Fórum témák
» Több friss téma |
Anélkül pedig semmit sem ér az egész. Legjobb, ha megtanulsz mikrovezérlőt programozni, és akkor nem lesznek ilyen gondjaid.
Hello! Esetleg ha egy program nélküli megoldás is érdekel.. (Ez ugyan 0..9-ig fel-le léptet, de korlátozható 5-re is.) üdv!
Sziasztok!
Találtam a kacatok között egy kis érdekes trafót. A két szélső tekercs vékony huzalú, a középső vastag. Ferritmagos, nagyfrekvenciás lehet. Cirill betűk vannak rajta, gondolom valamilyen szovjet készülékből bontották. Nem szándékozom használni, de nem is dobom ki. Kíváncsi vagyok, mire használhatták? A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
Pont ilyet szedtem ki 20 év körüli tévéből.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
Melyik részében volt? Táp? Sorvég?
Nem tudom, csak lelkes amatőr vagyok.
Ruszki tv volt? Azokban néha igen érdekes cuccokkal találkozni.
Hello! Ez tulajdonképpen egy transzduktor, ami a színes TV párnatorzítását küszöbölte ki. De előre mondom nem fogom elmagyarázni, hogy mi az és hogy működik, mert ha érdekel olvass utána.. üdv!
Hello! Hogy ma már nem ismerik a műszaki fogalmakat, az egy dolog. De pld. itt a 7. oldalon van a leírás.
Amúgy nekem a harmadik dimenzió is gondot okoz. A negyedikbe mag akkor leszek, ha "nem leszek". Az emberek manapság nem a fizikai valóság alkalmazásába ölik energiájukat, hanem ilyen badarságokba. Ehhez viszont kár a villany, marha lehet az ember sötétben is. Akkor legalább nem látni az ostoba arcát.. üdv! A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
Sziasztok!
Egy IC adatlapjat keresem , vagyis semmit nem talalok rolla. 8 lab, SMC9608.
Tévedés történt a leszavazással kapcsolatban, nagyon félreértettem valamit.
Nem olvastad a linket, amire írtam..
Hello!
Kutakodtam a NET-en, es ezt talaltam ,"SMC9608 hat hang folyamatos riasztás IC", egy kinai oldalon. Megprobaltam berajzolni(csatolom), de van egy kerdojel amit nem igazan tudom ,hogy ossze vanne kotve a ket labb, alkatresz nem jar oda az bisztos. Megkernelek ,hogy elenorize le valaki , esetleg egy normalis rajzott csinalni rolla es ujra belinkelni, legalabb itt nekunk meglenne a bekotese, nem igazan talalni semmit rolla az interneten. Koszonom.
Szia!
Berajzolás helyett inkább mutasd meg azt a kínai oldalt.
Szia!
Igazabol 2 kinai oldalt talaltam , az egyiken a ceget magasztaljak amely gyartota , a masikon pedig aruljak, semmi adat nincs rolla. Csak azt tudom belinkelni ahol aruljak , a masikat mar en sem talalom. IME Azt hisze3m megtalaltam . googlival nyisad es forditsad UI: Modositas utan nem tudom miert nem mukszik a SCRIPT. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Valami rajz lenne jó. Amit rajzoltál azt te rajzoltad vissza egy nyák-ról?
Igen , nagyon rozsdas, remenykedtem ,hogy valamilyen multivibratoros IC , mivel egy szirenaban volt benne, gondoltam pasziv alkatresz cserevel el tudom tolni a hang fregvenciat ultra hang tartomanyban, de most mar meg elegszem ha csak meg szolall.
Meg van gyulve a bajunk a tucskokel es az egerekel a hazban(az oregek szerint nehez telunk lesz), mivel nem tudok nyakot kesziteni, ilyen megoldas marad szamomra.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a mellékelt képen látható csatlakozónak mi a neve és hol lehet kapni? Nekem 3 eresre lenne szükségem.
Nem pont ilyen, de ugyan az a funkció.Itt nézz szét.
Lomexben én nem találtam semmi hasonlót sem, de a konthában sikerült vennem pont ilyet!
szerk: a nevét ma sem tudom, de vittem mintát és örültem A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
Ha megvan a számla/blokk sokat segít, az elektronikus raktárkészlet-nyilvántartás nagyon jól olvasható számlákat gyárt ha van....
El kell szomorítsalak: a nyugtán csak egy összeg szerepel. És amúgy sem tegnap vettem, hanem jó régen
Hali.
Érdemes innen stabilizátort venni, ha szükségem van annyi darabra? Elég olcsó, van rá esély, hogy valami utángyártott gyatra minőség? Ha igen, honnan tudom meg, hogy hogy tesztelhetem le?
Nehezen tudom elképzelni a 7805-ből a gyatra minőséget (annyira egyszerű, mint a faék, kb. 40 éve árulják). Másrészt 7805-öt a világon lassán már mindegyik félvezető-gyártó gyárt, ezért az "utángyártott" szónak egészen kevés értelme van. Szóval ha arra kérdésre, hogy 7805-öt akarsz, azt a választ sikerült adnod, hogy igen, akkor szerintem nyugodtan vegyél ilyeneket.
Pedig pont az ST az amiből olykor 4-ből 1 jó, gyakori a vékony füles kitudja, hogy eredeti-e belőle stb.... Amiket a legutóbb vettem 900mA-es terheléstől kapásból megdöglöttek, majd bontottam valami régi készülékből és az megy ugyanezzel a terheléssel fél éve.. Nagyon sok gagyi stabkocka van.
Egyetértek, bár az összefüggés nem ott van, hogy a kínai hamisítvány a rossz, az eredeti új pedig jó, hanem valószínűleg a 20 évvel ezelőtti még jó volt, a most a boltban kapható meg kétséges, akár eredeti, akár nem.
Másrészt szerintem a megközelítéssel is baj van (1A-s stabkockát 900mA-rel terhelni, amikor igazából már 500mA-re se nagyon kéne stabkockákat használni).
Sziasztok !
van egy Whirpool awm 288 as vezérlő, ami EC4475.01g, megpukkant rajta a z0127ma (TO–92) és az őt vezérlő a6a2 (sot23), mit rakhatok helyettük? zo107em van az szerintem el kellene menjen z0127ma helyett, de sem a6a ra nem kaptam semmit sem aga2-ként sem a6a2knént köszönöm Puskás A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Hello üdvözlök mindenkit. Nem tudom menyien nézik ezeket a posztokat de ez annak szól aki olvassa és segíteni szeretne egy embertársán aki még csak most kezd felnőni az elektronikához és még csak próbálgatja, de mint mindent a világon meg kell tanulni így az elektronikát is úgyhogy kérek mindenkit segítsetek nekem és töltse ki valaki(valakik) a következő táblázatot:
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Hali!
Van néhány IC-m amikről semmi infót nem találtam: K155TB1 K155*A4 K155*A1 UA709PC uA741PC 7413PC 74195PC Az utolsó kivételével (ez DIL16) mindegyik DIL14-es tokozású, de ez látzik is a fényképeken. Valaki tud segíteni, hogy ezek micsodák, illetve mik a paramétereik vagy hol lehet róluk találni adatlapot? Előre is köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |