Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1670 / 2526
(#) ares9281 válasza reloop hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Kérdezhetek egy annyit , hogy a kapcsolás bonyolultsága egyenesen arányos a minőséggel vagy nem mindíg?
(#) ares9281 válasza atiber hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Jólvan kéremszépen, megépítem ha törik, ha szakad, ha füstöl
(#) reloop válasza ares9281 hozzászólására (») Feb 26, 2015 / 1

Szia! Az alapműködésen felüli alkatrészeket nyilván valamilyen cél elérése érdekében alkalmazza a tervező, aztán ez vagy találkozik a felhasználó igényeivel, vagy sem. Minden esetre amatőr körülmények között az egyszerűbb kapcsolások sikeresebben utánépíthetők.
(#) zimi1991 válasza reloop hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Én eddi azt tapasztaltam, hogy mindíg romklott egy erősítő hangja ha bonyíolították...
PL a harman kardon hk990 es egy alkatrész temető szószerint míg egy music fidelity A 300 nagyon egyszerű darlingtonos fokozat...
A music fidelity fény évekkel jobban szól!
(#) Kerto84 hozzászólása Feb 28, 2015 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő témában:
Adott egy Hitachi Ha-610 erősítő.
Előéletét nem tudom,most került hozzám,bekapcsol,protection led nem jelez hibát viszont meg sem mukkan a gép.
Nincsen alapzaj,nincs hang, ha feltekerem a hangerőt akkor sem,viszont ha a bemenőjelet megemelem akkor erős recsegést hallok.
Sajnos a közelben nincsen szerelő, a témában viszont abszolutt kezdő vagyok.
Szóval ha valaki be tudná azonosítani a problémát és tudna segíteni,hogy pl ezt az ic-t vagy
tranzisztort cseréld ki,azt meg tudom csinálni.
Köszönöm előre is!
(#) reloop válasza Kerto84 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Szia! Tele van kapcsolóval, ilyen korú készüléknél azok érintkezési hibája valószínűsíthető. Először kikapcsolt állapotban alaposan járasd meg őket.
(#) atiber válasza Kerto84 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Gyönyörű egy készülék, ez egy műalkotás! Ha Szolnok környéki lennél esetleg, akkor én bevállalom...
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
(#) Kerto84 válasza reloop hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Szia! Sajnos nincs változás...
(#) Kerto84 válasza atiber hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Köszönöm Atiber! Remélem itt a kollégák segítségével működésre bírom majd valahogy.

Az F801 biztosíték rendben? Van multimétered?
(#) atiber válasza Kerto84 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

A kimeneti hangfalvédelem reléjének az érintkezőit is érdemes lenne kimérni, hogy átadnak-e rendesen...illetve egyáltalán, hogy meghúz-e rendesen bekapcsolás után...
(#) Kerto84 válasza reloop hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

2 biztosítékot találtam mindkettő rendben van,van multiméterem.

Atiber: Elvileg a relé behúz.

Fülhalgató kimeneten sem ad hangot. Átnéztem az alkatrészeket nem találtam elszineződött
vagy szétpukkant alkatrészt.

A relé meghúzását egy kattanás jelzi a bekapcsolás után pár másodperccel, erről jó volna egy biztos információ.
A tápfeszültségeket kéne megmérni. Egyik mérőcsúcs legyen a testen (ez a panel szélén "G"-vel van jelölve, a mellette álló számnak nincs pillanatnyilag jelentősége), a másikkal pedig járd végig a "B" pontokat. Az előjel és a szám alapján megtalálod a rajz szerinti elvárt értéket. Ha +B1 és -B1 is megvan akkor mérd meg LOUT, ROUT-ot!
(#) Kerto84 válasza reloop hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

A Relének hallom a kattanását,az behúz.
A panel szélén van egy tű G9 jelöléssel arra nem csatlakozik semmi,gondolom ez a test akkor.
A következő értékeket mértem azok alapján amit írtál:
G9-(-B1): 0
g9-(+b1):0
g9-(+b4):0
g9-(-b2):0
Lout:0
Rout:0

Ez gondolom nem jelent jót...
(#) Kerto84 válasza Kerto84 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Megmértem még a hangszórókimeneteket is azon is 0 az érték.
(#) reloop válasza Kerto84 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Erősen hiányzik a tápfeszültség. A két nagy pufferkondi (ha jó emlékszem 12000uF) lábain sincs semmi?
Szerk.: Előástam a rajzot, a G9 helyett jobb lenne G3-ről mérni, mert +B4-ed kell legyen, arról megy a relé. A doksiban nem is látok G9-et
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015

A panel bal szélén van egy G9.
Átnéztem:
G3-(-b1):-1
G3-(+b1):1
G3-(+b4):11.45
g3-(-b2):-1
g3-lout:0.05
g3-rout:0.14

A pufferkodnikat nem néztem de ha kell szétszedem hozzá,így nem férek hozzá az aljához.

Lássuk jó-e a trafó, mérj AC feszültséget G3 - AC1 között!

G3-AC1: 0.1-0.01 Között változik.
A trafónak van egy alig hallható minimális zaja. De gondolom ez természetes.

Áramtalanítás után mérj ellenállást AC1 és AC2 között, a szekunder tekercs szakadását vizsgáljuk. Nagyon hihetetlennek tűnik, de erre mutatnak a jelek.

AC1-AC2 Között az ellenállás 1.1 Ohm.

Ez megnyugtató, de ismét a kályhától kell indulni. Az AC1 és az AC2 között mérhető váltakozó feszültség? Az imént a G3 (ami a trafó megcsapolás lenne) az AC1 felé nem mutatott semmit.
Az Elektrotanyás SM-ből követlek, kéne egy fotó a főpaneledről, mert apróbb eltérések lehetnek, nem szeretnélek félrevezetni.

AC1 és AC2 között akkor bekapcsolt állapotban mérjek feszültséget?
Csinálok fotót.

Természetes áram alatt kell mérni, ez a végerősítőt tápláló szekundertekercs.

AC1 és AC2 között -0.17v és +0.17v között változik a feszültség.
Csináltam képet,bár nem lett túl jó minőségű.

Még 2 kép hátha jobban kivehető a dolog.
Ha nem jó akkor csinálok még az adott részekről.
(#) janimester hozzászólása Márc 1, 2015 /

Üdv. élesztettük egy tapasztalt kollegával közösen a pa300-as végfokom. Szinte tökéletesre sikerült de van 3-4 kritikus ellenállás ami pár tizeddel eltért ezért 3-4millivolt volt a kimeneten de ez nem is számítana most. A védelem is tökéletesen működött minden le lett ellenőrizve és beállítva szakszerűen. Mikor oda jutottunk hogy kipróbáljuk hangszóróval a véget átment rövid zárba a vég. Először csak a hangszórót kötöttük rá, hozzáértünk újjal a bemenethez búgott a hangszóró , kikapcsoltuk a tápot , ráforrasztottunk egy jacket a bementre bekapcsoltuk volna a véget erre rövidzár.. végig mértük a meghajtókat azok rendben voltak. Megnéztük a végeket és egy kivételével mind átment rövidzárba. Kicsit felment a pupmám ezután.. na de ez mellékes. Kérem szépen aki tud 100%-osan eredeti MJ15003-15004-est mutatni az írjon privátot vagy tegyen be róla ide képet. Mert nem létezik hogy egy ki és bekapcsolástól meghal az erősítő. Tuti biztos hogy hamisak a tranyók. Holnap első dolgom lesz felvágni a kalapját mindnek. Ez a második végfok tranzisztorai lennének de ugyan ilyen szemetek azok is amiket beforrasztottam a mostaniba. A feliratok ferdén vannak nyomtatva és másképp is néznek ki a szövegek rajta az eredetinek ítélthez képest.
(#) uniman válasza janimester hozzászólására (») Márc 1, 2015 / 1

Hello!
Itt megtudhatsz pár dolgot ebben az ügyben: Bővebben: Link
(#) janimester válasza uniman hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Köszi na meg is van akkor a bibi hamisak bizony.. alul az a kör alakú felület sincs az enyémeken..
(#) janimester válasza janimester hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

A középső képen az eldurrant tranzisztorom van úgy gondolom hogy magáért beszél a kép.. kidobtam egy 5 ezrest az ablakon..
Következő: »»   1670 / 2526
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem