Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   141 / 274
(#) kadarist válasza David 3g hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Ez nem túl jó hír. Tizen akárhány voltnak kellene lennie. Képet akarok! A két dióda a kimenetnél jó irányba van kötve?
(#) David 3g hozzászólása Dec 30, 2010 /

van egy kistrafom ami 1A-tud 12V -on azzal is lemegy a feszültség 3V.ra de a nagy traforól már nem búg.

Ezek szerint az a kistrafó nem bírta az erősítő áramfelvételét. A nagy trafóval jó? Köss a bemenetre valamilyen jelforrást. Remélem hűtőbordán van az IC.
(#) David 3g válasza kadarist hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Minden IC-t eddig Bordán próbáltam. Valamiért nem veszi már fel az áramot. Szerintem ez is meghalt. Valamiért nagyon buta vagyok ehhez :S nemtudom miket rontottam el.

Csináld meg rendes nyák-ra. De a legjobb lenne, ha egy KIT-et építenél össze, azzal sokkal könnyebb dolgod lenne.Erősítő KIT

csak nekem nem könnyű se KIT-et se nyákot kapni ilyenhez , nem Pesti vagyok.

Rendeld meg és elküldik a lakásodra.

nekem az úgy már nagyon drága :S
(#) doomkiller válasza kadarist hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Én is szenvedtem ilyen tünetekkel még anno. Először itthon csináltam nyákot vagy 4 db-ot, kinyírtam vele 4 TDA-t, utána rendeltem 4 db kitet, azok is begerjedtek 1-2 óra használat után, és az 1 ohm -os ellenállást sorra elpukkasztották. 24V-ról használtam őket. Utána megépítettem a TDA2030+2 tranzisztor változatát vagy 4-5 hónapja, azóta is az dübörög az egyik haveromnál. Mellékelem a nyákját + a kapcsolást.

A sok eldurrantott TDA nem volt drága?

de igazad van már azok kis drágák így . Nem tudom mi legyen :S
(#) David 3g válasza doomkiller hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Milyen trafoval használod ? mert szerintem nekem a trafó a legnagyobb gond
(#) kadarist válasza doomkiller hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Ez a bemenet és a föld közé kötött 1nF csökkenti a gerjedésre való hajlamot. Az az is segít, ha csökkentjük az IC erősítését a 4-2 láb közötti ellenállás csökkentésével.
(#) doomkiller válasza David 3g hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

2x17V 100VA +PC táp bontott dióda(20A)+2x4700µF 35V elkó.

Ez akkor jó kapcsolás ugye? Mert akkor majd veszek ehhez cuccokat és ez lesz az utolsó projekt , ha ez nem fog sikerülni akkor nem is próbálkozom tovább.

Doomkillert kérdezd a tapasztalatairól. Én nem építettem meg.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Dec 30, 2010 /

Megtudnátok mondani nekem mi a különbség a BD250A, és BD250C Tipusú transistor között? A Jelű transistor helyére tehetem a c jelűt ? Ezen a kapcsoláson gondolkozom még mindíg és az helyzet a nyákja már kész van . http://bsselektronika.hu/index.php?id=34
Milyen típussal lehetne ki váltani a BD250, és BD249 Transistort. Anyit tudok rólla hogy pnp, és npn . Ha nagyob teljesítményűt használok működhet ez a kapcsolás ?
(#) doomkiller válasza David 3g hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Ez a kapcsolás működőképes (nekem elsőre ment). Tranzisztornak használhatsz bármilyen NPN-PNP párt, én személy szerint min. 6A -tennék bele. Az enyémben BD249/BD250 van, de használhatsz olcsóbb BD911/BD912 -es párt is. A hűtőborda azért jó nagy legyen, nekem ehhez hasonló van benne. A hangja inkább az elektronikus zenéhez passzol, komolyzenében nem annyira részletgazdag.
(#) David 3g válasza doomkiller hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Akkor ezek szerint eszt a kapcsolást csináljam meg és kb 40V 10A-el üzemeltessem? Akkor a kevesebb A-nem is elég neki. Lehet hogy a sima kapcsolásnál is az A-volt a gond mármint az egyik trafonál kevés volt a másiknál meg nagyon sok. kb 60V -ból hogy tudnák stabil 12V, 24V, 40V leszedni ,de megbontás nélkül?
(#) David 3g válasza doomkiller hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Na még annyi hogy a BD139 / BD140 az kevés ? Mert az van itthon.
(#) kadarist válasza David 3g hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ha rám hallgatsz, akkor inkább maradsz az egyszerűbb kapcsolásnál, kisebb tápfeszültségen. Amíg az egyszerű nem sikerül, addig felesleges a bonyolultabb, drágábbal kísérletezni. A kimeneten lévő diódák polaritását ellenőrizd!
(#) David 3g hozzászólása Dec 31, 2010 /

Még egy kérés . Videoton Cleopatra Ra 6380S erősítő Végfokom van csak éppen az ellenállások elpukkantak benne jó lenne hozzá egy rajz vagy ilyesmi hogy tudjam milyen ellenállások ménének bele ugyanis a googleban sehol nem találtam hozzá írást. Ennek a végfoka hány voltról és A-ról mehet ?
(#) kadarist válasza David 3g hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Itt kattints a Get Manual-ra.
(#) doomkiller válasza David 3g hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

40V -al ne csináld meg mert az IC (TDA2030A) max. 36V bír. Inkább hajtsd meg 24V rol, az a biztos. A trafós kérdést tedd fel ide. A BD 139/BD140 sztem kevés. Használj inkább (ha van) BD 243/BD244 et. Élesztésnél köss sorba 20 ohm 1W ellenállást a + ágba és ha valamit elcsesztél az ellenállás szétég és nem megy tönkre az IC. Ampert pedig annyit fog felvenni amennyivel leterheled, nekem ha jól emlékszem 45mA volt a nyugalmija. Földre kötött bemenettel. Amúgy meg Kadaristnak igaza van.
(#) Hx-2 válasza David 3g hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ugyan azokkal az alkatreszekkel vagy ujakkal?
(#) David 3g válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Igen. Újra összeraktam ,de mindegy mert megcsinálom majd doomkiller rajzát és ha működik akkor jó ha nem akkor vagy hagyom vagy rendelek egy KIT-et.
(#) Hx-2 válasza David 3g hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Akkor lehet hogy valamelyik alkatreszed hibas azert nem sikerul ujra es ujra. Vegyel ujakat!!
(#) piros1 válasza David 3g hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

A végfok kapcsolási rajzát lefotózom az segít?
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Jan 1, 2011 /

Boldog új évet kívánok a fórumban résztvevőknek, és köszönöm a segítségeteket amiket eddig nyújtottatok !
(#) kadarist válasza piros1 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Már megkapta a rajzot.
Következő: »»   141 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem