Fórum témák
» Több friss téma |
Ventivel az ellenállatok hőjét akarja lejjebb kényszeríteni.
Mokka:Ennyi adatból még magad sem tudod kitalálni , hogy mit szeretnél.
Bocsi
sanyo-denki 5.2v-1.4A unipolar valóban el-vissza számoltam Na-először 36v-6A táp a tekercsek középkivezetésén22ohm 25w- működik,de az ellenállás alatt elégett a panel ezért bátorkodtam hűtőbordára rakni néhány ellenállást+venti,de nem lett jobb Próbaképpen kapott egy 12v-8.2A-es tápot az ellenállások maradtak a motorok csak ugráltak viszont a melegedés maradt 5 ohmmal itt is megy,csak fűt vezérlés nélkül is fűt,a motorokat el sem lehet fordítani köszi
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani, hogy MACH3 programmal megoldható-e, hogy mondjuk az INPUT1 aktiválásakor a betöltött G-kód az első sortól újra indul. Magyarul a jelenlegi ALT-R kombinációt egy külső nyomógombra szeretném helyezni.
Sziasztok! Aki nagy SERVO szakértő, segitsen nekem!
A barátom cégénél c-vágányra tettek egy cnc esztergát, mert mechanikailag gallyza ment, kellet a hely az újnak! Mindenki elkezdett kukázni benne, jól széthodták, lényeg. hogy lakatos létére nekem hozott belőle egy komplett MITSUBISHI TRA 61 A SERVO DRIVE-ot. Megkerestem a neten, ez valami csodaszerkezet lehet, mert hihetetlen ára van. Én léptetőmotoros gépemet építgetem saját terveim alapján,szépen precízen,szerencsére esztergályos marós a szakmám. szervóhajtásról még nen álmodom. Mit csináljak ebből? SEGITSETEK! köszi (itt küldök egy képet róla)
Tudna valaki segíteni szervó vezérlő ügyben?
Röviden a probléma: Adott dspic30f4012-vel egy szervó motor vezérlő. A motor amit vezérelni kellene 150V-os és kb 400W. A teljesítmény oldal mindig eldurran. A dspic optoval le van választva, az IGBT meghajtó pedig IR2181. Az áramkorlát szintén le van választva ami a pic FLTA lábára megy. Az áramkorlát teszi rendesen a dolgát. Az áramkorlátot 2.5A-re állítottam be amit egy halogén izzóval próbáltam. A szervo PWM 2kHz-en jár, az IGBTk IRG4PC40W. Az IGBT-vel védődiódák természetesen be vannak kötve (UF5404), valamint a G-E közé 18V zener. A gate 15V-al van hajtva. Szkópon szép négyszög a jel. Kissebb motorral (50W) 40V-ról gond nélkül jár. A motorral párhuzamosan van kötve 180V-os szupresszor dióda(SUP), ami nem szólalt még meg. Ha valaki tud kérem adjon ötletet, mi okozza a sorozatos tönkremenetelt. Mellékletben a kapcsolási rajz.
Szia
99% hogy nem step/dir rendszerü igy Te otthon nem fogod tudni vezérelni . Amit mi amatörök használunk vezérlö programokat ( Mach3 ,Emc stb ) mind step dir rendszerü . Szinte biztos a foton lévö nem az , kellene hozzá az eredeti szoftver is az meg hardwer kulcsos . Számodra szerintem értéktelen . Az is lehet hogy tévedek . Egy közelebbi nagyobb foto jo lenne a csatlakozo környékéröl vagy valami adat táblájárol .
Szia
Ugyan ezt a kérdést tedd fel a cnchungary.com on a servoépités topickban és bitos kapsz rá választ . Regelni kell hozzá .
favágó módszer?
2 áramkörös kapcsoló, és a megfelelő bill. mátrixpontra rákötöd?
Szoftveres módja nincs? Ez tényleg alpári....
Annyira nem vágom a programozást, de szerintem írhatsz rá makrót, itt találod a leírást.
Szia, köszönöm, hogy reagáltál a kérdésemre!
most összegyűjtök minden anyagot róla, és amit összekukázok kép meg adatok, meg ami létezik, rögtön küldöm!
Próbálj meg nagyobb holtidőt adni a hídnak, hátha összenyitnak.
Sziasztok!
Kicsit meg van halva ez a topic,ezért írok valamit.Itt van az én cncmnek a vezérlője,elég jó kis szerkezetnek tűnik,most találtam meg a linket hozzá amit úgy küldtek,mert én készen vettem a vezérlőt.Minden hozzászólást szívesen várok pl hol lehet a microsteppet állítani,hova lehet és hogyan kell végálláskapcsolót kötni stb.Majd képet is megpróbálok feltenni ha szerzek egy jó fényképezőt.Ha valaki kedvet kapna a megépítéséhez akkor szóljon és meg tudom adni a vezérlőm volt tulajdonosának az elérhetőségét akinél azért még hever egy pár db a fiókban szerintem. V E Z É R L Ő M Előre is köszönöm a segítséget. Üdv:Richy
Mármint ic beszerzésben tudok segíteni.Nekem idáig jó tapasztalatom van vele,szállításnál sérült de az eladó megjavította.A motorjaim melegszenek,mert túl nagy áram van beállítva a vezérlőn.Ha valaki tudna segíteni,hogy melyik pótméterrel lehetne lejjebb venni az áramot meg hova kellene kötni a multimétert ugye,mert pwm-el szabályoz akkor azt megköszönném.
Szia!
Én is ezzel az IC-vel építettem meg és nagyon tetszik. A mikro step a MS1 20, MS2 19-es lábakon, jumperral állítható MS1 L MS2 L Full step MS1 H MS2 L Half step MS1 L MS2 H Quater step MS1 H MS2 H Eight step A kimeneti áram pedig a PFD láb 2,5V esetén a ref lábon állítható. A ref lábon mért feszültség 1,6* max motor áram. 0,5A -nál max 0,8V állítandó, 1A -nál max 1,6V... Adatlapból sokminden kiderül. Üdv: Gábor
Az általam megvalósított áramkör Bővebben: INNEN van. Még javaslom az optos leválasztót hozzá.
Üdv: Gábor
Üdv mindenkinek!
Komplett doksit keresnék bipoláris léptetők vezérlő elektronikájáról. Egy link tökéletesen megfelel. A tekercsenkénti áramigény max. 5 A lenne. Bocs, hogy nem néztem át mind a 42. oldalt, a megvizslatottak között idáig nem leltem meg az anyagot. Kösz előre is!
Köszi!
Majd esetleg skype-on vagy msn-en tudnánk videóbeszélgetést csinálni,hogy biztosan ne rontsam el a vezérlőt?A motorjaim 5V 1A-esek.A 3 panel közösítve van egy gravírozott panelon,amin pár db sorkapocs,egy ic meg egy kondenzátor van.Egy kép a vezérlőről És az oldal ahol található,érdemes megnézni A vezérlővel idáig nem sok gondom volt.Néha ha kikapcsolom a tápegységet akkor a mak is benyomja az e-stoppot,de nem mindig.Ez mitől lehet?Hogyan célszerű leállítani a vezérlőt hogyha nem megy a gép?Elég hogyha kikapcsolom a tápegységet vagy először az e-stoppot is nyomjam be a makban?Végálláskapcsolókat hova lehet szerelni a képen látható panelon és záró vagy nyitó irányú végállás kell?Mekkora áramú motorokat lehet rákötni,mert elméletileg 2,5A-ig jó,de nem lesz baja ha pont egy 1,9Nm-es 2,5A-es motort rakok rá?Egyedül a tápfeszültség értéke az amit nem szeretek a vezérlőbe mert azt hiszem hogy max 18V lehet,de ezt nem célszerű megközelíteni,vagy nem sokat jelentene ha 40volttal hajtanám pl?Én egy ugyan olyan tápegységgel használom,mint ami a linken van. Még egyszer köszönöm. Villanypasteur:Ha bipoláris léptetőmotor vezérlő elektronikára gondolsz akkor nézd meg az előző hozzászólásomban linkelt oldalt.
Szia!
Még én is csak tesztelem a vezérlőt, túl sok tapasztalatom nincs de az eddigiek pozitívak. A kikapcsolási gond valószínűleg az induktív visszahatástól lehet. A panelodon van sok védődióda amit a gyári adatlap nem ajánl de ártani nem árt. A képen amit küldtél csak egy egyszerű illesztő van a számítógép és a vezérlő között, galvanikusan nem választ le. Meg kellene próbálni egy ilyen áramkör használatát, idővel meghálálja a printer port és a számítógép. Aki 8 bites gépeken nőtt fel azoknál a mai napig ökölszabály, hogy a perifériát kapcsoljuk először utána a számítógépet, kikapcsolásnál fordítva, először a számítógépet, utána a perifériát. Persze lehet arra szükség, hogy a léptető motorokat feszültségmentesítsük erre ha jól emlékszem az enabled láb a megfelelő. Célszerű lenne még megnézni motorok nélkül ki-be kapcsolni a tápegységet véletlenül nem-e annak a hálózat felé termelt impulzusa zavarja meg a géped. A végállás kapcsolókat a mach 3 gépkönyve leírja hova kell kapcsolni, de az nem a vezérlőre, hanem a printer panelre csatlakozik. Az adatlap 2,5A max. áramot ír elvileg tudja is az áramkör, MOS FET-es a vezérlő híd. Ha nagyon biztosra szeretnél menni, az áramszabályzót vedd vissza valamennyivel. A vezérlő PWM meghajtást ad a motornak így csak az áramot kell beállítani. A 40 V kicsit soknak tűnik a max. nyers feszültség 35V az adatlap szerint. Üdv: Gábor
Sziasztok.
Valakinek megvan ez a két vezérlő nagyobb felbontásban??
Szia
Remélem erre gondolsz!
Vagy ez is olyan.
Sziasztok!
Arra azért figyeljetek, hogy a #936513 az galvanikusan leválaszt a #936517 nem. Gabor
Szia
Ha jól látom 2 db kell egy bipoláris motorhoz. Elég karcsú, 1 A-t tud. Kicsit problémás hűtőbordát fabrikálni rá. Az Input0, Input1 rész nem világos, az lenne a DIR?
Úgy látom az I0 és I1 az árambeállítást végzi, a bemenet a 8. láb fázisvezérléssel, Step-Dir hajtáshoz kell még elé egy előtét.
Szia!
Nem nagyon tudom, hogy hogyan is működik, van készen egy panel ami 2db motort vezérelt, csak valahogy életre kellene kelteni, egy írógépben volt benne.
Ha vásárolni szeretnél ilyen ic-t akkor azt javaslom hogy ne tedd,mert én is vettem majdnem ilyen ic-ket a boltos rábeszélése miatt,de nem egy ismert ic szerintem,én egy l297/298-as párost ajánlanék,az ismeretségi körömben több ember is használ ilyen ic-ket gond nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |