Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Az biztos,hogy nem fütött helyen van sajnos.
Oksi,át fogom olvasni.Én már arra gondoltam,hogy fel szerelek egy erőteljesebb hang szórót (amiket a riasztókhoz használnak) és időközönként bekapcsolom,vagy a szomszéd kis gyerekeket meg kérem,hogy figyeljék és kapcsolják be.Mert állítólag ha nem hadják nyugodtan őket akkor el mennek.
Sziasztok, ugyan nem pont elektronika, de műhely. Én az évek óta jól szolgáló (hobbi fúrásra) de nem minden igényt kielégítő (csempe ragasztó keverés) gagyi fúrómat szeretném leváltani, egy nem túl drága darabra, a célom az, hogy a gagyit meghagyom hobbi fúrásra, erre tökéletes, és vennék ragasztó keverésre egy komolyabbat, namost nézegettem mit mennyiért lehet venni, van anyag keverő gép 15.000 ért, de ez kínai, van bosch gép, ez már 750w-os fúró, használt, de ez is egy 10-es, na mikor ráakadtam az EVIG 1623-as sorozat egyik darabjára, mindössze 3000Ft-ért, ez ütve is fúr, és két fokozatú, arra gondoltam elé teszem a tirisztoros szabályzómat, és univezális lesz. Kinek mi a véleménye erről a gépről? Állítólag jók az EVIG-ek.
Nincs valamilyen géped aminek a tengelyén ilyen fogazás van? Aztán már csak egy kis esztergályos munka az egész.. Nekünk is van egy Makita bontókalapács így orvosolva...
Alu hajtóműház, mély-hornyú golyóscsapágyazás, hosszú élettartamra tervezett motor, nem törékeny műanyag ház, antiformatervezés jellemzi a gépet. Ma a "profi" címmel illetnék, és dizájnosabra készítenék ismert márkajelzéssel, akkor ez egy 50ezres gép lenne.
Ami biztos, hogy Tesco gazdaságos olcsó fúrógépet ne vegyél, még akkor sem, ha 1000W van ráírva...
Bekerült az egyik ajtó a padlásműhelybe...nehéz szülés volt. Tok nélkül kaptam, én csináltam meg a "fészkét"... Ma egész jól haladtam, jó hűvös volt. Amúgy amikor jó idő van, van fenn vagy 35-40fok, kelleni fog valami klíma... Üdv Inhouse
Őszinte részvétem!Lesz még mit csinálnod neked is.
De kaptam egy újabb változatát az meg elektromosan rossz a forgórész.Sajnos.
Bocs, nem tudom miért emlékeztem flexre. Pedig írtad a malter keverést.
Nekem flexhez van kúpkerekem a tengelyre. Elnézést még egyszer.
Semmi gond!Megpróbálok két rosszból egy jót összerakni,de lehet,hogy segítségre lesz szükségem.
Voltam otthon pár napot. És volt időm alkotni. A végén még lőttem pár képet. Íme: Bankimajki műhely
Fajin! Az a menetelő készlet elég jó kis készlet (ha jól láttam, titánium bevonatos fúrók vannak benne?)
Viszont a törtcsavar kihajtó meg nem sok esetben használható. Ha nagyon meg van húzva a csavar, hajlamos eltörni, rideg anyag. Legalábbis ha jól látom, nekünk is volt ilyen melóban, garant vagy holex, vagy valami hasonló cucc.
No, akkor meg van oldva a probléma!
Már csak keresned kell egy esztergályost ako megfogja a forgórészeket elszúrja mind a két tengelyt úgy hogy azonos hosszúságú legyen a hossza. Majd egy hüvelyben összetolni vagy zsugor kötéssel, vagy illesztve + csapot bele.
Igen, jól látod titániumos bevonatúak. Van egy másik bővebb készletem ami titániumos. Általában azt használom. Az is nagyon jól bírja. Előtte mindig kellett valamilyen fúrószárat vennem. Amióta megvan ez a 2 készlet, azóta egyet sem. (És még éleznem sem kellett őket, pedig már pár ezer furat elkészült velük. Csak ügyelni kell a hűtésre.)
Hajrá! Alakulsz.
Köszönöm. Szerintem megyek ma is fel, mert jó hűvös van, eszek még egy kis fűrészport!
Üdv Inhouse
Nekem van egy Bosch készletem, ami arany színű bevonatos, de az biztos nem titánium, mert kopik róla...
Sima HSS fúrókból van készletem, nincs velük baj. A csavarkihajtóból is valami gagyim volt, nem lehetett vele kiszeni semmit, pedig eddig csak egyszer kellett volna...viszont nem tört el! Üdv Inhouse
Megjött !!!
Itt vannak a képek. 10 pákahegy+ egy sima hegyes, 4 hőlégfúvófej (3,5,7 kör meg 10*10-es négyzet), pár kapargatós szerszám(fene tudja mire jó...). Ennyit a tartozékokról sajnos a képeken nem látszik minden tisztán(pl a pákahegyek a fólia miatt), de higgyük el, hogy igy van . A papírvágókés az saját... szerk.: A konyhában készültek a képek közvetlen kicsomagolás után, így kicsit érdekes a "díszlet".
Ez a készülék is ricsajt csinál?
Én egyet már átalakitottam (akváriumpumpa került bele), mert a kompresszor felverte a környéket ha bekapcsoltam. Idézet: „arany színű bevonatos, de az biztos nem titán” A valódi titánnitrites szerszámok kidolgozásán azért látszik hogy azok valódiak-e. Középen a piacos titán, felül amivé lesz, alul egy swiss&tech TiN+8%Co fúró. :yes:
Köszi a tippet utána járok,mert kár lenne érte.
Különösen príma az a felső kanyarfúró. Igen kemény acél lehet.
Ezt sajnos nem tudom, nekem nincs ilyen. A kép elég csendes.
Mint a képen jól látszik, ez nem kompresszoros, hanem ventillátoros. Innentől nem jó bele az akvárium pumpa, a hangja pedig egy kisebb teljesítményű hajszárítóhoz lehet jeginkább hasonlatos...
Annyira azért nem gagyi...
Üdv Inhouse
Amelyikbe kiegyenesedett az élszalag, azt kidobtam. Ezek Nyíregyházi, piacos titánnitritsárgításos izék voltak. Egy eredeti árából, 10 db ilyet lehetett venni, de annyit sem értek. Sajna a Bosch márkanéven forgalmazott készlet is a gagyesz kategória tapasztalatom szerint. Egy valódi TinCo 1-13 készlet ára pedig 50ezer körül mozog.
Egy magyar srác, akit evvel szívattak anno az öregek, készített egyet, és a TV-ben be is mutatták annak idején.
Az igaziak a jó öreg ruszki fúrók
Ma teszteltem az ónszippantómat nagyszerűen szív, ezzel nincs is baj egészen addig, míg a szívócső el nem tömődik... Miért lehet ez? Esetleg azért mert fel tud tapadni a teflonra a cin majd mikor felszippantom mindég tapad rá egy kicsi? 8-10 szippantás után masszív óndugó képződik benne.... :no: Valaki tud mondani valamit hogyan lehetne ezt elkerülni? Vagy ha új szippantó hegyet kell csinálni, oké de miből? |
Bejelentkezés
Hirdetés |