthon egy tl-072-es icm. CSináljak abból valami előerősítőt? ugytudom az jó erre a célra, nem? Ha igen, egy kapcsolási rajzot, tudsz küldeni, hogy hogyan kéne?

Üdv.: Norbert
(#) ODU hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Hello!
Azt szeretném kérdezni hogy 2 oldalas NYÁK-nál hogy oldjátok meg hogy az alkatrészeket ne kelljen mind 2 oldalról beforrasztani(magyarul legyen kapcsolat a 2 oldal között)?
Előre is kösz a válaszokat!
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Mindkét oldalát oda kell forrasztani, hacsak nem furatgalvanizált a paneled
(#) ronika2007 hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Sziasztok!

Segitségeteket szeretném kérni! Megépitettem a vékfokot szólis má 3-hete .Problémám csak annyi, hogy a méj tartományban nem akar emelni nincs dinamika mi lehet a gond?
Ha a bemeneti kondi 470nf-os szinte csak magasat szól ahogy növelem a kondi értékét ugy kapom vissza a méjet. Mi lehet ennek az oka ?
(#) ZSozsóó válasza ronika2007 hozzászólására (») Máj 29, 2010 / 1
 
Hali!

Ha jól értem, a bemeneti csatoló kondenzátorod növelésével nő a mély. Ez nem véletlen, mert a bemeneti ellenállással ez egy felül áteresztő szűrőt alkot. Mekkora a bemeneten az ellenállás? Jellemzően párszor 10kOhm érték, ehhez egy 1-10µF már szerintem bőségesen elég, de a 470nF kevés lesz!

Zsolti
(#) ronika2007 hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Helló!
Köszi a gyors válaszod!
Jól értelmezted a kérdésem! Eredetileg 10K ellenálás470nf
kondi
de csak magas volt.
most ugy megy, hogy 100mf /22kde muszáj volt igy hogy legyen méj te mit javasolsz ?
(#) ZSozsóó válasza ronika2007 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Megoldottad a problémát Ez így erndben van ,de szerintem nem kell elmenned 220µF ig, 10-20µF bőven elégnek kell lennie, de az jó minőségű legyen. Még valami. A visszacsatolásban milyen értékű kondit tettél be?
Bővebben: Link
Itt a C2..Még annak a növelése segíthet esetleg. Más lehetőséged fizikailag nincs, lehet a hangsugárzó nem képes annyi mélyet adni, vagy esetleg a puffered kevés és nagy hangerőn már nem bírja a strapát...Ilyesmi ötleteim lennének.
(#) janimester hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Sziasztok! Egy hüje kérdés - mivel lehet megnyitni a .LAY kiterjesztésű fájlokat ? azt tudom hogy valamijen nyákterv de az eagle meg express pcb semmi nem tudja megnyitni
(#) ZSozsóó válasza janimester hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Hali!

Általában a Sprint Layout még a nagyon elterjedt .LAY kiterjesztésű. Az eagle-ben .brd van, ha jól emlékszem, az express pcb-t sajnos nem ismerem..

Zsolti
(#) ronika2007 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Helló!
Köszi a válaszod! A visszacsatolóm 22mf-os . A puferem 10000mf /200w-os trfó nyomó 30cm-es MNC szub dobozban gerjedés nincs csak az eqwán első két potira nem emel!
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Aha, és hogy kell ilyen furatgalvanizálást csinálni? kémiai ónozóval? vagy mi ennek a pontos eljárása?
Következő: »»   174 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem