Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem túl jó hír. Tizen akárhány voltnak kellene lennie. Képet akarok! A két dióda a kimenetnél jó irányba van kötve?
van egy kistrafom ami 1A-tud 12V -on azzal is lemegy a feszültség 3V.ra de a nagy traforól már nem búg.
Ezek szerint az a kistrafó nem bírta az erősítő áramfelvételét. A nagy trafóval jó? Köss a bemenetre valamilyen jelforrást. Remélem hűtőbordán van az IC.
Minden IC-t eddig Bordán próbáltam. Valamiért nem veszi már fel az áramot. Szerintem ez is meghalt. Valamiért nagyon buta vagyok ehhez :S nemtudom miket rontottam el.
Csináld meg rendes nyák-ra. De a legjobb lenne, ha egy KIT-et építenél össze, azzal sokkal könnyebb dolgod lenne.Erősítő KIT
csak nekem nem könnyű se KIT-et se nyákot kapni ilyenhez , nem Pesti vagyok.
Rendeld meg és elküldik a lakásodra.
Én is szenvedtem ilyen tünetekkel még anno. Először itthon csináltam nyákot vagy 4 db-ot, kinyírtam vele 4 TDA-t, utána rendeltem 4 db kitet, azok is begerjedtek 1-2 óra használat után, és az 1 ohm -os ellenállást sorra elpukkasztották. 24V-ról használtam őket. Utána megépítettem a TDA2030+2 tranzisztor változatát vagy 4-5 hónapja, azóta is az dübörög az egyik haveromnál. Mellékelem a nyákját + a kapcsolást.
A sok eldurrantott TDA nem volt drága?
de igazad van már azok kis drágák így . Nem tudom mi legyen :S
Milyen trafoval használod ? mert szerintem nekem a trafó a legnagyobb gond
Ez a bemenet és a föld közé kötött 1nF csökkenti a gerjedésre való hajlamot. Az az is segít, ha csökkentjük az IC erősítését a 4-2 láb közötti ellenállás csökkentésével.
2x17V 100VA +PC táp bontott dióda(20A)+2x4700µF 35V elkó.
Ez akkor jó kapcsolás ugye? Mert akkor majd veszek ehhez cuccokat és ez lesz az utolsó projekt , ha ez nem fog sikerülni akkor nem is próbálkozom tovább.
Doomkillert kérdezd a tapasztalatairól. Én nem építettem meg.
Megtudnátok mondani nekem mi a különbség a BD250A, és BD250C Tipusú transistor között? A Jelű transistor helyére tehetem a c jelűt ? Ezen a kapcsoláson gondolkozom még mindíg és az helyzet a nyákja már kész van . http://bsselektronika.hu/index.php?id=34
Milyen típussal lehetne ki váltani a BD250, és BD249 Transistort. Anyit tudok rólla hogy pnp, és npn . Ha nagyob teljesítményűt használok működhet ez a kapcsolás ?
Ez a kapcsolás működőképes (nekem elsőre ment). Tranzisztornak használhatsz bármilyen NPN-PNP párt, én személy szerint min. 6A -tennék bele. Az enyémben BD249/BD250 van, de használhatsz olcsóbb BD911/BD912 -es párt is. A hűtőborda azért jó nagy legyen, nekem ehhez hasonló van benne. A hangja inkább az elektronikus zenéhez passzol, komolyzenében nem annyira részletgazdag.
Akkor ezek szerint eszt a kapcsolást csináljam meg és kb 40V 10A-el üzemeltessem? Akkor a kevesebb A-nem is elég neki. Lehet hogy a sima kapcsolásnál is az A-volt a gond mármint az egyik trafonál kevés volt a másiknál meg nagyon sok. kb 60V -ból hogy tudnák stabil 12V, 24V, 40V leszedni ,de megbontás nélkül?
Ha rám hallgatsz, akkor inkább maradsz az egyszerűbb kapcsolásnál, kisebb tápfeszültségen. Amíg az egyszerű nem sikerül, addig felesleges a bonyolultabb, drágábbal kísérletezni. A kimeneten lévő diódák polaritását ellenőrizd!
Még egy kérés . Videoton Cleopatra Ra 6380S erősítő Végfokom van csak éppen az ellenállások elpukkantak benne jó lenne hozzá egy rajz vagy ilyesmi hogy tudjam milyen ellenállások ménének bele ugyanis a googleban sehol nem találtam hozzá írást. Ennek a végfoka hány voltról és A-ról mehet ?
40V -al ne csináld meg mert az IC (TDA2030A) max. 36V bír. Inkább hajtsd meg 24V rol, az a biztos. A trafós kérdést tedd fel ide. A BD 139/BD140 sztem kevés. Használj inkább (ha van) BD 243/BD244 et. Élesztésnél köss sorba 20 ohm 1W ellenállást a + ágba és ha valamit elcsesztél az ellenállás szétég és nem megy tönkre az IC. Ampert pedig annyit fog felvenni amennyivel leterheled, nekem ha jól emlékszem 45mA volt a nyugalmija. Földre kötött bemenettel. Amúgy meg Kadaristnak igaza van.
Ugyan azokkal az alkatreszekkel vagy ujakkal?
Igen. Újra összeraktam ,de mindegy mert megcsinálom majd doomkiller rajzát és ha működik akkor jó ha nem akkor vagy hagyom vagy rendelek egy KIT-et.
Akkor lehet hogy valamelyik alkatreszed hibas azert nem sikerul ujra es ujra. Vegyel ujakat!!
A végfok kapcsolási rajzát lefotózom az segít?
Boldog új évet kívánok a fórumban résztvevőknek, és köszönöm a segítségeteket amiket eddig nyújtottatok !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |