Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha majd működik, kérünk jó minőségű fényképeket!
Üdv:
Az elmúlt heten a ledekkel foglalatoskodtam a he'ten felledeztem egy személyautót és egy scutert majd lesz kép is!
Sziasztok!
A hosszú hétvégében volt alkalmam egy kicsit forrasztgatni, és építettem egy mikrofon előerősítőt. Képek az alábbi linken találhatóak. Bővebben: Link Tudom azt mondjátok hogy ez csak egy kitt... de megmondom őszintén szerintem az ilyen kommerszebb dolgokat nem érdemes házilag nyákon megcsinálni, mert több idő, több pénz ráadásul én még nem is szeretek nyákokat maratni. De ez csak az én véleményem További szép estét és boldog "nyuszit" kívánok.
Ez a felfogás egész addig működik, amíg megkapod kitben amit szeretnél építeni, és a minősége is megfelel.
Jó az a műszerdoboz, hol vetted?
Természetesen ebben a kijelentésemben az olyan dolgokra utaltam ami létezik kitt-ben. Ilyen Pl: ez a miki előfok. Esetleg kivezérlés jelző, vagy pl amit számítógép hangfalhoz vettem egy TDA 2030 as erősítő kitt. Én az ilyeneket inkább így veszem meg.
Persze a komolyabb dolgokat amiket esetleg nem lehet beszerezni kitt formában azt megcsinálom itthon. Ilyen pl a VFx erősítő széria,Mayan kolléga kísérleti erősítői, tervben van egy PIC es fordulatszámmérő. A dobozt a lomexbe vettem. Olyan 1000-HUF körül volt az ára neki.
Tesztelgetem a theremint. (csak erős idegzetűeknek ajánlott a megtekintés...)
Bővebben: Link
Izgalmas. *** Akarsz zenélni?
Szegény emberkék nálad, akik ezt halhatják. Amúgy profi lett. Összejöttek a tekercsek látom. :yes:
Tuti jó! Viheted az egyik előző hozzászólásba belinkelt videón szereplő csajt!
Szépen szól. Kéne még egy a lábadhoz és duóban tolhatnád. Gratulálok.
Egészen pszichedelikusan nyomod Vic mester!
Jó lesz ez...
Eddig azt hittem, hogy magas az ingerküszöböm... Tévedtem! :hehe:
Ha nem leszek jóba a szomszédokkal akkor én is csinálok egy ilyet és rákötöm az erősítőre
*** !
Bemutatom 8 ledes kerékpár lámpámat szerintem nagyon szép lett mint esztétikailag mint fényileg ! Esti képet majd rakok fel 20-óra körül!! Brutális fénye van olyan 8000-10000 Mcd körül lehet a fényereje! * Nálunk megteszi a magyar sziasztok is !
Szép lett. Tegyél bele egy villogtató elektronikát is és akkor pisloghatnak a szembejövők
De ha van benne hely akkor én egy áramgenerátort mindenképp raknék bele. Úgy sokkal tovább nézheted a 10000 mcd-t.(amúgy van az több is mert nekem van itthon 20000 mcd-s fehér ledem.
Értem amit mondasz a hely kb még 2cm van benne azér nem akarok Ne555 villogtatót bele mert ez egy szimpla lámpa lesz !! Ha villogtatós akartam volna akkor nem kellet volna ennyi led bele meg ha úgy nézed azért elég zavaró egy nagy fényerejű villogós cucc a kormányon!! De értem amit mondasz!!! köszi
Mondhatni "szellemes" (és ezt akr szó szerint is értheted! )
A fényképező géped még véletlenül sem a tárgyra fókuszál... De ezt már megszokhattuk az elektronikus fotómasináktól.
Ellenben a lámpás tényleg jó lett, de a Zsombor által írtakat valóban nem ártana megfontolnod (áramgenerátor), ha huzamosabban szeretnéd még használni a lámpást!
Köszi a tippet mennyit számít az áramgenerátor? magasabb élettartam?
Szép munka! A kapcsoló alulra kerül? Nem tenne jót neki a belecsorgó eső...
Na * erre nem gondoltam majd BE FUGÁZOM ... !!!
Igen, természetesen. Mivel a LED buta jószág, Neked kell megmondani neki, mennyi áramot vegyen (vehet) fel. Magától annyit vesz fel, amibe "belehal".
Természetesen, csak a LED-jeidhez kell méretezni. Esetleg egy LM317-re épülő "szerencsésebb" lenne...
Annyit mond még nekem akkor hogy nekem milyen ellenálás értékek kellenek a generátorhoz ha 8,4 a táp és 8 led van kék színűek 20mA számolva? Köszi
Végre készre szereltem az üzemóra számláló berendezést. Itt van egy rövid video róla: Bővebben: Link
Csatolok 1-2 fényképet is.
Nemsemmi! Hol veszel ilyen szép fehér lemezt?
Nagyon szép munka!! lehet hülye kérdés... De mire való!!?
Fent írja, hogy üzemóra számláló! Gondolom azt fogja számolni, mennyi időt dolgozik..
Számolja, hogy mennyit ment (hány órát üzemelt) a vele együtt működtetett berendezés. Az élettartamot is üzemórában adják meg például.
@Jani! A HEStore-ból. Sajnos vegyesen küldik és nem mindig ilyen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |