Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szia!
Úgy lenne, ha engedélyezve lenne, és a DCF77 szinkron nem változtatna időt. Az INT kimenet nyitott nyelőelektródás, egy felhúzó ellenállás kell hozzá.
Akkor én valami csodát tettem, mert kb.50%-os kitőltésű jelet veszek le, és azzal hajtom meg az elválasztó ledeket.Ez az első változat.
Üdv,Csupasz
Üdv
Van egy újabb hibajelenségem a mule 2-nél. (mellékletben a nyákterv) Beültetés után minden ok, ic-k betéve, stb. Táp rádug, és hallani egy gerjedő hangot, miközben lassan melegszik az IRF740, le is kel venni a tápot,mert eldurranna. Más nem meleg. A 100uH-t és 2200µF-et cseréltem, ugyan az. (úgy hallom a 2200µF a "zajos, de nem biztos) Ha az 555-öt kiveszem nem zúg nem melegszik. A 740 lábai nem zárlatosak. Viszont ha rádugom a tápot, és eközben egyből rámérek, a 180V meg van, lehet is szépen állítani a trimmerrel. 7805 sem meleg, mindenhol meg van az 5V. A 740 et csak a végső esetben cserélném, mert elég rizikós kiszedni. Szerintetek?
A dióda valóban gyors dióda? UF4007, SF18G.
Szia!
Az 555 időzítő elemeinek értékei jók? Milyen frekvencián jár az 555?
Hali. Nálam ilyen akkor fordult elő, mikor 12v helyett véletlen többet kapcsoltam rá, olyan 15v körül.
Nálad nem lehet véletlen, hogy a pufferkondi miatt túl nagy áramot kap ?
Válaszd le a tápot és nézd meg üresen a 180V megvan e és akkor is melegszik e a táp. Ha igen akkor a táp rossz ha nem akkor valószínű zárlat van valahol a csöveknél vagy meghajtótranzisztoroknál..
Nos egy működő nixivel összehasonlítottam, mértem. Semmi különbség nem volt. Amiben nem voltam biztos, az a 555 mellett lévő 2.2pF. Cseréltem és vele együtt a 470µF-et is. És láss csodát működik rendesen. Nem tudom melyik volt a hibás de valószínűbbnek tartom a 470µF-et. Pedig zsír új volt.
Idézet: „555 mellett lévő 2.2pF” Ott 2.2nF -nek kellene lennie.
De kemény...lehet zárlatos volt??
Vagy csak fordítva volt beforrasztva?
Üdv
Elmaradt a világvége! Ezért szeretnék ezúton is mindenkinek boldog, békés karácsonyt kívánni!! Mindenkinek, de főleg azoknak akik nagyon sokat segítettek, közel állnak hozzám, és akikre mindig számíthatok: Hp41C, Patexati, Csupasz, Sooty, Kondorzs, Lajos1969, Kocsgab002, és aki nem maradhat ki, Janocsi mester. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
Szia!
Kibírja... Boldog, békés karácsonyt mindenkinek!!
Teljesen jó, és is használtam már ilyet. Épp mikor milyet tudok venni.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Békés Boldog Nixifényes Karcsonyt Kívánok ! (Elkészült a H2opok féle designos órám saját szájíz szerinti változata... köszönet érte Hp41C-nek, H2opok-nak és Kondorzs-nak).
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
Gratula, nagyon designosra sikerült!!Végre meghozta a Jézuska.
Kellemes Karácsonyt! Üdv,Csupasz
Szép lett. Amit mondtál, nem is látszik rajta. Szerintem belülre tegyél fekete fóliát, úgy hogy csak azt a sávot hagyod ki elől, ahol az óra van.
Az a piros alátét alatt van, szerencsére megállt. Első felindulásomban nagyon bosszantott, hogy kipattant egy pár milliméteres darab a plexiből a menetmetszésnél. Felcseréltem a két csatlakozót és újrameneteltem így végül nem látszik. Egyébként funkciója is lett az alátétnek, mert elemcseréhez azt az egy csatlakozót el kell engedni és így az alátét védi a plexit a kulcstól amikor az anyát letekered. Nekem ez az átlátszó szerelés jön be és a panelek között kiszűrődő RGB fény az óra alatt és felett egy sávban szép hangulatvilágítást csinál. Még egyszer köszi a segítséget.
Üdv
Ezt érdemes megnézni: Nixie clock És ami még érdekes, az az ára, és a készítő neve. El lehet ezt adni? Biztosan, mert ezt a linket egy Californiai ismerősöm küldte, hogy az ilyen "stílus" kint most igen kelendő. Első ránézésre az anyagköltsége nem lehet több 20ezer ft-nál, réz,fa, munkadíj,stb. Legalább is nekem kb. ennyibe lenne. De nem görcsölnék vele az tuti, nekem nem jön be.
Én is tervezek egy cyberpunk órát LC-516 lengyel nixikkel. Ha 20e -ből kijön egy ilyen fogaskerekes-rezes óra plexicsőből + elektronika + munkadíj (ha nem saját maga csinálja az ember) megeszem a pákámat Ezek inkább techno szobrok mint elektronikus órák.
Ilyen vastag plexi csövet én is vennék, de halvány lila segédfogalmam sincs, hogy honnan tudnék?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |