Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Kérdezhetek egy annyit , hogy a kapcsolás bonyolultsága egyenesen arányos a minőséggel vagy nem mindíg?
Jólvan kéremszépen, megépítem ha törik, ha szakad, ha füstöl
Szia! Az alapműködésen felüli alkatrészeket nyilván valamilyen cél elérése érdekében alkalmazza a tervező, aztán ez vagy találkozik a felhasználó igényeivel, vagy sem. Minden esetre amatőr körülmények között az egyszerűbb kapcsolások sikeresebben utánépíthetők.
Én eddi azt tapasztaltam, hogy mindíg romklott egy erősítő hangja ha bonyíolították...
PL a harman kardon hk990 es egy alkatrész temető szószerint míg egy music fidelity A 300 nagyon egyszerű darlingtonos fokozat... A music fidelity fény évekkel jobban szól!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő témában: Adott egy Hitachi Ha-610 erősítő. Előéletét nem tudom,most került hozzám,bekapcsol,protection led nem jelez hibát viszont meg sem mukkan a gép. Nincsen alapzaj,nincs hang, ha feltekerem a hangerőt akkor sem,viszont ha a bemenőjelet megemelem akkor erős recsegést hallok. Sajnos a közelben nincsen szerelő, a témában viszont abszolutt kezdő vagyok. Szóval ha valaki be tudná azonosítani a problémát és tudna segíteni,hogy pl ezt az ic-t vagy tranzisztort cseréld ki,azt meg tudom csinálni. Köszönöm előre is!
Szia! Tele van kapcsolóval, ilyen korú készüléknél azok érintkezési hibája valószínűsíthető. Először kikapcsolt állapotban alaposan járasd meg őket.
Gyönyörű egy készülék, ez egy műalkotás! Ha Szolnok környéki lennél esetleg, akkor én bevállalom...
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Köszönöm Atiber! Remélem itt a kollégák segítségével működésre bírom majd valahogy.
Az F801 biztosíték rendben? Van multimétered?
A kimeneti hangfalvédelem reléjének az érintkezőit is érdemes lenne kimérni, hogy átadnak-e rendesen...illetve egyáltalán, hogy meghúz-e rendesen bekapcsolás után...
2 biztosítékot találtam mindkettő rendben van,van multiméterem.
Atiber: Elvileg a relé behúz. Fülhalgató kimeneten sem ad hangot. Átnéztem az alkatrészeket nem találtam elszineződött vagy szétpukkant alkatrészt.
A relé meghúzását egy kattanás jelzi a bekapcsolás után pár másodperccel, erről jó volna egy biztos információ.
A tápfeszültségeket kéne megmérni. Egyik mérőcsúcs legyen a testen (ez a panel szélén "G"-vel van jelölve, a mellette álló számnak nincs pillanatnyilag jelentősége), a másikkal pedig járd végig a "B" pontokat. Az előjel és a szám alapján megtalálod a rajz szerinti elvárt értéket. Ha +B1 és -B1 is megvan akkor mérd meg LOUT, ROUT-ot!
A Relének hallom a kattanását,az behúz.
A panel szélén van egy tű G9 jelöléssel arra nem csatlakozik semmi,gondolom ez a test akkor. A következő értékeket mértem azok alapján amit írtál: G9-(-B1): 0 g9-(+b1):0 g9-(+b4):0 g9-(-b2):0 Lout:0 Rout:0 Ez gondolom nem jelent jót...
Megmértem még a hangszórókimeneteket is azon is 0 az érték.
Erősen hiányzik a tápfeszültség. A két nagy pufferkondi (ha jó emlékszem 12000uF) lábain sincs semmi?
Szerk.: Előástam a rajzot, a G9 helyett jobb lenne G3-ről mérni, mert +B4-ed kell legyen, arról megy a relé. A doksiban nem is látok G9-et A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
A panel bal szélén van egy G9.
Átnéztem: G3-(-b1):-1 G3-(+b1):1 G3-(+b4):11.45 g3-(-b2):-1 g3-lout:0.05 g3-rout:0.14 A pufferkodnikat nem néztem de ha kell szétszedem hozzá,így nem férek hozzá az aljához. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Lássuk jó-e a trafó, mérj AC feszültséget G3 - AC1 között!
G3-AC1: 0.1-0.01 Között változik.
A trafónak van egy alig hallható minimális zaja. De gondolom ez természetes.
Áramtalanítás után mérj ellenállást AC1 és AC2 között, a szekunder tekercs szakadását vizsgáljuk. Nagyon hihetetlennek tűnik, de erre mutatnak a jelek.
Ez megnyugtató, de ismét a kályhától kell indulni. Az AC1 és az AC2 között mérhető váltakozó feszültség? Az imént a G3 (ami a trafó megcsapolás lenne) az AC1 felé nem mutatott semmit.
Az Elektrotanyás SM-ből követlek, kéne egy fotó a főpaneledről, mert apróbb eltérések lehetnek, nem szeretnélek félrevezetni.
AC1 és AC2 között akkor bekapcsolt állapotban mérjek feszültséget?
Csinálok fotót.
Természetes áram alatt kell mérni, ez a végerősítőt tápláló szekundertekercs.
AC1 és AC2 között -0.17v és +0.17v között változik a feszültség.
Csináltam képet,bár nem lett túl jó minőségű.
Még 2 kép hátha jobban kivehető a dolog.
Ha nem jó akkor csinálok még az adott részekről.
Üdv. élesztettük egy tapasztalt kollegával közösen a pa300-as végfokom. Szinte tökéletesre sikerült de van 3-4 kritikus ellenállás ami pár tizeddel eltért ezért 3-4millivolt volt a kimeneten de ez nem is számítana most. A védelem is tökéletesen működött minden le lett ellenőrizve és beállítva szakszerűen. Mikor oda jutottunk hogy kipróbáljuk hangszóróval a véget átment rövid zárba a vég. Először csak a hangszórót kötöttük rá, hozzáértünk újjal a bemenethez búgott a hangszóró , kikapcsoltuk a tápot , ráforrasztottunk egy jacket a bementre bekapcsoltuk volna a véget erre rövidzár.. végig mértük a meghajtókat azok rendben voltak. Megnéztük a végeket és egy kivételével mind átment rövidzárba. Kicsit felment a pupmám ezután.. na de ez mellékes. Kérem szépen aki tud 100%-osan eredeti MJ15003-15004-est mutatni az írjon privátot vagy tegyen be róla ide képet. Mert nem létezik hogy egy ki és bekapcsolástól meghal az erősítő. Tuti biztos hogy hamisak a tranyók. Holnap első dolgom lesz felvágni a kalapját mindnek. Ez a második végfok tranzisztorai lennének de ugyan ilyen szemetek azok is amiket beforrasztottam a mostaniba. A feliratok ferdén vannak nyomtatva és másképp is néznek ki a szövegek rajta az eredetinek ítélthez képest.
Hello!
Itt megtudhatsz pár dolgot ebben az ügyben: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Köszi na meg is van akkor a bibi hamisak bizony.. alul az a kör alakú felület sincs az enyémeken..
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
A középső képen az eldurrant tranzisztorom van úgy gondolom hogy magáért beszél a kép.. kidobtam egy 5 ezrest az ablakon..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |