Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   17 / 70
(#) Glass hozzászólása Szept 5, 2010 /

Sziasztok!
Segítségeteket szertném kérni abban, hogy van egy SONY MHC-R550 készülékem.
A HiFi nem volt használva kb. 5-6 évig (szüleim órának használták
Most szeretném használni, de nagyon halk. Régen 10-es hangerő kellemes volt zene halgatásra, most kb. a 20-asnál ad hasonló hangerőt. Sőt úgy veszem észre, hogy egyre halkul. Kb 4-5 perc után még halkabb lesz!
Egyébként minden működik, még a CD is (alig volt használva).Ti merre indulnátok, a hiba keresésében?

Előre is köszi! Glass
(#) Doncso válasza Glass hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Én úgy kezdeném, hogy megkeresném a rajzát, ellenőrizném a rajzon feltüntetett tápfeszültségeket "hidegen" és ha elhalkul akkor is. Esetleg kiszáradt kondit keresnék. Kizárásos alapon meghatároznám, hogy a végfok előtt, vagy után következik be a halkulás.
(#) Glass válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Köszi Doncso!

"Googliztam" egyet, de nem találtam rajzot. Tudnál segíteni, hogy honnan tudnák rajzot szerezni?
(#) Doncso válasza Glass hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Hogyne. Bővebben: Link
(#) Glass válasza Doncso hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Köszönöm!

Nem pont azt linkelted, de megtaláltam a helyes típust. Ez azért komoly segítség. Ahogy időm engedi megpróbálom kimérni.
(#) didyman válasza Doncso hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Csak kicsit gondolkozz. Egy soros, 4Ohm-os ellenállás teljesítménye elég kéne legyen maximális kivezérlésnél ahhoz, hogy ne égjen el. Ez ennél az IC-nél 15-20W-os ellenállást igényelne. Meg elég rossz ötlet lerontani egy végfok kimeneti ellenállását hangszóróvédelem okán . A soros ellenállás biztosító és az áramkorlát figyelő-ellenállásának szerepét tölti be, tized Ohm nagyságrendbe esik, ezen kívül van egy párhuzamos LR tag, aminek az ellenállása lehet 4Ohm, de ha ez szakadt, az elég nagy baj, mert akkor a soros tekercs is elművelte magát, az meg elég nagy áramot jelent.. Az IC-nek pedig van saját védelme túláram ellen (ehhez pár külső alkatrész kell), a 4Ohm-os hangszórót tartósan nem bírja el nagy hangerőn és magasabb tápfeszültségen, erre a legjobb védelem az okos használó, aki a készülék hátára írtakat betartja.
(#) kereszke hozzászólása Szept 8, 2010 /

Helló.Hozzám került egy Philips hifitorony javitásra.A hiba a köv:Ha bedugom elindul,kinyilik a cd fiók .Visszamegy aztán kikapcs.Tudna valaki légyszi hozzászólni?
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Szept 8, 2010 /

Nekem az lenne a gondom a hifimmel, hogy ha fogom a radiátort meg az AUX kimenet testét akkor ráz, rámértem és 188V váltófesz van rajt. Amúgy különben tökéletesen működik? Mitől csinálhatja ezt, ugye nem nagy gond, nem tesz tönkre semmit (pl. rászokom dugni az iPodot)
(#) wolverine14 hozzászólása Szept 8, 2010 /

Ez csak földkülönbség.
(#) (Felhasználó 54221) válasza wolverine14 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

És ez mért van? Gyárilag direkt így van megcsinálva? Egyébként nem zavar, csak féltem h tönkretehet valamit.
(#) Dempsey válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Ez általában véletlen egybeesés. A földpotenciálok között feszültség különbség van ebből adódik, hogy ráz a cucc.
(#) semetka hozzászólása Okt 10, 2010 /

Szerintetek azt hogyan oldják meg a hifiknél hogy hogy az erősítőjének a kapcsolása mindnek ugyanaz. Pl gondolok én itt arra hogy van egy s3-as hifim, meg van egy s5-ös és az s5-ös 2-szer erősebb, mint az s3-as de a kapcsolása ugyanaz. Tápegységgel játszanak?
(#) guliver83 hozzászólása Okt 25, 2010 /

Sziasztok
Van egy Panasonic SA-AK640 hifim és a következő hibakódot írja ki F61.
Tud valaki segíteni benne?
Köszönöm!
(#) scarabeo3 hozzászólása Nov 19, 2010 /

van egy aiwa hi-fim a cd része nem működik kb5éve a burkolatot levettem a cd-t ha beteszem az olvasólencse rááll de a cd nem forog . Mi lehet a probléma .
(#) Tomi94 válasza scarabeo3 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Helló! Mi jelenik meg a kijelzőjén? Nem írja ki, hogy nincs bent CD? Mert ha igen, akkor lehet, hogy gyenge az olvasófej, és nem ,,látja" a CD-t, ezért nem indítja meg a motort se. Ha ez van, akkor esetleg azt érdemes megpróbálni, hogy letakarítod finoman, alkoholos vattával a lencsét, előfordul, hogy ettől rendbe jön.
(#) scarabeo3 válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

TISZTELT Tomi94 Nem ismeri fel a cd-t A fejet megtisztítottam de sajnos így sem forgatja a cd- t.
lehet hogy az olvasófej teljesen tönkrement vagy esetleg a motor a hibás?
(#) vaseb hozzászólása Nov 22, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Sharp CD-C440H ami nagy valószínűséggel villámot kapott. A tápot kimértem az rendben van a biztosítékok is rendben vannak. Viszont nem hajlandó bekapcsolni. Szeretnék ötletet kérni merre induljak el.

VASeb
(#) vaseb hozzászólása Nov 22, 2010 /

Sziasztok!

Van egy sharp CD-C440H tipusu hifink; amit nem tudunk bekapcsolni. A tápot kimértem s szerintem jó; a mért értékek: 25V; 25V; 16V; 4,5 V. A 2 25V-ot összevonva adja tovább egy 50V-os Ac feszként; a 16V-ot egyenírányitva továbbítja 50V-os DC feszként. a 4,5V-ot tovább küldi simán bár a csatlakozón 6V AC-t mértem. Biztosítékok teljesen jók; a kapcsoló elvileg kapcsol csak nem tudom melyik részét kapcsolja ugyanis a panel nem egyértelmű nekem...

VASeb
(#) Doncso válasza scarabeo3 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

A motor is lehet halott, meg kellene próbálni kivenni és kb 8-9v DC vel megpörgetni 10mp-ig, kis WD40 nyugodtan kerülhet a csapágyaihoz, ha meg se mukkan, akor az biztosan meghalt.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Egy kis kiegészítés a motorral kapcsolatban .

Érdemes (ha tudod) ellenállásmérővel rámérni a motor lehúzott csatlakozójára: a jó állapotú
motor olyan 10 Ohm-nál nagyobb kell legyen. A "reszelékes" motor alig 0,5-1 Ohm körül van
ami persze túl nagy terhelés a szervó IC-nek. Ha 9 Ohm-nál kevesebb, azt a motort cserélni
kell! A motort nem árt 1/8 fordulatonként körbetekerni mérés közben. Van amelyiknél egy-egy
tekercs menetzárlatos csak. Ilyenkor nem tűzforró az IC csak nagyon meleg.
Ugyanez van a szánhúzó motornál. Mivel nem folyamatosan megy, ezért ha rossz, akkor
annál sem tűzforró az IC.
Ezért nem helytálló ha csak forog,amennyiben feszültséget adsz neki , szóval ez azért összetettebb dolog .
(#) vagnerjazon hozzászólása Dec 24, 2010 /

Nincs ötlete senkinek? Bővebben: Link
(#) Doncso válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Elképzelhető, hogy elhalt a fej, meg kellene próbálni egy nagyon pici fejáramot adni neki, egy alapos tisztítás után.
(#) vagnerjazon válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Most néztem, a fej(beleértve: olvasó optika, annak a mozgatómotorja, és a CD-forgató motor) egy 19 erű szalagkábellel csatlakozik a főpanelhez, az optika világít(nem néztem bele, csak oldalról), és a motor ami az olvasót mozgatja, szintén működik. Csak a CD nem forog.
Tehát nem hiszem hogy nem kap áramot(ha jól értelmeztem amit írtál, erről van szó). Látszólag semmi baja a NYÁK-nak, és a motor is jó, mert kipróbáltam. Szóval nem értem.
(#) CIROKL válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

(#) vagnerjazon válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Hát ez rendben van, de sajnos a motor be van forrasztva, és nem nagyon szeretnék forrasztgatni a hifiben. Még gondolkozom rajta, de lehet hogy inkább elviszem megjavíttatni a hifit, mert az legalább biztos.
(#) CIROKL válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Pedig forrasztás nélkül ez nem megy , kiforrasztás nélkül meg nem lehet ilyeneket javítani , szerinted a szervizben nem forrasztanak ?
(#) vagnerjazon válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Persze, de a szervizben olyan forraszt, aki tudja(remélhetőleg), hogy mit is csinál, és miért, én viszont nem merek beleforrasztani, és szétszedni is félek teljesen a CD-meghajtóját, mert amikor egyszer szétszedtem, alig tudtam összerakni, mert beakadt egy fogaskerék akkor, amikor csukva volt, és nem jött ki, én meg nem fértem hozzá, és csak nagyon sok kínlódás árán sikerült megcsinálnom.
Szóval nagyon köszönöm a segítséget, de inkább körülnézek először a környéken, és ha van hova vinni, inkább megcsináltatom, ha nincs, akkor állok csak neki én forrasztgatni.
(#) Doncso válasza vagnerjazon hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Szia, én a fej áramról beszéltem, de látom nem érted, , a fej kap áramot, de amikor döglődik, olyankor szoktunk egy kicsit többet adni neki, így egy darabig még elmegy, de inkább vidd el szervízbe.
(#) koncz86 hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok, a következők lennének a problémáim; van egy Harman/Kardon TU912 tunerem, nem fogja be rendesen az adókat, talán 3 állomás jön be, a másik problémája, az állomásokat el lehet menteni 9 gombra, és össze vissza ugrál, általában mindig a 4-esre ugrik megnyomok másikat addig világít, meg át is vált míg nyomva tartom, de amint elengedem visszaugrik. Elvittem szervizbe ugyanezekkel a problémákkal, elsőre nem lett jó(véletlen valamit elfelejtettek leforrasztani), visszavittem, elhoztam és megint csak nem jó....
A másik, van egy Philips 70FA 297/00 G erősítőm, ami tökéletesen működik, anno amikor vettem kicseréltem benne a puffereket, mert púposak voltak, és észre vettem, hogy a NYÁK egy helyen meg van égve, két ellenállás van ott amik működés közben nagyon forróak, kicseréltem őket nagyobb teljesítményűre, de tudom, hogy ezzel nem oldottam meg a problémát...
Valami ötletek, vagy esetleg nem tudtok pest megyében vagy budapesten egy jó szakit, aki tudna kezdeni velük valamit?
(#) Nagy Endre válasza szamóca hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Nekem is volt ilyen problémám .A javaslatom a
következő
1/ burkolatot szedd le vigyázva a belső elektronikát
ne sértsed meg.
2/ Alézer szemet (fejet) ovatosan fülpiszkáloval töröld meg.
3/A lézer egységet mozgató asztal sineket vagy sint
fülpiszkáloval tisztisd meg majd wd 40-el halványan
kend be. Ezt követöen az asztalt mozgató fogas kerékkek az asztalt egyik végtöl a másik végig
mozgasd.
Ugyan is a lézer hiába tudja olvasni a lemezt amikor
sugár irányú mogását az asztal megakadályozza.
Természetesen mindenek elött a készüléket ÁRAMTALANITANI KELL
Sok sikert Csatár
Következő: »»   17 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem