Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok! Az lenne e kérdésem, hogy a 2U magas racknek mekkora a belső magassága. Van egy "aprócska" trafom, ami fektetve lehet beférne, és epitenék egy erősítőt ami 4 ohmon 500w/ch. Mellékelem a trafót. Az egészet átfog kelleni tekerni. Ha nem látszana, hogy hány VA[1000]. Mert a trafó fektetve 9cm hátha beférne 2U ba. A képen egy 30-cms vonalzó van mellete. Milyen erősítő kapcsolási rajzot ajánlottok?
Ezen MOSFET-ek sajátossága az alacsony - nyitáshoz szükséges - gate feszültség, a hőfokstabilitás és a lineáris működés, mely alapvetően megkülönbözteti a kapcsolásra tervezett társaiktól. Másik, hasonló paraméterű FET sem lenne olcsóbb. Ezeket az SK/SJ-ket tudtommal direkt audió célra fejlesztették, ennek megfelelő szériában készülnek, mely természetesen rányomja bélyegét az egy darabra jutó előállítási költségre.
Nem fér bele a 2U-s rack-be. Bővebben: Link
Köszönöm szépen az eligazítást, akkor veszünk bele olyat amilyen bele való!. A másik dolog nincs semmi tipped hogy az ellenállások értéke vajon milyen lehet?, az első szín az szürke a második fekete, csak az utolsót nem tudom be azonosítani hogy narancs színű lenne e vagy barna?. Amúgy ezek az ellenállások a meghajtó tranzisztorok bázisait csatolja össze. A meghajtó tranzisztorokból van két darab 2SA 1535 aminek a C-ra, és a E-je össze csatlakozik a B-uk pedig csatlakozik ezeken az ellenállásokon keresztül a két másik 2SC 3944-es tranzisztor B-saira, és ezeknek a C-ra és az E-re is közös.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Megnéztem, de service manualt csak fizetős oldalon találtam. Érdemes szerintem az eredeti tranzisztorokat venni bele, ez egy nagyon jó hangú vég lehet. A puffer is ha jól tudom audio elna típusú, megérdemli az eredeti tranzisztorokat.
Szia, én is csak fizetős oldalokat leltem service manualt, ha meg veszem a tranzisztorokat, nem tudom mi lesz az ellenállásokkal, nem szeretném ha rossz értékű ellenállásokat tennék bele aztán meg el füstölne újra az egész!. Igen a pufferek Audio ELNA márkájuak.
ezt nem tudom. Elképzelhető a hamis is. Az irf-től biztosan jobb lesz ide. Én eddig amiket innen rendeltem nem volt vele gond.
Szia Robi85, én a képeken nem látom csak az erősítő elejét hátulját és a belsejét, amit be linkeltél, de arra sem lehet rá nagyítani, hol láttad te hogy az ellenálláson az utolsó színkód sárga?. Amúgy is ha az utolsó színkód sárga volna akkor 800Kohm volna az érték ami a Bázisban elég nagy értéknek számítana, inkább kevesebb kellene hogy ott legyen, szerintem. Szürke Fekete Sárga -800Kohm.
Ha jobban meg nézem a képet az erősítő belsejéről és ki nagyítom akkor az ellenállásokon szürke piros és barna szint látok, szerintetek?. Ez akkor azt jelenti hogy 820ohm-os volna az a 4-darab ellenállás?.
Üdv mindenkinek.Tud valaki nekem mondani végfok szigetelésére valami jó megoldást?Sajna két szigetelő műanyag elveszett és valamit kellene aláraknom.
Sziasztok,
előerősítőbe milyen reléket ajánlotok/használtok bemenetek kapcsolására? A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Üdv! Hát oda nem valószínű,hogy bár mi mást belehet tenni.
Üdv.
Attól függ mekkora a végfok vagy IC vagy mi az, azt is jó lenne tudni. Mert ha kicsit nagyobb is akkor esetleg egymás mellé teszel szorosan több csillámlemezt.
Sajna most nincs itthon csillámlemezem de ha muszály lesz akkor veszek.Sütőpapír nemjó alá?Trafó készítésnél is azt használnak szigetelőnek.Amúgy a végfok 2SC2921
Sajna most nincs itthon csillámlemezem de ha muszály lesz akkor veszek.Sütőpapír nemjó alá?Trafó készítésnél is azt használnak szigetelőnek.Amúgy a végfok 2SC2921
Sziasztok lenne a problémám hogy van egy autós erősítőm ami a tegnapi napig tökéletesen működött volt előtte egy 25A-os biztosíték amit kiégetett először az autóban lévő kábelezésre gondoltam mivel a biztosíték elől az akkumulátor mellett van kicseréltem de akkor már be sem kapcsolt szerintetetk mit lehete a problémája? Válaszotokat előre is köszönöm.
Szigetelő gyűrű veszett el,nem csillám lemez.
Na jó. Akkor tisztázzuk hogy mi honnan és mi veszett el? A csavar alól közvetlen az a kis szigetelő alátét? Mondjuk olyat számítógéptápból is tudsz bontani a csavarfej alól.
Bocsánat, de nem teljesen érthető amit írt. Amúgy nem tudom nézted-e hogy néz ki ez a tranyó de szerintem jóra gondoltam... Mármint a hővezető lapokat vesztette el.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Szigetelő műanyagot írt,az pedig az a kis műanyag szigetelő gyűrű.Csak erre tudok gondolni.
Ehhez a tokozáshoz nem szoktak a csavar alá szigetelő gyűrűt tenni. Viszont hővezető paszta és csillámlemez szokott alatta lenni, meg persze az kell is oda.
Hővezető lap veszett el nálam is.Nem lehetne helyettesíteni mondjuk sütőpapírral?trafó készítésnél is azt használnak szigetelőként.
Bocsánat,kicsit félreértettük a szigetelő műanyagot.Valóban nekem a hővezető lap veszett el,nempedig a kis szigetelő gyűrű.
Hát sütőpapírral szerintem semmiféle képpen, mert szigetelni szigetel ugyan, de hőt azt nem nagyon adja át szerintem a tokról a borda felületére még pasztával sem nagyon.
Akkor muszály lesz vennem valamit ha más házilagos megoldás nincs.
Szia! Először mérd meg elérkezik-e az erősítőhöz a tápfeszültség. Amennyiben az áramellátás biztosított, nézz bele a készülék belsejébe, észlelsz-e valami elváltozást? Kiolvadt biztosíték, felégett fóliasáv, túlmelegedés nyomok - ilyesmikre gondolok.
Ha a csillámról van szó az a hőt nem vezeti, viszont nagyon jól szigetel. Legrosszabb esetben keresel egy gázkonvektort, kiveszed a kerek ablakából a csillámlemezt, az szét szokott jönni több rétegbe. Ebből egy réteget beraksz a tranyó alá.
Sajnos itt 100V-ok szaladgálnak, a trafóban nem annyi az igénybevétele (sorszigetelés, szárazon, vagy impregnálva). Itt nedvesedik a hővezető pasztától, romlik a villamos szilárdsága. Ha ide is kétszer teszed, akkor jó lesz. Azért mérjél szigetelési ellenállást, mielőtt beindítod.
Sziasztok!,tudna nekem is segíteni valaki a színkód megerősítésében?, nem szeretnék rossz értékű ellenállást tenni a régi helyére!. ITT
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |