Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Csak az antenna kábel,plusz egy dvd lejátszó.Van rajta egy olyan funkció,ha nincs egy állomás behangolva,vagy av1 av2-re kapcsolok, akkor kék háttért mutat-ez akkor is kék,amikor elmegy a szín.
Teletextnél pedig minden szín zöld,sárga,piros a kéknek kettő árnyalata is él..
Sziasztok orion tévém már két hete szórakozik velem,az rtl-ről mindig átkapcsol tv2-re ha vlakinek volna őtlete mi lehet a gond vele, hogyan lehetne megkeresni a hibát, megkösznném ha valaki tudna segíteni!
Üdvözletem! tv problémám van a márkája, hiuanday. stereo
1 éves sik képernyös katodcsöves, és pontosan a közepén vizszintes erős fehér csik van.. ugyis maradt,ha valaki tuná a megoldást vagy valami ötlet megköszönném!
Üdv!
Először is nézd át a forrasztásokat a függőleges eltérítőkörben és az eltérítő csatlakozójánál. Ha pl. mozgatásra visszajön akkor nagy valószínűséggel valami forrasztás engedett el.
SZia a model számot , le tudnád irni ,mert az elölapon találhato gombok program ,fe le és a volum ,találhato 100nf kondi azt kellene ki cserélni ,csak ha tudnánk hogy ,milyen a model a tv.
SZia a fűggőleges eltéritőt érdemes ki ,csrélni és ok lessz.Az lg -tv vel is ez volt , a probléma tda 4864 .
szia Hyndai model sz: TF2107HU és azt mondod,hogy hát lap leo és ki huzom a panelt és leg elöl a mikro kapcsolok ..hang stb környékén kondi? az jo lenne ha ..csak ennyi lenne! gondolom ezek hez rajz nemigazán van..
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Egy tv kapcsolási rajz kellene nekem.
Elekta Model:CTR-20T39EMK Az a gondom vele hogy hiányzik egy alkatrész belölle, I801-es számú alkatrész ha tudni fogjuk az alkatrész számát az a kérdésem hogy ezt az alkatrészt tudnám-e helyetesíteni. Köszi előre is a segítséget!
Köszi! Én soha nem találom meg a kapcsolási rajzokat,hiába írom be a googléba akkor se nem azt dobja be hiába keresgélek nem találom.
Mindig sassziszámra keress, tehát így: Bővebben: Link
Az első találatban ott a sassziszám: C520 Innentől mát gyerekjáték megtalálni a rajzot az Elektrotanyán.
Remélem most már boldogulok legközelebb,ha nem akkor kénytelen leszek ismét segítséget kérni. Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Lenne gy TV (típus:Samsung WS-32Z308P), aminek a problémája a következő: Amikor bekapcsolom a készüléket akkor a képernyő közepén vízszintesen megjelenik egy kék csík. Miután bekapcsolt akkor a csík eltűnik, a kép dupla, értem ez alatt azt,hogy el van tolva. (Mintha lenne két réteg, ami ugyanaz és a rétegek elvannak csúsztatva egymáshoz képest.) Mikor kikapcsolom a tv-t akkor a kék csík egy pontba húzódik össze, majd eltűnik. Esetleg ha tudjátok, vagy sejtitek mi okozhatja a problémát akkor nagyon hálás lennék, ha megosztanátok! Szép estét kívánok! Zotya
Sziasztok!
Lenne gy TV (típus:Samsung WS-32Z308P), aminek a problémája a következő: Amikor bekapcsolom a készüléket akkor a képernyő közepén vízszintesen megjelenik egy kék csík. Miután bekapcsolt akkor a csík eltűnik, a kép dupla, értem ez alatt azt,hogy el van tolva. (Mintha lenne két réteg, ami ugyanaz és a rétegek elvannak csúsztatva egymáshoz képest.) Mikor kikapcsolom a tv-t akkor a kék csík egy pontba húzódik össze, majd eltűnik. Esetleg ha tudjátok, vagy sejtitek mi okozhatja a problémát akkor nagyon hálás lennék, ha megosztanátok!
Szia a fűggőleges végfok az eggy ,hűtöbordán találod aszt kellene kicserélni egyszer ,a sor trafo környékén.
szia mester küldök 1 képet nézd meg légyszi be karikáztam rajta! az 1 tranzinsztor erre gondolsz?? Elöre is köszönöm..Attila
SZiasztok ,van egy sassim 11ak36a15 csak sby led van a sor tranyot kicseréltem de ,nem indul ,egyébb hibát nem kaptam 120v a colektoron, van talán trafo lenne a hiba ?,valami ötletetek.
Sziasztok!
Van egy Samsung CZ-20HT12T tv-m, a gond vele a következő: Bekapcsolom, bejön a képernyőn egy kicsit zöldesen szürkés kép vízszintes csíkokkal, ahogy melegszik a tv, kb 30mp elteltével egyszer csak átvált a kép kékre (ez az alapértelmezett ha nincs jelforrás rákötve, viszont ekkor a kép bal alsó sarkában kicsi rózsaszín pamacs van, a jobb alsóban pedig egy zöld), amint megnyomom a távirányítón a menü gombot, bejön a menü mögötte a jel nélküli 'hangyás' kép. Ekkor azonban elkezd villogni a kép, átvált a csíkosra, majd vissza a menüre. Ez ismétlődik, aztán ahogy melegszik a tv úgy egyre lassabban vált, majd egyszer csak abbahagyja és megy rendesen. (néha-néha azért átvált egyet még üzem közben) Én ebből egy dolgot tudtam leszűrni, lehet hogy kondi kiszáradás okozza, mivel a menü képe sokkal világosabb mint a kék háttér, és gondolom ahogy átvált a kép fehérre a nagyobb terhelés miatt leesik valami fesz pár halott elkó miatt és átvált a kép. De egy dolog amit én gondolok meg egy másik a valóság, a primer puffer kondi már cserélve lett, de több időm még nem volt teljesen átkondizni. Azért írtam most nektek, hogy ráismertek-e valami egészen más hibára a leírtakból, vagy valóban a kondik lehetnek a ludasak? Sajnos hozzá való kapcsolást nem találtam, bár úgy rémlik a sasszi az egyezik, de nem biztos.
SZI nem az az amit be karikáztál az a ,tápban van , te 1 integrált áramkört keress a ,sor trafo tulso oldalán ,a rajzot nem kaptam én sem.A szekunder oldalon kerezsd nem olyan kicsi alkat rész, 9 vagy több lábu is lehet ez a tipustol fűgg.
hello elküldöm a rajzot ha rá tudsz jelölni hol kel támadni.. mert pdf nem jön át max 2megáig lehet küldeni én kifényképeztem de lehet ha ránagyitasz felismered... köszi elöre is ...
A kép alsó negyedének közepén látható csapott sarkú, szögletes cucc áramellátását ellenőrizd.
szia akkor az lesz a függöleges eltéritö ic N411-es ha jo látom.. igaz?
Szia lefényképeztem az orion gyári adattábláját,kicsit homályos lett,de a model szám az jól látszik.
Szia!
Az előlapi programváltó gombokat forraszd ki. Ha így is váltogat, akkor a gombok nyákvezetékeire kötött hidegítő kondenzátorok vezetnek át.
Szia köszönöm a gyors válszt, a lépegetőgombokat akkor kiforrasztom, ha véletlenül nem a gomb a hibás akkor a kondenzátorokról hogyan tudom pontosan megállapítani multiméterrel hogy jók e vagy sem, ki kell e forrasztani őket?
Ki bizony, de érdemesebb méricskélés nélkül cserével indítani.
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám, van egy Orion 72 centis sima képcsöves tv-m melynek az analóg vevő része elszállt. ha bekapcsolom kb fél percig van adás, ha kikapcsolom és rögtön be akkor nincs csak ha pár percig-óráig pihentetem, gondolom míg lehűlik benne valami. Mégis mi lehet a baj? mire tippelnétek? Egy túlmelegedett tranzisztor? Vagy mely része van a tv-nek ami az alábbi hibát produkálhatja? Életemben nem szedtem még szét, éppen ezért előbb kérdezek Köszi
Szia!
Na hát itt az idő, hogy belenézzél, kiporold és jól átnézd a forrasztásokat. Leggyakrabban a melegedő alkatrészek okozta forrasztás-elválások okozzák az ilyen bemelegedéses meghibásodásokat.
Ha bekapcsoltad,kocogtasd meg a tuner házát egy csavarhúzó nyelével. Gyakran ott vannak gonosz kontakthibák.Ha reagál,akkor vedd ki a tunert,forraszd át,de óvatosan.Különös tekintettel a tuner fémházának a panelba forrasztásira figyelj rá.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |