Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   41 / 45
(#) KTobi válasza attila1 hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Ha ténylegesen 0 az áramfelvétele, akkor kimehetett a biztosíték, vagy a táp panelen van egyéb hiba. Nem szedtem szét ilyen, nem vagyok teljesen képben, hogy áll össze. Lehetséges, hogy egy panel minden, akkor csak a táp részével kell foglalkozni. Lehet akár a bekapcsológomb hibája is.
A Canon meg a Coolpix, hogy jött össze
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
(#) attila1 válasza KTobi hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Akkor megpróbálom szétszedni,meglátjuk,mi van belül... Canon/Coolpix,közben leesett,hogy miért írtad... Köszi a választ!
(#) pic13 válasza KTobi hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Ja és azt még hozzáteszem, hogy videózni szépen lehet!
házilag meg lehet csinálni?
Vagy valamit fellehet használni másra?
(#) horváth lajos hozzászólása Jún 17, 2015 /

Sziasztok szép napot sajnos meg adta magát a kamerám egy kis agfaPhoto compact102 lenne szó és segítséget szeretnék kérni és aki el vállalná a javítását reális áron. elem csatlakozókra rá mértem zárlatot jelez a műszer. tegnap még üzemelt rendesen üdv lali
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
(#) mraulajos hozzászólása Jún 20, 2015 /

Hali!
Képen látható SONY tip. fényképezőgépen az LCD kijelző szalagkábelének mi a bontási folyamata?
(#) cupika97 válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Pontos típust is irhattál volna, meg közelebbi kép sem ártott volna. Csak egy tipp. Fekete cuccost felhajlitani, aztán kihúzni a kábelt. De ez nem biztos, mert nem látni nagyitva sem.
(#) mraulajos válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Köszi, úgy történt ahogy írtad, sikerült.
(#) HurKaa hozzászólása Jún 23, 2015 /

Sziasztok!

Van egy Sony Cyber-shot DSC-W55 digitális fényképezőgépem. Le lett ejtve. Bekapcsoláskor az optika kijön, majd vissza is megy. Közben azt írja ki, hogy memória működés, azután hogy kapcsoljam ki, majd vissza. Menüt elérem és a fényképeket.
Mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) vizituras hozzászólása Júl 6, 2015 /

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: van egy egyszerű,régi,de nagyon szeretett Fujifilm Finepix A400-as gépünk. A héten egy hegyitúra alkalmával sikerült a gépet beleejteni egy jéghideg hegyi patakba,természetesen ezután nem működött,le is mondtunk róla....
A gépet ezután 2 napig nem használtuk,hátha kiszárad és csodák csodájára beindult,de sajnos részfunkciók nem működtek.
Ezután további szárítás és 1 nap múlva tökéletesen működött minden,azóta is jó.

Kérdésem: van egy órás barátom,aki apró csavarhúzóval szétszedné,hogy rendesen száradjon ki és ne legyenek később korrodálódások,érintkezési problémák.
Szétszedéskor nincs-e valamiféle tömítés,stb.--mint pl.egy profibb vízálló óra elemcseréjénél--,ami sérülhet????
Azaz a szétszedéssel,kiszárítással nem csinálunk-e több bajt,amit nem tudunk helyrehozni,mert pl.a tömítést -ha van- tönkretettük és nem tudjuk pótolni???

Köszönöm a választ.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
(#) cz350 hozzászólása Júl 14, 2015 /

Üdvözletem

Ha tudnátok segíteni a kérdésem: Két ultrakompakt gépet javítottam házilag,az egyikben a ccd-t cseréltem,a másikban a ccd maradt,és a komplett optikát cseréltem.Összerakáskor mindkettő pontosan ugyanazt,és ugyanúgy csinálja,,vagyis csak makró módban áll be a fókuszra,ott viszont 15cm-végtelenig.Autómata alap állásban nem áll be a fókusz.Gondolom után kell állítani,valahogy,,,,tehát kézileg kell,,vagy szoftveresen? Meg esetleg kb hol?Kép az egyik bontott objektívről.Esetleg a lencse fölött a fehér horony?
Köszönöm
(#) Valami hozzászólása Júl 19, 2015 /

nekem egy lumix TZ3 márkájú kamerám van, melynek futás közben tört be a kijelzője.
(#) ColT válasza cz350 hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Össze kell kalibrálni az optikát az alaplappal. Sok gyártó úgy oldja meg a végtelen fókuszt, hogy egy fix pozícióba áll be az optika, ami minden optikánál kicsit más (és a kis eltérések is sokat számítanak). Tehát hiába van rendben a szenzorsíkod, kell a gyári szervizszoftver, hogy rendesen működjön. Ezért nem szeretek kompaktokat javítani, mert nem lehet tudni, melyik típus igényel kalibrálást... Amit tudok, hogy a Samsung ES6x, 7x, Panasonic TZ3 és környéke, Fujifilm J37/40 nem igényel. Canonok az eddigi tapasztalataim szerint igen, kivéve S100, meg akkor gondolom 105 és 110 sem.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
(#) ColT válasza Valami hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Ebayen kapsz hozzá párezerért kijelzőt, jó kis gép az Szétszedni nem nehéz, a kijelzőt cserélni 10 perc.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
(#) kriszmo78 hozzászólása Aug 21, 2015 /

Szisztok!
Van egy Canon Powershot S2is gépem. Mostanában előfordul, hogy feltöltött akkuknál kiírja, hogy cseréljen akkumlátort. Először azt hittem az akkuk nem jók, ezért raktam bele rendes ceruzaelemet, de ugyanez a probléma jelentkezett. Kicseréltem benne a gombelemet is, változás nem történt. A képeket viszont engedi nézni, akkor is, amikor akkucserére kér. Ha többször kiveszem-beteszem az akkukat/elemeket egy idő után elindul és akár több száz képet is lehet vele csinálni. Neten olvastam, hogy ez nem egyedi hiba ezeknél a gépeknél, de megoldást nem írtak rá sehol. Ha esetleg van ötletetek megköszönném.
(#) minitrue válasza kriszmo78 hozzászólására (») Aug 21, 2015 / 1

A gép elemtartójában lévő összes érintkezőt tisztítsd/polírozd/csiszold át, valószínűleg szennyeződés vagy oxidréteg borítja ezeket.
(#) kriszmo78 válasza minitrue hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Köszönöm, megpróbálom. Erre mért nem gondoltam, nem tudom.
(#) jdani hozzászólása Okt 6, 2015 /

Üdv. Egyik kollégámnak van egy (én nemtudom a típusát) nikon fényképezője, azt mondja hogy az elkészített képek csíkosak... De ha videóz, akkor a videó felvétele nem csíkos...
Találkozott már valaki ilyen hibával?
(#) mraulajos hozzászólása Nov 1, 2015 /

Hali!
Hozzám került egy JX500-as kis fényképezőgép. Mindent csinál, csak nem mutat a képernyő, csak nagyon halványan. A képernyő világítás jó, mert teljesen hófehér, és a gépet forgatva látszik rajta nagyon gyenge kép. Javítható e?
(#) Udvari Zsombor válasza ColT hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Idézet:
„Szétszedni nem nehéz, a kijelzőt cserélni 10 perc.”

Láttál volna egy Fujifilm Finepixet! Egy tönkrement példányból alig tudtam kimenteni az LCD-t, mert "Y" sliccű csavarokkal volt összerakva! Mivel nem működött már a gép, konkrétan "konzerv" technikával szedtem szét! (Nincs ahhoz a speciális csavarhoz csavarhúzóm.)
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
(#) Gyula 1964 hozzászólása Nov 2, 2015 /

Üdvözletem

Van egy Samsung WB250F fényképezőgép amin a menüválasztó gomb nem reagál semmire az utolsó pozícióban maradt igaz azon sem reagál csak az érintő képernyő működik abban a pozícióban.Filmezni lehet vele de nem exponál.MIt lehet tenni vele.Gondolom csak szervíz.
(#) mraulajos hozzászólása Nov 9, 2015 /

Hali!
Kérnék ehhez valakit segíteni Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
(#) badalahululu hozzászólása Nov 9, 2015 /

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni abban, hogy van egy Fujufilm Finepix S9600-as gépem és miközben tölötem fel a képeket usb kábelal le ejtetem a gépet és a gépben belül az usb dugasznál letört az a rész amibe a kábelt kell dugni, hogyan tudnam megcsinálni vagy csináltatni??
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015

i.jpg

l.jpg

(#) Zsora válasza badalahululu hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Elég rossz minőségű a kép, nem látszik rajta hogy mennyire sérült a csatlakozó.
Három lehetőség van:
1.) Elviszed szervizbe, ahol jó pénzért cserélik a csatit, vagy a teljes panelt.
2.) Keresel valakit, aki (kedvező áron) vállalja a csaticserét
3.) Te magad cseréled ha van hozzá anyagod, eszközöd, ügyességed
(#) Klaymen hozzászólása Dec 22, 2015 /

Sziasztok!

Ven egy Fujifilm S7000-es gépem. Már régóta problémám vele, hogy a 4db AAA-s elemből/akkuból (mind1 neki...) mindig csak az egyiket, de azt totálisan lemeríti, teljesen kivégzí, míg a másik 3-at nem bántja. Értem ezt úgy, hogy a gépet hiába teszem fiókba, nem használom, akkor is pár nap/hét múlva előveszem és már nem kapcsol be, mert lemerült az az egy elem/aksi. Mindig a soros 4 elem közül azt meríti így le, amelyik a negatív végén van. Képtelen vagyok rájönni a problémára. Elég hirtelen kezdte ezt produkálni, úgy vettem észre, hogy feltöltött aksikat belerakván ellőttem vele kb 5 képet, majd kikapcsolt (lemerült aksi jelzés). Azóta új elemekkel próbáltam méregettem, így derítettem ki, hogy mi a folyamat (fentiek). Nem rég kicseréltem egy rossz gépet (típus azonos természetesen) donornak használva a gép nagyobbik részét: azaz a fő panelt kompletten, mert a táp arra csatlakozik, ott láttam valami stabilizátort, szóval erre gyanakodtam, hogy ott vmi nem ok. A régi panelen égést nem láttam. A gép most is működik, pont mint szétszedés előtt, de a hiba nem változott sajnos. 3 napja beleraktam 4 új varta elemet és a folyamat elindult újra, 3 elem jelenleg 1,46V és a negatív végén pedig 1,4V van. De korábbi tapasztalataim szerint ez 1-2 hét múlva lemegy teljesen 0-ra.
Van e tippetek hogy ez mi a fene lehet? Ilyennel én még nem találkoztam és már jó rég küzdök a dologgal. Igazából már félre is raktam a gépet, nem érdekelt, de most azért vettem elő újra, mert ajándéknak szánom...nám
(#) KTobi válasza Klaymen hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Egy feszültség megy a gépbe be? Mármint a 4*1,5V, vagy van valamelyik külön is bekötve? Ha igen mire, mert az lesz rossz? Ha csak egyben van bekötve akkor az akku tartóban van valami rövidzárlat, terhelés.
(#) Klaymen válasza KTobi hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Igen egy feszültség. Mind a 4 elem sorban van és ennyi. Szétszedve is láttam ezt.
Nagyon nem hinném a zárlatot sem. Erre is gyanakodtam és megnéztem, nem találtam erre utaló jelet.
Köszönöm a tippeket!!
(ismételten mértem: 3x1,48V és 1,39V a merülőben lévő; a másik 3 biztos kicsit regenerálódott mert több ideje pihentek már...)
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
(#) kalovics hozzászólása Dec 25, 2015 /

sziasztok!
Van egy SONY Cyber-shot fényképezőgépem, bekapcsoláskor az LCD kijelzője fekete marad, egyébként minden beállítási lehetőség működik rajta, a régi képeket vissza lehet nézni és az objektíve is ki-be mozog.
Szerintetek mi lehet a hibája?
(#) KTobi válasza kalovics hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Készít képet? Valószínű, hogy megszakadt az objektívben a blende kábel és nem nyitja ki, vagy szűk marad. Erős fényben sem mutatja?
(#) kalovics válasza KTobi hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Fekete képet készít és erős fényben sem mutat semmit.
(#) KTobi válasza kalovics hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Ha az objektív kijön, akkor kinyílik a védő előtte, de ez nem jelenti, hogy a blende, vagy zár működne. Nézd meg mit látsz elölről, nem a szokásos objektívtükröződés, hanem egy fekete lap lesz. Ha látsz egy vékony vonalat rajta, van esély, hogy napba, vagy egy komoly bliccel villantva lesz egy csíkod a képen. Akkor az érzékelő jó, az objektív pedig szalagkábel cserére szorul.
Esetleg egy kép az elejéről, valamint a pontos típus.
Következő: »»   41 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem