Fórum témák
» Több friss téma |
A tr12-s, amit én vettem 2800ft/1000mm, volt egyel olcsóbb fajta is, hasonlóan jó minőségű C45-s anyagból, anyát pedig nem tart semeddig megcsinálni.
0,1 mm-es holtjáték egy plottert nem zavar nagyon, de ha szerszámgépről van szó, akkor a forgácsolóerő a rugalmas holtjátékokat is megjeleníti, a mellékelt rajzon látható, hogy néz ki egy 10mm-es kör 0,1 tengelyholtjátékkal
Kérek egy rajzot! Kezd komolyan érdekelni. Már ha holtjátékmentes....
Hobbycnc-n magad is olvashatod, hogyan kell készíteni..
Nem akarlak elkeseríteni, de ez 4 tizedesjegyig így pontos ahogy van!
Jó, neked lehet hogy semmi, nekem nincs hozzá gépem.
Képek fent vannak. A 15-ösön látszik a vezérlő, egyenlőre csak le van rakva az Y tengelyre, mert ez is megy a postára (remélem megjön a másik 2 amit rendeltem és akkor abból megy egy, mert állandóan kirántják alólam a vezérlőt, mert mindenkinek sürgősen és azonnalra kell, Én meg megsajnálom őket és odaadom a sajátomat). Látszik, hogy a z még nincs visszakötve. A 0.1 mm az nekem nem jó annál pontosabb kell, mert elég precíz nyákokat nyártok, hülyén nézne ki 0.2mm-es vonalak a nyákon míg lukak meg el vannak fúrva 0.1mm-el. Ezért szeretnék egy fémvázat, csak oda már akkor precízebb alkatrészek kellenek, és az meg ugye a sok pénz.
Csak hogy lássátok, hogy nem most kezdtem:
Az első verziónál én is kis csapaágyat használtam. Kimartam a lukat, körbetekertem a csapágyat szigetelőszalaggal, bekalapáltam, állt mint Katiban a gyerek, veregettem a vállam milyen kasa gyerek vagyok, aránylag olcsón megúsztam. Két hónap múlva egy kézzel ki lehetett húzni, lötyögött jobbra balra, teljesen használhatatlan lett. Akkor vettem a profi csapágyházat. Ezt két kézzel tépheted, akkor sem mozdul el, előbb törik a fa, mint hogy ez akárcsak egy tizedet elmásszon. Érdekelne hogy egy 18mm vastag fába hogyan lehet egy 12 mm széles csapágyat úgy berakni, hogy ha megtépem egy kézzel, akkor az a helyén maradjon, ugyan ez a kérdés vonatkozik a csapágyba berakott menetesszárra is.
Azért érdekes látni, hogy az egy év hogy megviselte fagépet. Pár átalakításon átesett. Ezért mondtam, hogy az ember elkezdi 2000 forinttal utána csak úgy röpülnek a zsebéből az ezresek.
Komolyan jó lenne egy fémvázas komplett tervrajz aluprofilból, pontos méretekkel. Azt még talán én is meg tudom csinálni, utána már csak hajtás és a vezetés kéne, azt viszont nem tudok csinálni.
Igen tudom, azért került rá ez a brutális csapágyház. Atomtámadás esetén ha más nem is ezek megmaradnak. Csak 2000 forintból metrikus közgyűrűs feszíthető csapágy 6 darab nem jön ki. (jó ha valakinek van otthon komplett esztergája meg cnc-je akkor lehet hogy egy vasdarabból amit a fiók mélyén talált megoldja )
Ezért tart az enyém is 15 fölött.
Keresd fel a hobbycnc fórumon, Nemes János topikját, ő közölte a rajzait, képeit, a kész gépét, nem írom le mennyiért készült el a gépe, de rajzok alapján és a cuccokból 200 ezer körül jön ki, amibe a munkadíj is benne van.
Kösz erről beszéltem mikor Sir jött a 2000 forinttal. Ennyi pénzem nincs.
Képeket remélem megnézted, és látod, hogy nem ma indultam, és talán látszik mitől tartok 15 fölött.
Valami ennél sokkal olcsóbb terv kéne.
Hobbycnc, mechanika 1-6-ig. Ha ez sem jó, akkor nem tudom, hogy mi kéne neked...
Mellékletben a legujabb cnc-m. Szerinted mennyiből jött ki a váz?
Bocsi: váz és meghajtás.
Érdekességnek még pár kép.
Szia és az én kérdésemre tudsz választ?
protel99-----mach3 vagy protel99----gcode. Idézet: hát anyira azért nem szép a géped, már bocsánat. Nem ugy mint Sir-Nyeteg-é, gratulálok hozzá. Sok sikert az építéséhez „Képeket remélem megnézted, és látod, hogy nem ma indultam...”
Hello az eagle-ből lehet egy ulp-vel konvertálni, maró és furó g-code-ot.
Nem tudom mond meg Te. Így kompletten kéne nekem is, mert motorok és vezérlő van.
Mondj egy árat.
Igen, de az enyém nagyobb, és öregebb. Újonan az enyém is szebb volt, csak sokat lett alakítva.
Nézegettem utána, de sajnos a szoftverek terén nem vagyok annyira otthon. Googléval tudnék én is keresgélni.
Bocsi. Ha nem sikerül megoldanod, akkor írj rám, és máshol is utána kérdezhetek.
Igen de ez protel99, egyébként hogy állítasz elő eagle-ből gkódot? Melyik ulp az?
Bővebben: Link
ez?
A fa nagyon megdrágítja... pláne, hogy nem is fa, csak bútorlap.
Minden egyes rögzítést megtalpalni, minden csapágyazást perselyezni, rugalmas az egész, és a párhuzamok, merőlegességek repülnek az első páratartalom változás után... Merev önhordó fémszerkezet lehet hogy drágább, de a folytatást leegyszerűsíti.
Még mindíg várom az árat.
Mi az hogy még mindig? Eddig vártad? Tudnom kellett volna? Hmmm... érdekes...
**** Kb 10ezer ft-ból ki lehet hozni: 5ezer a váz, 2ezer a trapéz, bontott nyomtatóból acélrúd, csapágy 2ezer, alu darabok voltak itthon. de legyen 500ft, anyák 500ft. Mit felejtettem ki? |
Bejelentkezés
Hirdetés |