Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Fhú hát képet mutatni nemigazán tudok....Nekem volt régen egy tekercselő gépem azon úgyvolt megoldva hogy a tengelyen ami hajva volt,volt rátéve egy tárcsa nem központosan.Ez egy másik tengelyt tologatott jobbra-balra aminek a végén volt egy huzalvezető.És így mivel nem központosan volt a tárcsa ahogy forgott úgy tolta közbe folyamatosan odébb a huzalt és aztán visza.A vezető tengelyét egy rugó nyomta folyamatosan a tárcsának.Csináltam egy rajzot hogy nagyjából hogyan is volt.A motor tengelyén volt ez a tárcsa és ehez képest 90fokkal elfordítva dörzshajtással volt megoldva a csévélés.Nem egyszerű de kis okoskodással meglehet oldani
Le a kalappal, ügyes voltál FeketeKutya! ))
Életed első komplett munkája nagyon jól sikerült! Mintha mindig ezt csináltad volna. Balkezes vagy?
Azt a.... nagyon jó lett! :kalap:
Azért az a támasztóláb a szárnyas anyákkal elég maszek lett. A többi része mi? zsugorcsövezett erősáramú kábel?
Igen balkezes vagyok. Fordítva van minden?
Idézet: „Azért az a támasztóláb a szárnyas anyákkal elég maszek lett.” Tudom, de jobb ötletem nem volt. Ha esetleg volna tipped megköszönném. Amúgy 10mm hűtéstechnikai rézcsőből hajtottam méretre majd zsugorcsövet húztam rá és rámelegítettem.
Egyetlen kritikai észrevétel, de ez a saját vesszőparipám csak: Kár, hogy nem magyar nyelvűek a feliratok rajta. Egyébként tényleg szép munka, én is gartulálok hozzá.
A szárnyas anyát kiválthatod zárt anyával. Önzáróvá kell tenni ( satuban egy picit megroppantod), egy fix erővel meghúzva jó lesz. A támasztólábat tapasztalatom szerint kulturáltabban meg lehet oldani laposvasból ( szebben tudod hajlítani, jól festhető stb (de ne valami durvára gondolj, mondjuk 10x2mm bőven elég.)
A csővel az a baj, hogy szerszám nélkül nem lehet szépen hajtani. Vagy csinálsz hozzá egy görgős hajlítót ( nem egy bonyolult valami)- vagy keresel egy fűtésszerelőt akinek van ilyen, és egy perc alatt meghajtja. (Ha igazán el akarod bonyolítani, akkor szappanos vizet fagyasztasz bele és úgy hajlítod - nem rogyik be az ív alatt). A végén az ellapítás helyett kulturált tud lenni egy beleforrasztott ( hegesztett) szemes saru. Ezek csak ötletek, nekem tetszik a géped, rendben van teljesen.
Sokat variáltam, hogy magyar vagy angol.
Arra jutottam, hogy a műszaki nyelv amúgy is angol ill. még a magyar műszerek előlapja is angol így ez lett.
Természetesen csőhajlítóval hajlítottam. Az ívek nincsenek megrogyva. A zsugorcső miatt ilyen.
A zár anyával csak az a gondom, hogy akkor meg kulcs kell az állításhoz. Ezért lett szárnyas anya. A cső meg azért mert ez volt kéznél. Sajnos mostanában nagy a szegénység itthon.
Olyan igazi "gyári" kinézete van, biztos sokat dolgoztál vele, mindenféleképpen megérte, szerintem. Ügyes vagy, szép munka!
Köszönöm az elismerő szavakat mindenkinek.
Sokat gondolkodtam a kinézeten és egyszer le is téptem az előlapot mert nem tetszett. Fehér volt. Ma még 1x szétszedem bekerül a hiányzó kapcsoló meg vettem lakkot is a nyák-ra.
Gratulálok szép munka. A hálózati kapcsolóra még 2 db Zsugorcső (kb 1 perc) és már gyári biztonságú.
Kivül is nagyon szép.
Kész életem első smd ic forrasztása és az ic is túlélte itt van pár kép:Bővebben: Link
És ez micsoda? Jó lett amúgy!
Egy texsas instruments mikrokontroller. MSP430G2231
Zsír!
Készitettem egy adaptert egy Ameo pda ból kiszedett 8GB microdrive-hoz laptop ide csatival. A nyákról kép Bővebben: Link . A vinyó és a 2,5" ide lábkiosztása alapján figyelembe véve a szallagkábelt is. A csati már nem az eredetije mert nem élte túl a leszedést. Igy egy samsung csuszóelölapos mobil telefonban talált egy lábbal többel rendelkezö és más oldal láb kiosztásu csatival sikerült megoldanom. A szallagkábel végén is olyan cik-cakban vannak a lábak mint az AGP csatis videó kártyánál csak sokkal sürübben. Az elsö képen a legnagyobb vinyó egy laptopé.
:eek2:
Nem gyenge! Kár, hogy az átkötések kicsit rontanak az összképen. Miért nem a hátoldalra tetted? Üdv
Az átkötések borzasztó rondák. A nyákot se dolgoztad körbe. Viszont a tüskesor szépen van beforrasztva.
Az átkötések azért kerültek fölülre hogy ha valamire lerakom vagy valamibe berakom a hátulján nem biztos hogy látom mi ér hozzá vagy mi zárja rövidre öket.
Egyenlöre annak is örültem hogy semmi hibát nem vétettem tervezés közben mert müködik szépen most már jöhet a csinositgatás.
Sziasztok. Sajnos nagyon rég írtam már ebbe a topicba mert nincs nagyon időm építgetni de most a összehoztam valamit. Egy telefonos szivattyú vezérlő. A hívás érkezésekor a relé kikapcsol egy DIL 052-es mágneskapcsolóval vezérlet vízszivattyút. A bekapcsolás nehezen lett volna megoldható mert nortonnal kell felvenni a vizet minden indításkor de a kikapcsoláshoz hasznos lesz mert nem kell ennyit kijárkálni a pár km-re lévő dinnyeföldre.
csikosgabi
Ötletes! De egy 6310-es Nokiát szentségtörés kifúrni!
Egyrészt csatlakozom ,ötletes !
Másrészt majd a kéretlen hívásokkor jól leáll a szivattyú Harmadrészt tényleg szentségtörés
Ó, tényleg, ez eszembe se jutott... ha valaki véletlenül fölhívja a számot, oda a sok finom dinnye... ha esetleg lenne olyan telefon, ami számhoz tud rendelni mondjuk rezgést, akkor ezzel kiküszöbölhető lenne... van ilyen?
Szerintem elég csak a hívásszűrést beállítani, hogy csak arról az egy számról lehessen hívni.
Elkészült az átkötések cseréje és a ZIF40 átalakitó is 1,8" vinyohoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |