Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Itt a clip indikátor. A BC' tranzisztorok legyenek B-sek. Az MJL mehet bele bátran.
Javasolok a T3 és T6-ra egy kis hűtőt, ami nem lesz útban a NYÁK-on.
Ok. István nincs fent olyan rajz vagy valami beülteési amin a T1 T2 stb. fel van tüntetve. Mert félek, hogy a tranyókat összefogom keverni. Aztán jön a füst. Nem a kapcsolási rajzra gondoltam. Olyan mint a beültetési, akár .lay
Az MJL21193-4 mitől ennyire drága? Minőségbeli a különbség? Ezért kérdeztem Tőled, hogy ezt építsem be?
Ezt már elmentettem. A félelmem az a hűtőbordán sorakozó tranyók miatt van. Balról jobbra Bd139 BD249 BD249 BD139 BD250 BD250 BD140 És a magasabb feszültségű cuccok összekeverésétől fosok. Az MJE340-350 MJE15030-31 és most amit mondtál hogy jó az MJL21193-4 a sorrend kéne, vagy, hogy mi mit helyettesít. Köszi. Pedíg nem vagyok ennyire béna, ahogy most látszom.
A beültetési rajzra írd fel az adatlapok egyeztetése segítségével a beültetendő tranzisztorok típusszámát. Tedd fel ide ellenőrzés céljából! Több szem, többet lát
Rendben! 30 perc múlva jövök vissza és én szerencsétlen megpróbálom. Köszi
Szia István megpróbáltam de tuti, hogy rosszúl csináltam, mondtad, hogy egy db BD139 valahol bent maradhat a poti mellett. Légyszives írd át nekem.
Olyan beültetési rajzot nem találtam ahol T1, T2 és stb felírat lenne az alkatrészek típusa helyett.
A Castone erősítőm +- 60V 500VA trafóját és tápját használnám fel holnap az erölködő élesztéséhez. De most csak várok Rád, hogy megszülessen a beültetési rajz.
Tudtam, hogy volt már Bővebben: Link
Szerk.: valahol meg van készen, lepróbálva - egyelőre keresem. Az előbbi csak részeredmény. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Az a bibi, hogy nemrég lettem kész a panelekkel készre fúrva. Kuka. ?
Ha átvariálom az MJE15031 lábait drótokkal az nem jó?
István akkor is kéne, hogy a Koncsar.lay- ben beírd a helyes megoldást, és a jót visszatedd! Köszi. Lesz itt füst úgy látom!!! A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Pedig kéne hagyjalak dolgozni, és ebből tanulni egy picit
Mellékelek egy tervet, amit természetesen ellenőrizni kell, azután mehet gyártásba. Elsőnek 1db elkészítését javaslom, hiszen jól bele lett piszkálva a félvezető készletbe. C3, C4, C6 értékét neked kell finomra hangolni, legyen kéznél 100pF, 150pF és 220pF kondenzátor. Az erősítő a bemenőjelet mindössze 20-szorosára erősíti. Ha ez kevésnek bizonyul akkor R5 helyére majd kisebb értéket kell választani.
István! Elöször is köszönöm szépen a munkád. A 20 x erősítést azt nem értem. Gyengébb lesz mint az eredeti? De dolgoztam rajta, jól visszaolvastam újra a fórumot, adattáblákat hasonlítottam össze. Próbáltam gondolkodni, hogy hogy is csináljam meg.
Üdv: Gyuri A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
A 20x azt jelenti: 2V-os jellel lehet teljesen kivezérelni +/-60V tápnál.
István 1 db 12K ellenálat helyett milyet tegyek be? Mert csak 10K és 15K -m van? Köszi. Alakul szépen.
Nyugodtan hivatkozz a rajzra. Az R1 helyére ültesd be valamelyiket (mindegy). Alapvetően a kimeneten megjelenő DC-re van hatással. Élesztéskor, bemérés után térjünk rá vissza.
Ok. Olyan mérges vagyok magamra, összegyűjtöttem a hiányzó alkatrészeket, csillámot meg nem vettem, én marha. István az alkatrész adatlapokon mindíg szemből osztják ki az E B C jeleket? MJE350 nél hűtés hátúl, szemből ECB. Így jó? Még valami! A beültetési rajzon a potinál van egy pötty. Ne ott kezdjem az élesztést, hanem a x felé letekerve, ugye?
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Az adatlap képe nem mutatja a hűtőfelületet, tehát csak hátul lehet. Jól értelmezed a lábkiosztást.
Jó, jó. Fényképet teszek fel majd hamarosan. Remélem meg leszel elégedve a közös munkánkkal. Én forrasztottam, a babér a Tiéd.
Elég költséges egy ilyen panel, javaslom gondosan tartsd be az élesztés szabályait. Tudom nagy a kihívás, hogy mihamarabb meg kéne hallgatni.
István a poti kezdő értékre jó irányban áll?
Hát igen. Nem olcsó és sajnos nem ajándékba kapjuk az alkatrészeket. Pedíg a megtervezés is valakiknek munkába került, nem is kicsibe.
Jó lesz, főleg ha így adja a maximális azaz 1k ellenállás értéket
|
Bejelentkezés
Hirdetés |