Fórum témák
» Több friss téma |
Ha ezt mutatja akkor nem....
Van egy 775-ös alaplapom, s nemrég beletettem DDR2-es RAMM-okat. Így most jelenleg 3 GB helyett 5 GB van benne. Előzőleg volt még benne több is, de 1GB-ot kivettem.
A gép indulásakor a BIOS még simán kiírja, ám a Windows beüzemelése után már csak 3,6GB-ot lát belőle. Vajon miért? És hogyan lehetne rávenni azt a nagyonokos windows-t (Windows7 Ultimate) hogy meglássa végre mindet! (és ne mindig csak a mellérendelt virtuálisat) Valahol a regeditben nem lehetne tudomására hozni, mint pl. a processzor paramétereinél a mindenféle cash-méretek valóságát?
Szia a 32bites Windows csak 3.5GB lát tegyél fel 64bites windowst
32 bites. sima mezei alapállás, P4 2,8-as DualCore procival.
Nem lehet a winfosban sehol átírni, vagy átállítani valamit?
Akkor - röviden és színmagyarul - teljesen felesleges bele az 5GB?
Ha a winfos csak 3,5Gb-ot lát, akkor ezek szerint bőven elég bele 2x2GB.
aVagy 2GB + 1GB és az 512MB-os lapka. A video-kareszban meg - már gyárilag van 256MB. (oda se kell igazán az 1GB DDR3 SDRAM).
Igen, 32bit alá felesleges a 4GB-nál több. Sőt, ebbe benne van a videómemória is.
32 bites oprendszernek maximum 4Gb a címezhető memóriaméret. Ebben benne van a BIOS flash, a VGA flash, a VGA RAM és az alaplapi RAM is. Ha ennél többet akarsz használni, 64 bites rendszer szükséges. Egyébként feleslegesen teszel bele bármennyit is, a 4Gb feletti rész használhatatlan...
Értem!
Tehát - ha a 32bites rendszer címezhető memóriája valójában csakis ennyit tud (3,6GB-ot), akkor a memória-slotokba (4 db. van az alaplapon) bőven elég beletennem 2GB + 1GB és az 512MB-os RAMM-okat. Már a 2x2GB-os memokártya is kissé luxusszámba menne ... hisz soha nem lesz kihasználva. Majd elhasználom a másik (a telki) gépembe, mivel abban csak 2x512MB van.
Szia én úgy gondolom 3GB. elég a 32 bites rendszernek ha jófajta a modul.
Hááát - most ezek vannak benne:
Hogy persze mihez képest jófajta - ki tudja? Kingmax 2GB DDR2-800 Transcend Information PC2-6400/400MHz 2048MB DDR2 Micron Technology PC2-6400/400MHz 1024MB DDR2 de variálhatom ezekkel: 2 db. K-Data Memory Expert M20AD6G3H31681E52 512MB DDR2 800 A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Nekem a 64bites win10 rendszeren 4GB memória van és soha nem kellett több.Igaz nem vagyok tervező mérnök,és nem vágok filmeket sem.Nekem is Kingmax DDR2 800 vannak benne, lassan 12 éve és hibátlanul mennek.
Úgy van. Egyébként könnyen kiszámolhatod mennyit érdemes beletenni.
4Gb - az összes RAM előtt álló memória (ami mindent magában foglal, ugyanis a RAM az utolsó helyen áll). Pl.: 4096Mb - BIOSflash - VGAflash - VGARAM = használatba vehető RAM. BIOSflash általában 2-8Mb, VGAflash kb 2-8Mb, VGARAM 64Mb-2Gb. Ha a legrosszabb esetet veszem, 4096Mb-8Mb-8Mb-2048Mb=2032Mb RAM marad használható. B eset.: 512Mb -os VGA-val.: 4096Mb-8Mb-8Mb-512Mb=3568Mb RAM marad használható. C eset.: 1Gb -os VGA -val.: 4096Mb-8Mb-8Mb-1024Mb=3056Mb RAM marad használható. Magyarul a B esetben a 3Gb után még érdemes betenni egy 512Mb -os RAM modult, ha van. A C esetben a 3Gb után már teljesen felesleges betenni bármennyit is, az használaton kívül marad. És ebben az esetben már a 3GB -os modulból is csak 3056Mb lesz használatban (a 3072Mb helyett), a maradék 16Mb nem, ugyanis azt a címezhető tartományt a flash memóriák már előzőleg lefoglalták. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Mindenesetre és jó előre számolgatva - majd azokat a RAMM-oket fogom a "nagygépembe" beletenni, amelyek már legalábbis kissé "súrolják" a 800MHz-es frekvenciát.
A 400MHz-esek - mintha kissé lassítanának rajta. Azok viszont jók lesznek a "telki" gépembe, hisz ott azért általában elég ritkán netezek Így talán majd szépen elleszek a 3GB 800MHz-es DDR2-es RAMM-okkal, és a 2,8MHz-es (ámde 3,4MHz-re húzott) - de még eléggé stabilan futó P4 775-ös DualCore procival. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Üdv! Lehet. A windows pro 32 biten is tud több memóriát kezelni, de át kell állítani a memória kezelést. Már nem emlékszem hol. Szerintem a barátunk tudhatja. Gugli a mi barátunk.
![]()
A 32 bittel 2^32= 4294967296 cím érhető el, nem tud több memóriát kezelni.
Lehetséges dolog, hogy a gugli egyeseknek valóban a jó barátja, de én sajna még -
akármit is kerestem a google-n vagy a yahoo-n - szinte SOHASEM találtam meg semmit!
Szerintem te a virtuális memóriára gondolsz, az lehet több 4GB -nál valóban, de most nem erről volt szó.
Nem értelek. Olyan nehéz feltenni egy 64bites W7-et?? Inkább szidod, hogy mekkora gáz stb... Amikor közismert tény, hogy 32bitnek ez a határa. Ez van, ezzel kell élni... Sőt, még el is mondták, és részletezték, hogy mit merre hogyan.
Az, hogy a keresők mit adnak ki, vagy mit nem, az megint felhasználói hiba. Sajnos tudni kell használni azt is. ![]()
Bocsánat - de én sohase szidtam. De jelenleg nincs semmi kedvem most elkezdeni előlről a teljes gépen a mindenféle szir-szar progik újratelepítését.
Nemrég váltottam át a Windows XP-ről Windows7-re, és nekem az most egy jó időre nagyon bőven elég volt. A windows10-ről viszont nagyon gyorsan visszajöttem, mert az tényleg nem nekem való! Nekem ne a windows mondja folyton meg, hogy mit kellene tennem! Szerintem a gépnek kell értem lennie, és egyáltalán nem fordítva! Így is eléggé tele a hócsukám, amikor indításkor bő félóráig telepitget valamit, és "ne kapcsolja kis és ne húzza ki" ... blablabla ... Uncsi! Nem nehéz feltenni a 64 bites verziót - (meg tán valahol nekem meg is van), de egyenlőre NEM KELL! Na meg aztán - ha már a winfos folyton frissít, meg mindenféle új fájlokat telepítget önmaga alá, akkor mért nem fejlesztenek végre frissítés-ként a fejlesztők is valamit a használható memóriacímek kezelésén? Vagy már maga a windows7 is csak kőkorszak? Idézet: „mért nem fejlesztenek végre frissítés-ként a fejlesztők is valamit a használható memóriacímek kezelésén?” A címzésnek fizikai határai vannak, nem a szoftver hibája az, hogy a 32 bittel 2^32= 4294967296 cím érhető el. A 64 bites rendszerben már nagyobb a korlát, de Te nem azt telepítetted, Neked az nem kell. Akkor viszont elégedj meg a 32 bites rendszer tudásával. A 64 bites rendszer már a Windows XP alatt is létezett, nem kell most kifejleszteni.
Nekem az a véleményem, hogy felesleges átállni egy már nem támogatott rendszerre, aztán 2020 is egyre közelebb van.
Mellesleg a matematikusok is bénák. Azt sem tudják megoldani, hogy a 100-at két számjeggyel le tudjam írni a tízes számrendszerben. ![]()
Akkor ez mi??
Idézet: „Nem lehet a winfosban sehol átírni, vagy átállítani valamit?” Amúgy meg pont itt a baj: Idézet: „mindenféle szir-szar progik újratelepítését” Nem kell annyi vackot feltenni, hanem elég ami használatba van. Amikor teleteszik a gépet az emberek mindenféle cleaner, meg optimalizáló, deoptimalizáló, és fene tudja milyen ökörséggel, és csodálkoznak, hogy egy csiga is gyorsabban elér Budapestről Bukarestbe, mint hogy a Win betöltsön, és akkor is csak a hibákat dobálja, mert semmi nem megy, meg lefagy, stb, és megmondja az ember, hogy ezekkel van szétvágva az egész, akkor jön a "De hát a neten azt írták, hogy..." Erre is nagyon egyszerű a megoldás, csak rendesen be kell állítani Idézet: „Nekem ne a windows mondja folyton meg, hogy mit kellene tennem! Szerintem a gépnek kell értem lennie, és egyáltalán nem fordítva! Így is eléggé tele a hócsukám, amikor indításkor bő félóráig telepitget valamit, és "ne kapcsolja kis és ne húzza ki" ... blablabla ...” Ha meg nem tetszik, mit fejlesztenek, vagy írsz nekik, bár szerintem max jót nevetnek, vagy nem használod a programot, vagy elfogadod, hogy olyan amilyen. Ill fejlesztesz magadnak egy sajátot, ami azt csinálja amit te szeretnél. De van olyan amin a hardwer fog neked szűk keresztmetszetet mondani, hiába akarod, hogy menjen.
Lehet, hogy (pl. boot.. linux) particíó ami települt a kártyára, a Windows-ban nem tudod cserélni, formázni...
A Rufus progival próbálj telepíteni rá boot fat particíós rendszert, talán utánna életre kel. És azt már törölheted Windows-ban. Volt ilyen esetem.
Próbáltam már azzal is, az se képes helyreállítani. Végül küldtem rá egy H2testw -t, ami szerint hibás az összes szektor. Valahogy tönkrevágta az egész kártyát, örök rejtély, hogy mi a fene lett...
Na midegy - csak a lényeget.
Ma kivettem az 5GB RAMM-ot s benne hagytam csak 4-et. Egyből gyorsabb lett a rendszer. Érdekes .... És a BIOS-ban hagyta magát húzatni elég rendesen a rendszer. - ezeddig a sok memória miatt - azt sem tudta nagy hírtelen mit csináljon, mit címezzen, vagy éppen mit ne ...
Szia botorság kinozni a gépet húzással tunningal.Az az 1 másodperc esetleg pluszban megéri?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |