Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a tapasztalataitokat!
Holnap körülnézek a bontóban. Azt hiszem nem kísérletezem a 220V/12V trafó cseréjével,mert néhány hét után az is úgy jár mint az eredeti. Gyújtótrafót teszek a készülékbe. Mivel a doboz adott,így a trafó méretére is ügyelnem kell. Az eredményről pedig itt a listán,beszámolok. Üdv. Ottó
Hidd el a bontosok hozzád vágnak egy kosárral csak vidd.Bármelyik jo lehet probáld ki csak jobb lessz mint volt eddig nem értem miért kinlodik a gyárto emberke 12v-os trafoval valaki szolhatna neki végre a kocsi trafo olcsobb is.
Nyugalom! A hosszú élet ritka! Ez a kérdés fórum által elrendeltetett, másrészt: régi fizika tanárom mondta: A fizikát semmibe lehet venni, de ne csodálkozzunk, ha "érdekes" meglepetések sorával találkozunk ezek után!
Durvábban nyomta, csak most nem jut az eszembe. bocsesz!
Szia Swedhart találtam két kis tafót .hasonló mint a tied . TV panelből bontottam de nem tudni milyenből. Valószínű hogy Videoton mivel a panelra az volt írva TV VT de ezen nincs litze huzal csak sima normál réz huzal.A ferrit mag méretei 25x25x7mm .
Mi a véleményed erről . köszönettel wegg
Szia ezt a kis trafot én alakitottam hozzá mert lusta voltam tekerni és jo lett .Nos ezen a trafon omikusan ugy kell mérned : a vastavabb huzalu lessz a primer pár ohm a szekunder 28-30 ohm ezen 1mm ivet huz a csavarhuzo majd 900v Nagyfreki! Azért kell 2 dioda sorba by299.A lice huzalos trafo az eredetije lenne a tervezésnek.
Szia
Az egyik tekercs az nulla Ohm olyan kicsi hogy értékelhetetlen . A másik 5 Ohm . Így kissé messze van attól amit mondtál.De ha meglesz a panelom akkor azért kipróbálom .Azzal a potival lehet állítani a kimenőfeszültséget ami a két bázis ellenállást húzza fel a + ra ?. Egy észrevételem volna hogy miért nem 4utas egyenirányítást használsz ? Így elveszik az egyik félperiódus .Azt értem hogy két soros dióda van a megemelkedett feszültség miatt . De talán ha 4 utas lenne akkor lejjebb lehetne menni a fesszel is .Ha ekkora 900Volt van a tekercsen akkor milyen kondit töltögetsz vele .Az is kényes pontja .Roppant egyszerű a kapcsolás de kérdés azért mindig akad üdv wegg
Nos az a trafo ff-tv jé avval kb 300-400v lessz max az is jo.A lényeg! Élesztés elött a potit + irányba tekerd fel teljesen köss be amperméröt a 12v bemenetre és 140 mA-t állits be vele FONTOS! A dioda miértjére megadják neked a választ a többiek ,egy találos kérdés: a tv táp kimeneten miért van egy dioda és nem greetz? és az erre adott válasz lessz amit mondanék a diodás kérdésedre. Nos a 900v-ot 2db mosogép kondi sorbakötve viseli el. A diodás kérdésre irátok meg a választ köszönöm
Köszönöm szépen a választ .És figyelek majd hátha valaki leírja a találós kérdésre a választ.A bemenetre is lehetne rakni graetz diódát és akkor akár adapterről vagy akkumulátoról is lehet járatni polaritás mentes odafigyelés nélkül .Igaz akkor a diódán eső feszültség miatt kevesebb jut a készülékre de akkor tényleg bolond biztos .
üdv wegg
A bemeneten ugy tudom van polaritás miatt dioda ,a kimeneti dioda nagyfrekin megy! Gagyi adapterröl is megy.Amugy van még ujjitásom ezen a panel készitésében sablont csináltattam hozzá CNC-n és lefujom festékkel már maratom is ,megmutatom nézd meg.
Igen valóban van ott dióda .De csak helyes polaritással működik .Ha graetz lenne akkor meg az is mindegy. De ez már nem számít sokat . kinek a pap kinek a papné version.Érdekes megoldás .Én át álltam a vasalásos módszerre, azt ismered ugye ?A festék nem megy a maszk alá ?Ilyen egyszerűbb formákhoz jó lehet .És gyors és olcsó .Ic méretekben már gondolom nem ezt használod.
Á nem de egyszerü és nagyon gyors megszárad és mehet a hidrogén oxidos sosavba .A 100db panelt egy délután meg tudom csinálni
Akkor már csak trafót kell kukázni .Vagy lehet még valahol venni. Vagy marad az egyenkénti tekercselés.Már nem igen vannak azokból a tv készülékekből .Érdekes módon ma voltam Szentendrén és érdeklődtem Tv szerelő után hát mit ne mondjak csak vakarták a fejüket az emberek . Úgy látszik ezek az újabb Tv -k nem romlanak el. De ha te tekered akkor sima Cuz huzalt használsz vagy azt is litze huzallal tekered.
Mivel örököltem litze huzalt is igy azt a 30 menetet megtekerem miest elfogy az egy vödörnyi tv trafom. Egyépként gyürü magra gondoltam hogy kéne tekerni eddig még ez ötlet pc-k ben van rengeteg ilyen .
Igen az is nagyon jó ötlet nem sok menet kell.Azt meglehet csinálni.Sokkal egyszerűbb mint a hagyományos trafós inverterhez kellene trafót tekerni.
Mára ennyi megint este van . üdv
Szia Swedhart .Légy szíves mutasd meg a jó kapcsolásod ha tudod . Mert nem találom, pedig vissza lapoztam és csak a hibás rajzot találtam meg .most egész este csak olvastam .Képzeld az egyik öreg kolléga adott ugyan olyan trafót mint ami nekem is van tudod a fekete- fehérbe valót
köszönettel wegg
Szia már multkor sikerült feltennem de felrakom megint ,mi nem jo?
Ezt nem találtam ,de nem tudom miért pedig még a képeket is végig néztem . Tudod volt egy olyan rajzod fent még az elején amikor nem volt tökéletes a rajz.
De köszönöm hogy felraktad. A link is elég lett volna . A jövő héten kész lesz úgy tervezem és referálok, majd megmutatom .Mos lementem és printelem a rajzot . üdv .
Ha van türelmed és időd akkor majd valamikor mond el ill írd le a választ . A találós kérdésedre mert eddig senki nem mondta el. Miért csak egy utas a trafó szekunder oldalán az egyenirányítás.
üdv
Szia!
A bu806 és a 470k meg oldotta, szépem muzsikált, bár kicsit erőtlenül./0,8-1cm szikra vékony / Egész éljel járattam a műhelypadon aztán most reggel nagyon örültem hogy jó, erre bedöglött. Nem melegedett semmi, folyamatos fesz megy a bu-ra a tranyot kiszedtem/ így is kéne menni az időzítésemnek legalábbis amíg jó volt ment a bu nélkül is/ Az 555 kicseréltem ,így is folyamatosan világit a led. kissé el bizonytalanodtam. Van esetleg valami tipped hova nyúljak?
A 47 helyére ic 3- bu közt ja és felvesz egy csomó áramot
Most néztem vissza hogy te 470 o nem 470k javasoltál
bár jól működött a 470k-val is
Rossz volt a 2.2k poti a multiméterem meg egy kalap sz...
Most jó, szerinted hagyjam a 470k ?
Szerinted
milyen drótot használjak a karámhoz? 1,5 cu 1 kötöző drót ez van itthon Ja a vezetéket nem kell illeszteni a gyt-hez?
Sziasztok!
Kaptam egy házgyári pásztort, aminek az a baj, hogy a trafó folyamatosan megy. Nincsen szaggatás. 2 db 555 ic van benne és egy IRF 840. Meg persze pár ellenállás. Valaki tudna segíteni mit nézzek meg mert nem találtam ennek a rajzát sehol. Köszi
Szia
Köszönöm a választ, ezzel az illesztés kérdéssel mi újság?
Szia
Azt hiszem ez a rajza
Köszi szépen mindenkinek!
Ez a rajza valóban. Közben megtaláltam a hibát is, az egyik IC lába nem érintkezett a panelon és ez okozta a problémát. Lehet, hogy nemártana újrakészíteni a panelt mert eléggé megviselt és szakadnak fel a forrasztási szemek.
Köszi
Melyik ágat tegyem földre, valahogy nekem nem egyértelmű mintha a + kéne
Hali olyan problémám van behalt a villanypásztorom gyári kérdezem,hogy sima 24 woltos trafobol is lehet villanypásztort csinálni ha igen,hogyan ha nem mikell egy jó villanypásztorhoz.
Menyire vagy benne a elektronikában azért kérdem mert van kitéve az aproba mükődő panel ,csak kondi és auto gy trafoja kell hozzá meg 12v és kész.Vagy tudsz panelt késziteni rajzrol esetleg ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |