Fórum témák
» Több friss téma |
Ha sikerült, akkor még is csak használható, de...
Minden infó benne van a Súgó-ban a vásárláshoz.
Tegnap este szimuláltam egy gyorsat és nekem rossz eredményt adott az osztás, amikor milliárddal osztottam. Neked nem?
Hello mindenkinek
Lenne egy kis problémám, nem komálja valahogy a FlowCode a LCD kijelzőt. Ez miért lehet? Mellékeltem egy képet a problémáról. Proteussal szimuláció simán megy minden ahogy kell. Nem most kezdtem piccelni, gondoltam flowcode felgyorsitsa a lcd kezelést és megszabadit csomó pötyögéstől de nem akar müködni. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
Szia! Beállítottad a flowcode-ban a konfig biteket?
hát..öö ..aszem de ezek szerint nem mindent. Chip - configure- Switch to expert config screen itt kell állitani öket?
itt mit kéne beállitanom?
itt két dolgot állitottam, belső oscillátort állitottam be, és a wachdog-ot kapcsoltam ki.
Mi lehet a hiba, ha proteusban szimuláláskor minden klappol de ha fizikailag összerakom akkor már nem?
Ezt komolyan kérdezed ? Bármi lehet a hiba ! Ennyi infóból senki nem tud segíteni !
ez a kérdés az előző hozzászólásomhoz kapcsolódik. Szóval Flowcode-ban megirt prog ha proteuszban szimulálom akkor simán megy kiirja, de ha fizikailag probálom tesztelni semmi, ki is jön vmi szövel az égetéskor h valami nem okés.
De ha csak egyszerü led villogtatásról van szó akkor müxik, de komolyabb müveletekkor semi. Ez miért lehet? valamit rosszul állitottam be?
Ha a "kész" programot nem látjuk nem tudunk mit mondani : lehet beállítási gond , lehet programhiba , lehet bármi ...
Milyen hibát ír ki? Milyen a fejlesztő környezet?
Tessék ennyi elég h vmi diagnózist állits fell? vagy még milyen infó szükséges? Csak mondom azt nem értem h ha szimulációban megy, meg egyszerü led villogtatás is megy (fizikailag), akkor miért nem megy a LCD??
Milyen értékű kvarcot használsz ?
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
semilyet, mivel a PIC 16f887 belső oscilátorját használom, azt 4MHz-re álitottam.
a flow nban nem jól van beállítva ,és ráadásul a kurzor helyett kijelző törlést használsz , ezt próbáld ki remélem futni fog ennél a picnél még nem próbáltam a belső oszcit (én nem szeretem ,) mindíg használok kvarcot
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
de minek nem nekem cursor beállitás, alapból a nullás helyról indul, nem?
Mplab-ban már kezeltem LCD-t mini CNC kordinátái lettek kijelezve vele, ugy minden okés volt vele csak kicsit sok gépelés.
Kérésed szerint csatoltam(nekem is szükségem lesz rá...). Nézd meg, hogy a digit konvertálás mennyivel kisebb kód és mennyivel kevesebb számítást tartalmaz. A digiteket tartalmazó változóknak elég a Byte típus is...
milyen verzioju a Flowcod-od, mert nekem nem nyissa meg?
Ennek a kódnak működnie kell. Valamit nem jól kötöttél be, vagy nem jól állítottad be az LCD blokkban a lábkiosztást. Az LCD-n testre kell kötni a D0..3 lábakat, és az RW lábat is.
Ezen kívül be kell állítani a Build/Project Opciók ablakban az órajel frekit, amin a belső oszci jár(különben nem jó időzítéseket számít ki a fordító az LCD-hez és máshoz sem). Valamint be kell állítani a Chip Beállítása pipa kijelölése után a Chip konfigurálásánál, hogy belső oszciról járjon. Ha a pipát nem teszed be, akkor nem fordítja bele a hex-be a konfigurációs adatokat, ha be van állítva akkor sem. (Kérlek figyelj oda, hogy szépen írj(mondat nagybetűvel kezdődik, stb), mert a végén azt gondolja valaki, hogy "ha írni sem tud, mit akar a PIC-el!?" Köszönöm! ).
Szia ok hogy nem vagy kezdő de a kontrasztot nézted mert én pont a minap futottam bele.
Amelyik lábnak nullára kell h kerüljön, az nullára is van kötve. A különös az ha pl egy sima led-es villogós progot töltök bele megy gond nélkül, de ha LCD-vel vagy pwm-el probálkozom semmi. Akkor mi lehet a gond? Build/project opcióm nincs is a programban.
Az a menüben van fennt. Akkor ezek szerint nem állítottad be a PIC-et. Sajnos kevés az infó, nem lehet tudni mitől nem megy, milliárd oka lehet, többek között a hibás konfig is.
Szia ezekszerint 4-es verziod van. A chip-be lépj bele ott konfigurál... azon bellül Swich To Expert Config Screen gombra kattints és ott tudod beállitani hogy miröl fusson a másik pedig Nézet fül és ott a project opciók. Ezeket nézd meg valamit nem állitottál be.
A Te programodban nem a kurzorral van a baj, hanem oszcillátor frekvenciának 19660800 van beállítva, míg az oszcillátor forrásának semmi. Internal RC-nek kell lennie beállítva.
Ezek a beállítások a 4-es verziónál máshol vannak?
"LCD-n testre kell kötni a D0..3 lábakat"
Nálam nincs bekötve és hibátlanul működik. 1602-es típus.
Igen egy kicsit modositottak a füleken, sajna én is belebonyolodtam de szerencse hogy most kezdtem foglalkozni a programozással igy sok mindent megtanitottatok már itt.
Szerencséd van. Inicializálásnál nullák vannak azon a biteken, amikor is kiválasztódik, hogy 4, vagy 8 bites legyen a működés. Ha becsúszna egy zavar a lábakra, akkor nem indulna el az LCD. Van egy általános szabály is, hogy CMOS bemeneteket soha nem hagyunk lebegni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |