Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm!!! most elrohanok, de hazajönnek megcsinalom. Köszi!!!
Lehet elég lenne az optimális állapot betöltése.
Ha itt az FSB 800 at választom majd ujraindit a Windows betöltésnél lefagy. Ha a manual-t választom utána egy menüt visszalepve CPU Frequency nél kéne állítani?
Hali!
Az alaplap gépkönyve szerint a Front Side Bus max. frekvenciája 533MHz. A 800mHz -es FSB csak Overclock módban megy és két feltételnek kell teljesülnie hozzá: - PC3200 -as memória - Northwood magos P4 -es proci. Ha neked Prescott magos P4 -es procid van (Aida, vagy Everest megmondja), nem fogod tudni beállítani a 800MHz -es FSB -t. Ha a fenti feltételek teljesülnek, akkor az Overclock engedélyezése után itt kell 200MHz CPU Frequency -t beállítani a 133MHz helyett. A szorzó fix (14), az nem állítható. 200MHz*14 = 2800MHz A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Szia!
Köszönöm a leírást! Este meg is nézem az Aida-val.
Szerintem az Everest jobb
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Az everest már Aida néven fut egy ideje.
Vagy van friss Everested? Mert régebben én is azt használtam, de egy ideje nem találtam frisset, csak Aidát. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Nekem is egy ideje csak Aida 64 van.
Meg van ez az alaplapom is P4P800-X Ha ebbe raknám a procit?
A memóriák milyenek? Azt még sehol nem írtad. (vagy csak én nem láttam...)
PC3200 -as memóriák kellenek a 800MHz FSB -hez. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Nincs friss, jól írtad. Én is egy régit használok.
Igen, és sajnos így nem is ismeri az új lapokat, sok riportom így lett használhatatlan, ezért kerestem új verziót, és váltottam aidára.
Persze ez a konkrét alaplap régi, ezt még tuti ismeri az utolsó everest is.
Ha jól látom minden megfelel. Van benne egy 1Gb/400 -as meg egy 512Mb/400-as. (PC3200)
A CPU Northwood magos P4 -es proci. Így most átállíthatom a BIOS-ba?
Átállitottam 200 ra mentettem ujrainditottam de még mindig 1.8 MHz
ui: mikor ujraindítom, akkor azt irja Overclocking failed. (menjek visza a menübe és hogy konfiguráljam újból). A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Vedd ki a kisebb memóriát, és próbáld meg úgy.
Kivettem,most a Biosba latja a 2,8 ghz t majd inditom aztán a win betöltésnél javitani akarja majd mikor indulna kék halál.
Most beraktam az 512mb osat most minden rendben,a windowsba is 2,81Ghz jelenik meg. Most kipróbálom visszarakom az 1gb osat is. Annak lenne valami baja?
Szia
Tedd vissza a memóriákat, biosban minden legyen default, indítsd el az Aida-ban a rendszer stabilitás tesztet (fent eszközök) és akkor nézd meg, hogy mit mutat órajelet. Ott a valósat mutatja, lehet, hogy energia gazdálkodás miatt visszaveszi az órajelet, és nyugalmi állapotban ezt látod. Laptopoknál ez általános...
Az egyik 1Gb-os a másik 512mb és mindkettő 400-as. Az 512Mb ossal el is indul a Windowsba ahol eddig 1.8 GHz volt ott 2.81GHz-et mutat. Ha berakom az 1Gb-ost is akkor nem indul a gép és kiírja hogy Overclocking failed.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Nem megy együtt a két memória 400MHz -en.
Ennek számtalan oka lehet, én pl. két vadi új, egyforma, noname -nek nem is nevezhető memóriával jártam így legutóbb. Külön-külön mentek, együtt meg nem. Két egyforma memóriával kellene először is kipróbálni, mert nálad még az is közrejátszhat, hogy nem egyformák és csak csökkentett órajelen tudnak együtt dolgozni.
Az aidával nézd meg a memória időzítéseket.
Köszönöm a kitartásokat meg a hozzászólásokat. Most feladom. Majd holnap folytatom. Talaltam egy masik 512mb kártyát az is 400 mhz de ahogy azt is berakom ugyan az a szitu. Ha csak egyik van benne akkor megy a proci 2.8 ghz- n.
A linkelt képeken látható hogy a memóriák maximális sebessége 200 Mhz. Azért javasoltam, hogy vegye ki a kisebbet, mert az időzítések nem egyformák.
Abból viszont mit lehet levonni hogy: Kivettem a kisebbiket, tehát maradt az 1Gb os. Nem akarja betölteni a rendszert miután átállítom az overclock-ot. Ha az 512-essel próbálom azzal bejön és még működik is 2.8GHz-en. Ha benne hagyom az 512-est (találtam egy másik 512-est az is PC 3200-es) így megint nem indul hiába állítom át kiírja újraindítás után hogy Overclocking failed.
Overclock-ot nem csak azonos típusú moduloknál lehet alkalmazni? Gondolok itt a gyártóra, ECC-re....stb. Tehát nem csak a méret és az FSB számít.
Az alaplap nem lehet ludas? Ez még csak OC módban tudta a 800MHz FSB -t, akkoriban az még nem volt átlagos órajel. Nem biztos, hogy stabilan, hiba nélkül megy a mehemelt frekin az az alaplap. De ezt már csak találgatásból írom. Lehet, hogy két egyforma, azonos memóriával menne rendesen.
Sziasztok! Össze raktam egy gépet (Fujitsu Siemens) és a hanggal nem boldogulok ! Látszik hogy megyen és lejátszik viszont nem jön ki hang a hangszórókból ! Hangszóró jó, jó helyre csatlakoztatva, driver is jó ,már próbáltam hangkártyával is ,de ugyanaz a jelenség . Gondolom le van tiltva és nem tudom hogy ezt hol tudnám beállítani ! Ebben ha tudnátok segítséget nyújtani egy laikusnak ! Megköszönném !!
Szép napot kívánok ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |