Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1463 / 3562
(#) Rober_4 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Igen az a trend, hogy az infóóráknak "titkárnőképzőnek" kell lenniük, és pont gondolkodtatni felejtik el az embereket, illetve az érdekes dolgok maradnak ki. Én annak idején frászt kaptam mikor az első gépem nyomtató, meg szövegszerkesztő meg egyéb baromságokkal jött. Véleményem szerint a wörd-nél unalmasabb, és értelmetlenebb szoftver nem létezik. Tolj ki a tanárral. Nyisd meg a feladatot jegyzettömbben, és old meg html-ben, ha belejössz kb. ugyanannyi meló...
(#) Frankye válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Persze, hogy nem biztos, de más magyarázata nincs (vagy legalábbis nem tudok) annak, hogy még ennek ellenére is "fogy" a pénz a kártyáról. (Lehet, nem minden "szolgáltatónál" van ilyen!)
(#) zenetom válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Nem a tanárral van a gond, mert (szerencsére) nem officézünk hanem weblaphoz tervezünk Gimppel (photoshop ingyenes, butított verziója) képet, ami nem is lenne rossz, csak nekem még ez is unalmas. Pláne hogy ilyen 1000 éves kis CRT monitoron kell (kéne) csinálni.
Ja és nem találtam portable TP-t.
(#) Kicsa válasza Frankye hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Én 30as vagyok és 30ast csörgetek. Lehet hogy ha másik szolgáltató számát csörgetném,nekem is fogyna,lehet itt van az eb elhantolva!
(#) Ricsi89 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Én szoktam csörgetni 30-as kártyáról 20-as számot is, meg 30-ast is, de eddig nem vette mészre, hogy emiatt csökkenne az egyenlegem. Múltkor "játszottam" GSM modullal és párszor csörgettem a kártyámról, de az egyenlegem nem csökkent.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Lehet, hogy mégiscsak felveszi egy pillanatra?
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Nem. Csengetés közben kinyomja. Ha felvenné hallanám. Ugyanis ha egy- két csengetés után kinyomja, akkor tudom észlete a hívást, és ott van a találkozó helyen. Ha nem, én nyomom le, hogy ne vegye fel a hangposta, és kis idő múlva ismét hívom. Nem figyeltem volna fel rá, de egyik este nem hívom a szokottak szerint. Kicsöngött kinyomta ahogy szokta. Reggel szerettem volna ismét hívni, de már azt mondta a gépi hang, hogy az adott irányba nem kezdeményezhetek hívást. A két esemény között pedig nem használtam a telefont.
(#) idlob válasza zenetom hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Az összes turbo pascal "portable". Kimásolod a TP mappát és viszed magaddal Mivel régi program, még nem pakolgat össze vissza mindenhova.
(#) Kicsa válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Nekem is volt ilyen,bár akkor tényleg alacsony összeg volt a számlámon.
Beletörődtem,ám másnap ugyan annyi pénzzel a számlán,ismét engedett csörgetni. Nem értem én ezt,hogy lehet.
Mondjuk sajnálatos hogy van 3-4 szolgáltató,és kész. A Mai ember sajnos nem lehet meg telefon nélkül,úgy érzem,így kénytelenek vagyunk választani. Akkor pedig nem csak a jó dolgokat kapjuk a szolgáltatótól,hanem a rosszakat is.
(#) Rober_4 hozzászólása Dec 14, 2010 /
 
Most telepítettem fel a Linuxra egy VirtualBox cuccal egy windows xp-t. Hogy mik vannak!
Na most akkor ki is az úr a háznál?
(#) Frankye válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Az időszak miatt nem mindegy. "Csúcsban" drágább telefonálni, mint azon kívül. Ha nincs egy számlázási egységnyi sem a telefonodon már, akkor nem enged hívást indítani. Csúcson kívül viszont lehet,hogy ugyan az az összeg már elegendő egy számlázási egységre, és akkor enged hívást kezdeményezni.
(#) Abukodonozo hozzászólása Dec 14, 2010 /
 
Off biza, de én nagyot néztem...

Röviden: "Az antiküthérai szerkezet egy antik számológép, időmérő, pontos rendeltetése azonban ismeretlen („antiküthérai óra” és „mechanikus számítógép” néven is ismert). Valószínűsíthető, hogy asztronómiai méréseket végeztek vele: a Nap, a Hold és öt másik bolygó pontos helymeghatározására használták. Keletkezése kb. Kr. e. 100-150 körülre tehető, mielőtt egyáltalán hasonló eszközök megjelentek volna a világ más részein." (eredeti cikk)

A lényeg: EZ
(#) mineral válasza Abukodonozo hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Pont ez volt ma nekem is a tudományos csemegém. Egyik kedvenc oldalamon postolták. Ott is linkelték a Wiki oldalt is. Ahol nagyon jó és érdekes leírás van a szerkezetről. További videókkal fűszerezve. Nem semmi , hogy az akkori tudásukkal ilyen szerkezetet kitaláltak és létrehoztak.
(#) vilmosd válasza Abukodonozo hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Hali
Biztosan jo esztergalyosaik es marosaik voltak. Meg jo minosegu anyagaik. Ez meg nem "Made in China"
Csa Vili
(#) SALáta válasza Abukodonozo hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Nem semmi! De akkor is volt már fémmegmunkálás, a forgácsoló szakmai ismeret az ókorból származtatja a történelmét. Ami a tananyagban szerepel azt én nem hittem már akkor sem. Igaz ez kézzel készült szerkezet.
(#) zenetom válasza idlob hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Az addig oké, de ha egyszer nem volt nálam
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Szerintem is úgy van, hogy csak a kapcsolat felépítésekor számlázódik /vonódik le/ a kapcsolási díj. Egyelőre még így gondolom ennek a folyamatnak a működését, nem ismerek teljesen konkrét ellenpéldát.
(#) Abukodonozo válasza mineral hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Azt hiszem egy oldalról beszélünk... "ne told, ne told lökd már a sarkamra", ugye?
(#) Abukodonozo válasza SALáta hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Azért érdekes dolog lehetett kétezer év után fellelni ezt a csodát és rá is jönni, hogy hogyan működik. És az ismertető szerint nagyon pontos készülék. Elméletileg a világtörténelem egyik első mechanikus számítogépe...
(#) zolika60 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Elméletileg a világtörténelem egyik első mechanikus számítogépe...
Amíg nem találnak egy még régebbit. :yes:
(#) vilmosd válasza Abukodonozo hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Hali
Nalam ilyen dolgok hallatan mindig felotlik a kerdes, hogy komoly tudomanyos alapok kellenek egy ilyen keszulek megepitesehez. Gondolom nagyon ismerni kellett pl a naprendszer mukodest. Kell hozza meg matematika, geometria. Krisztus elott 100 evvel meg nem voltak sokan akik ismertek ezeket a tudomanyokat. Ebben az idoben meg a geocentrikus vilagkepet tekintettek alapnak. Ha pedig ez igy van, akkor hogyan tudtak kiszamitani a nap, a fold, a hold mozgasat, es ezek viszonyat. Mert ezek nelkul nehez kiszamolni a pl. napfogyatkozast. Mert ugye egeszen Gallileo Gallilei felfedezeseig, (vagyis Koprenikuszig) a foldet tekintettek a vilag kozepenek. Akkor hogyan lehetett megszerkeszteni egy ilyen keszuleket? Csak ugy hangosan gondolkodom.
Csa Vili
(#) gkari válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Hát ennél régebbi is van, amit min. számológépnek bátran nevezhetünk: abakusz.
Vilmosd hsz.-hoz:dicső eleink nagyjai között voltak, akik nagyon jó logikai képességekkel bírtak, egyébként Galilei, és Kopernikusz előtt is voltak, akik sejtették, hogy a naprsz. nem biztos, hogy geocentrikus(pl.Euklidiesz).
(#) mamutkan válasza gkari hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Euklidiészt ismerem.
itt lakik a szomszédban!
(#) mineral válasza Abukodonozo hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Nem tolom, nem vágom mire gondolsz. Én konkrétan innen hallottam róla.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 15, 2010 /
 
Sziasztok jó reggelt mindenkinek.

Bitcometet használok és azt jelzi, hogy blokkolja a tűzfal.

A tűzfalban a 2p2 program által figyelt portot engedélyeztem TCP/UDP protokollra egyaránt és ekkor sem hajlandó együtt működni, így seed -elni sem tudok.

Jobb ötletem nem támadt most hirtelen, illetve mégis, a forrasztópákával kilyukasztom a hálózati kártya IC -jét hogy szabad átjárást tudjak biztosítani.
A tűzfalam nod harminckettő eset szmárt szekuriti, és ha letiltom a tűzfalat akkor is a bitcomet azt jelzi, hogy blokkolva van a port.
(#) mamutkan válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 15, 2010 /
 
Nem az ic-t kell szélyeljukasztani, hanem bele kell mászni a norad 32-be.
am. én avas-t használok(kicsit büdös de jóXD)
(#) _ampervadasz_ válasza mamutkan hozzászólására (») Dec 15, 2010 /
 
Az víruskeresésre, nagyon jó, viszont a tűzfalában annyira nem bíztam soha sem, ez sem lenne fenn, ha a karspeskyre nem járt volna le a próba liszensz. Törést meg nemigen akarok használni, mert abban mindig egy a törendő alkalmazásra írt trójait tartalmaz.

Ez a hobbi egy kicsi bugos: írja hogy új fájl feltöltésekor törlődik a feltöltött fájl, ezért betallóztam megint a fájl.jpg -t és erre lett kettő.
(#) idlob válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 15, 2010 /
 
Tudták már azt előtte is, csak az ún. "sötét középkorban" ezek valahogy feledésbe merültek.
(#) fokti Attila válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 15, 2010 /
 
Nem a routered blokkolja véletlenül?
(#) _ampervadasz_ válasza fokti Attila hozzászólására (») Dec 15, 2010 /
 
Jelen esetben nem használok routert, mert egy gépnél többet sosem használok egyszerre, illetve nem folytatok semmilyen notórius FTP warez és hasonló tevékenységeket, továbbá (és ez a fő ok) a DSL modem finom hangolását/"inicializálását" megakadályozná mivel az összes beállítását elfejeti, ha kihúzom.

Minden egyes alkalommal be kell írnom neki a vonali paramétereket stb., és finoman szólva nagyot tesz arra, ha az autoexec.nt fájlba akarom menteni a beállításaim.
Jelen esetben közvetlen kábelkapcsolatban vagyok a modemmel.
Következő: »»   1463 / 3562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem