Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   61 / 199
(#) lui144 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Hát igen. Az finom lesz. :finom: Megnyaljuk utána mind a 10 újjunkat.
(#) Gafly válasza Action2K hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Inkább ilyet: Bővebben: Link
Már ugye ha azt is éppen nem felújitják...
Ha jól tudom akkor lőrici strandból meg lakópark lett de az arrafelé lakók majd tájékoztatnak a lehetőségekről.
(#) lui144 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Idézet:
„csak főzni ne segítsenek..”

Megtesszük neked ezt a szivességet.
(#) zolika60 válasza lui144 hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Főzni én sem segítek. De enni szívesen.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Deeehogynem. Elkél az a segítség. Ha más nem, tartani az állványokat!
(#) (Felhasználó 4577) válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Idézet:
„Ha jól tudom akkor lőrici strandból meg lakópark lett de az arrafelé lakók majd tájékoztatnak a lehetőségekről.”

Fordítva is mondhatjuk, a sok víz miatt a lakóparkból lett strand, bár már pont kezdett eltűnni a belvíz, de a pincékben még mindig áll.
Úgy tudom, hogy a tó közelében van csak lakópark, azt hiszem ez a videó ott készült: http://www.youtube.com/watch?v=mcSdVMAGy4w
A tóban hivatalosan fürdeni már régóta nem lehet, tehát a strandot is bezárták. Az más, hogy a stégekből belemennek fürdeni, de nagyon piszkos szokott lenni a vize, én nem mennék bele.
Ha jól emlékszem a Dió rádióban hallottam hogy radioaktív hulladékot dobtak bele, de szerintem hülyeség.
Konkrétan a strand helye megvan, ott nincsen lakópark, el van kerítve. 3 éve ott volt a május 1.-én az amatőrrádiós találkozó, de már a tóval szembe a dombtetőn szokták megrendezni, de szerintem a strand területén a tó mellett jobb volt.
(#) Stadi válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Félreértetted. Pestlőrincről van szó (Bp. XVIII. ker.), ahol a találkozó lesz. Gafly jól tudja, az egykori Május 1. Strandfürdő eredetileg lövöldének készült, műemlék jellegű főépületét a mellette levő cukrászdát üzemeltető vállalkozó megvásárolta, szépen felújította, és jelenleg étterem és kávézó üzemel benne. A medencék helyén pedig valóban lakópark áll.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Stadi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Akkor nem szóltam.
(#) SzervízMacska válasza Stadi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Úgy látszik, lassan az összes kisebb strand így jár. Kispesten a Hattyúnak is ez lett a sorsa: most egy kis lakótelep trónol a helyén. :no:
(#) Stadi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Én kimondottan örülnék, ha minden, szocializmusban lelakott épület ilyen felújítást kapna. Még ha a ház eredeti funkciójához és kialakításához nincs is sok köze.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Lehet, hogy inkább betont kéne vinni és körbeönteni a cuccokat, s akkor minden későbbi évre megfelel a beton-tartószerkezet.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Jó lesz, így legalább az idén nem maradunk éhen...
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Úgy látom, neki még sikerült az állvány felborulása előtt jól lakni...
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

És mindezt simpinek kell véghez vinni, rossz minőségű ónnal, és gagyi pákával!
(#) lui144 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Én viszek magammal egy kevés ennivalót. Így nem kell amiatt aggódni, hogy neked nem jut.
(#) deguss válasza KTobi hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Tervben van egy beültetőverseny. Már sajnos több érdekes kapcsolást is el kellett vetni, részben bonyolultságuk, részben egyes alkatrészek költségessége miatt.
Ha van valakinek ötlete mit lehetne összeszerelni, ami nem erősítő és LED villogó, nem botránkozik meg rajta a versenyzők nagy része, és nem szükséges 2 diploma az összeállításhoz, az kérem privát üzenetben jelezzen, mert hát ha mindenki tudja mi lesz, az nem olyan jó...
Ígéretemet adom, hogy ha valami megvalósítható lesz, akkor mindent megteszek az ügy érdekében. A kapcsoláshoz/áramkörhöz felajánlásokat is szívesen fogadunk!

Egy pár eddig elvetett ötlet:
- PIR szenzoros, hangrögzítős IC-s áramkör hangszóróval (ok: PIR szenzor marha drága)
- öngyújtó LED. (duóled, az egyiket mint szenzort használva egy öngyújtó fényére begyújta egy komparátor a másik LED-et) (ok: nem talált támogatásra az ötlet)
- villám-detektor (analóg kapcsolás). (elvetve: a legtöbbeket nem érdekli)

Mégegyszer kérném, használható ötleteket szíveskedjetek privát üzenetben elküldeni.
Az ötletgazdákat értesíteni fogom a fejleményekről, és hogy mi mellett döntöttünk...
(#) Topi válasza deguss hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Hát egy azon áramkört (egyszerű analóg) lehet játszani, hogy egészen a 10W-os huzalellenállástól a 0201-es SMD-ig...
Szóval be kell ültetni úgy, hogy működjön. A 0402-t még relatíve könnyen beforrasztom, de azért a 0201-el már lennének gondjaim.
Aki viszont kevesebbet forrasztott SMD-t, ott azért erős kihívás kezdődik mondjuk 0603-nál.

Áramkör jellege szinte mindegy. Egy egyszerű 2 ledes villogót is megépíteni 0402 vagy 0201-ben, a vállalkozó szelleműek légszereléssel, már önmagában is igen durva feladat... Főleg ha azt Matyi 100W-os zsonglőrködésével tesszük

Szerk: Tájékoztatásul:
Egy 0603-as ellenállás 1.6x0.8 mm
Egy 0402-es: 1x0.5 mm
Egy 0201-es: 0.6x0.3 mm

0201-ből és SC88-as tokban lévő BC tranyókból tök jó villogót lehetne építeni... És elférne komplettül kettő belőle egy 5mm-es LED alatt...
(#) zoly15 válasza Topi hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Ez jó ötlet lenne!
Főleg hogy az smd alkatrészek nem olyan drágák (ellenállás tranyók stb..)
Én javarészt a 1206-ot szoktam használni, de 0402-es ledeket is forrasztottam már
Az oké hogy egy jópár embernek tetszik ez az ötlet, de mi van azokkal akiknek nem?
Nekik csináljunk KW-os ellenállás forrasztásokat?
(#) rockersrac válasza Topi hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Az 200Wattos páka volt, nem 100!
(#) Freedomocska válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Jó ötlet ez a SMD beforrasztó verseny mert én is benevezek -- persze a saját magam által vitt SMD ellenállásokkal (lásd a képet ) !

Kép 003.jpg

(#) lui144 válasza Freedomocska hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Én is be fogok nevezni azért mert biztos, hogy az enyém lesz a világrekord negatív értelemben, mert még sosem forrasztottam SMD-t
(#) deguss válasza Topi hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy a résztvenni kívánók jelentős hányada nem kíván bolha méretű alkatrészeket beültetni egy 5Ft-os méretű nyákra. Nem ellenzem, lehetnek SMD áramkörök is, de azért egy kibontott 0603-as ellenállást úgy elfúj a szél, ha egy pillanatra figyelmetlen vagy, hogy meg nem találod többé...Ha a PDIP40-es IC meg leesik a fűbe, felveszem és forrasztom tovább. Szerintem ha csak SMD lenne, akkor ennek egy ilyen "ne lökdösd má' az asztalt" lenne a vége. Én is szeretem az 0805-ös méretű SMD ellenállásásokat és a SOT23 tranyókat, műveleti erősítőket, no meg főleg a SOIC tokozást, ha lehet csak ilyeneket használok. Könnyedséggel forrasztható, és nem kell fúrni.

Véleményem szerint fontos, hogy valami érdekeset, hasznosat rakjunk össze, ne egy légszerelt villogót, ami összesen 3*5*2mm LED-del együtt. Eddig mindössze egyetlen ötlet érkezett, kérlek Benneteket, küldjétek el kósza ötleteiteket nekem, vagy bármelyik moderátor kollégámnak, ha valakinek nem lennék szimpatikus.
(#) szamóca válasza deguss hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Szerintem meg Drawdio. :gumicsirke:
(#) zoly15 válasza Freedomocska hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Tehát akkor megyünk?
Én már úgy számoltam hogy itthon maradok.. Valószínűleg kimaradhattam valamiből
(#) Attila86 válasza deguss hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Idézet:
„Ha a PDIP40-es IC meg leesik a fűbe, felveszem és forrasztom tovább.”

Én egyszer leejtettem egy SOIC8-as A/D-t ami pedig az SMD-k közt kimondottan nagynak mondható. Azóta se találom... Csupán kb 3-4 ezer Forint volt.
(#) hapro válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Hát ha füvön forrasztasz, akkor ne csodálkozz...
(#) lui144 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Idézet:
„n egyszer leejtettem egy SOIC8-as A/D-t ami pedig az SMD-k közt kimondottan nagynak mondható. Azóta se találom... Csupán kb 3-4 ezer Forint volt.”
Az igen. Nem semmi. Én próbálkoztam 1MOhm-os SMD potmétert forrasztani, de "beletört a bicskám". Meg a forrasztópákámnak egy kicsit vastag a hegye ilyen alkatrészek forrasztásához. Meg még annyit, hogy sokat kellene gyakorolnom ilyet. ezért is terveztem, hogy befizetek egy GSM szervizes tanfolyamra
(#) Freedomocska válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Megyünk . :yes: Lett törölve egy pár hozzászólás a lényeget meg privát megbeszéltük Zolival .
(#) zoly15 válasza Freedomocska hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Remek! Ez jó hír
(#) lui144 válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

Tényleg jó hír!
Következő: »»   61 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem