Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   355 / 1274
(#) Dániel X válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

És ha akkor sem javul meg? Igazából nagymunka mindent átforrasztani!
(#) kadarist válasza Dániel X hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Hűtőbordás IC: 9 láb, csatlakozó: 6 láb. De amúgy látszódnak az elvált forrasztások. Ha egy kis forrasztgatás nagy munka, akkor hívj szerelőt. Nagyon szép summát szoktak kérni az ilyen "bonyolult" esetekben is.
(#) Dániel X válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Az első írásodból azt vettem ki mindegyik forrpontot forrasszam újra. NA majd nekiesik a napokban azt meglátom mi lesz! Válaszod köszönöm.
(#) kadarist válasza Dániel X hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Nem mindet, csak a gyanúsakat. Ahol nagy áramok folynak (teljesítményellenállások), magasított, hűtőbordára szerelt alkatrészek vannak, csatlakozók, rezgő, rezonáló alkatrészeknél, mint trafók, tekercsek.
(#) zoltansz válasza mustang74 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Szia!
Antenna vagy kabel ? A tobbi csatorna (rtl klub,tv2) ok? A tv tipusa?
(#) graham hozzászólása Okt 19, 2010 /

Egy régi probléma Samsung tv.Bekapcsolom aztán kikapcsol ezt többször eljátsza mire elindul v.nem.
Már olvastam korábbi oldalakon a megoldást,de ha valaki megismételné?
(#) fredee4444 hozzászólása Okt 22, 2010 /

Sziasztok.
Van egy Grundig TV (T55-732), amelyben csréltem sorvég tranyot, pár kondit meg a vertikális kitérítés IC- jét, mire elindult. Már csak az a probléma vele, hogy a kép felso részében fehér csíkok jelentkeznek, mikor világos a kép (mellékelt kép, service manual), vagy ha túlsúlyban van a fehér szín a képernyon. Tudna nekem valaki otletet adni, hogy lehetne ezt kikuszobolni?? Koszi
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Szia!
A vert. IC-nél cseréld ki az elkókat. A kicsiket is. Ha a kioltás időzítése nem jó időpontban van van, akkor jelennek meg ezek a visszafutási csíkok a képen.
(#) misike01 hozzászólása Okt 23, 2010 /

Sziasztok!
Van egy ITT-Nokia 7180 Digi Vision televízióm, amely csatorna váltáskor kiveri az S2000-est {vagy helyettesítőjét, az S2055-ös tranzisztort!}
Ebben szeretnék segítséget kérni hogy mi lehet a hiba, és hogyan lehet orvosolni?!
Köszöntettel, Misi
(#) kadarist válasza misike01 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Szia!
Mérd meg, hogy a tápfeszültségek nem magasak-e.
Rajz: Get Manual
(#) ABU hozzászólása Okt 23, 2010 /

Sziasztok!

Tegnap kaptam egy Grundig tv-t (cuc2030N). A hiba jelensége, hogy indításnál ciripel 3-at a táp, egy pillanatra megjelenik a nagyfesz is, majd stanbyba kerül megint. Ez alatt a stanby led a teljes fényerőtől halványabb lesz, majd vissza áll eredeti állapotába. Mielőtt hozzám került átkondizták a tápot és a sorkimenő környékét. Átmértem minden diódát, tranzisztort és semmi hiba, nincs egy darab megbarnult ellenállás sem, még a panel is tiszta. A sortápfesz standbyban 170V, indításnál 180V-ra ugrik. Lehet, hogy túl magas és letilt? Hol keressem a hibát?
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Szia! A 180V tényleg sok 150V körül kellene lenni. Melyik két pont között mérted a feszültséget?
(#) ABU válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Rajz szerint a +A ponton, meg a gnd.

Potméterrel lehet állítani a feszültségen, vagy hatástalan? Azt még nézd meg, hogy a többi tápfeszültség is nagyobb, vagy csak az A. Ha több, akkor a feszültségérzékelés visszacsatolását nézd át.

Potival már próbáltam, levittem 130-ra, az volt a minimum. Ilyenkor a 16,5v helyett 15V van, a 8 és 5V megvan. Amint ráindítok felmászik a +A 170V-ra és leáll az egész. Az nem lehet, hogy zárlatos valamerre a sorkimenő?

Ha zárlatos lenne, akkor nem fel, hanem le menne a feszültség. A tápegység primer oldalán is ki lettek cserélve a kis elkók?

Igen. Elegem lett már belőle, majd folytatom jövőhéten. Köszönöm az eddigieket.
(#) LazyDuck válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Bocs, hogy ilyen soká jövök, de elkerülte a figyelmemet a válaszod. SerMan-t nagyon köszönöm, remélem segíteni fog. Egyelőre az STK 7348-ra várok, meg van rendelve. Kondik közül az egyik 470pF, másik 3,3 nF/1kV. Mindkettő a trafónál van és mindkettőt szakadásnak mérem. Tehát még1x köszönöm! Laci
(#) dzsinh hozzászólása Okt 24, 2010 /

Üdv. Segítséget kérnék, mert lövésem sincs, hogy hol keressm a hibát az Orion T2120 MTX tévémen.
A hiba:
VHF-n 150-200 MHz között kifogástalan a kép, e fölött szemcsés, csikos, majd magasabb frekvencián el is tűnik. UHF-n ugyanez a helyzet, ott 400-500 MHz között jó, felette elromlik. A kábeljel jó, mert a fiam TV-n semmi gond nincs.
Már elég sok kütyüt csináltam, rádió adót, vevőt is, de a TV még teljesen új nekem.
Ha valaki tudna segíteni, hogy merre induljak el, nagyon megöszönném.
(#) kovacspista válasza dzsinh hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Szia! Mindenek előtt a tuneren kellene mérni feszültségeket. Én úgy szoktam csinálni, hogy ha minden rendben tűnőnek látszik, akkor az AGC lábáról leszippantom a forrasztást és egy külső tpról adok neki AGC feszt. Ha ezzel sem javul meg akkor a tunert kellene cserélni. Valószínűleg az átviteli karakterisztikája vagy a
38Mhz " előállításával" van valami gond. A tunerból ugyan is 38 Mhz KF jel jön ki, ami tartalmazza a szükséges jeleket. Ezt dogozza fel a képKF egység. Ez utóbbi hat vissza erősítéssel AGC a tunerra. Summázva,
szerintem tuner hiba.
(#) ABU válasza ABU hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Ma ismét ránéztem a tv-re, mert nem hagy nyugodni. Átmértem a tápot megint, rajzon fel vannak tüntetve az értékek. Kimaradt a képről még egy 5V-os stab ic, de az rendben van.
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Köss egy 230V, 60W-os izzót a +A vonalra és úgy mérd meg a feszültséget. Lehet, hogy a terheletlen állapot miatt (nem megy a sorvégfok) nem áll be a feszültség.
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

No, kicseréltem 1 egész elkot (220u) aminek már csak feleakkora volt az értéke, és el is tuntek a csíkok. Koszi a segítséget, orok hála
(#) kovacspista válasza ABU hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Ezen a rajz részleten rajta van a készenléti feszültség
148V a bekapcsolt pedig 180V. Ha rárakod az izzót, kiderül az is hogy a táppal van e gond vagy a készülékkel,
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

A 180V-ot ABU írta oda. Itt a rajz: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Szívesen!
(#) kovacspista válasza fredee4444 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Csak tanulság képpen. Ezek szerint kiszedted és megmérted. Ha melegítetted volna , akkor sokkal hamarabb meglehetett volna javítani a készüléket és csak azt a kondit kell kivenni amelyiket cserélni kell. Nem
beszélve az egyszerűségről! Természetesen az érdemeidet ez nem csökkenti!
(#) fredee4444 válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Csak azt veszem ki mindig, amit ki is cserélek. Egyébként nagyon hamar megtaláltam a hibát, csakhát tegnap nem volt egész nap netem, hogy vissza tudtam volna írni a tanulságaimat.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Értem. Akkor az tényleg nagyon sok! A primer oldali elkokat említetted már?
(#) kovacspista válasza fredee4444 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Csak hogy hátha valaki megjegyzi, de sajnos újra és újra
ugyan azzal a problémával találkozom. Tisztelet a kivételnek de sokan nem fogadják meg azokat a tanácsokat amelyet ezen a fórumon elhangzanak. Ez kiderül a kérdező következő kérdéséből.
Következő: »»   355 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem