Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » pic16f628 és komparátor

Témaindító: zzzzzzzzzz, idő: Ápr 20, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zzzzzzzzzz hozzászólása Ápr 20, 2007 /

Helló mindenkinek!

A következő lenne a problémám:
pic 16f628-nál a beépített komparátorához írtam egy programot assemblyben és az lenne a kérdésem, hogy ha a cmcon regiszterben beállítom a komparátorokat, akkor az ra0-ra3-ig lévő lábak nem funkciónálnak bemenetként az mplab-ban, de a komparátorok bemenetei pont ezek a lábak, tehát hogy tudom leellenőrízni, hogy jó e a program, ha nem tudok jelet adni a megfelelő lábakra, hogy ez kiváltson egy komparátoros megszakítást.
Ha van valakinek valami építő ötlete azt megköszönném.

Ja és egy vicc: Két kígyó kúszik a sivatagban. Melyik a bokszoló?
Hát a bal boa. (érted Balboa)

Előre is mindent kösz.
(#) kyrk válasza zzzzzzzzzz hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

Szimulaciora gondolsz? Eloben szeretned kiprobalni?
(#) zzzzzzzzzz válasza kyrk hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

Hello!

Az mplabban szeretném lefuttatni a programot csak nem tudom, hogy váltsam ki a megszakítást
(#) zzzzzzzzzz hozzászólása Ápr 20, 2007 /

Bár az is lehet, hogy maga a program sem tökéletes, esetleg, ha tudnál valami helyet ahol van konkrétan ilyen assemblyben az remek lenne
(#) zzzzzzzzzz válasza kyrk hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /

ez a progi

komp.asm

(#) zzzzzzzzzz hozzászólása Ápr 24, 2007 /

Helló mindenkinek!

Végül sikerült megcsinálnom működőképesre a dolgot, viszont azt még mindig nem tudom, hogy hogyan lehetne ezt leszimulálni az mplab-ban, ha van valakinek valamilyen ötlete, azt leírhatná.
Mindenesetre itt van a progi és MŰKÖDIK

komp3.asm

(#) potyo válasza zzzzzzzzzz hozzászólására (») Ápr 24, 2007 / 4

Ha csak a megszakítást akarod előidézni, akkor a megszakítást jelző bitet kell bebillenteni a szimuláció során KÉZZEL, és már ugrik is a megszakításra.
(#) zzzzzzzzzz válasza potyo hozzászólására (») Ápr 26, 2007 /

Helló
Igen azt már próbáltam és működött, de abból nem derül ki, hogy tényleg jó e a program, mert például az első proginál ezt csináltam működott, de a valóságban mégse, de a megszakítást kiváltó bit megváltozását elméletileg az Ra0-Ra3-ig valamelyik port megváltozása okozza beállítástól függően, de ezt nem igazán tudtam megváltoztatni, erre nincs valami speciális szimuláció vagy esetleg az újabb mplabban van?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem