Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   100 / 316
(#) kopaszs válasza witti hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
meg van a hangminta tudom hogy mellé pengettem ennyire béna én sem vagyok de közben tekergetem a potikat az ért volt meg eddig csak akusztikuson játszottam még csak most kostolgatom a elektromos gitárt.A másik dologgal kapcsolatban meg azt mondom nem muszáj megkeresned főleg ha keresni kell inkább most egy Overdrive szeretnék csinálni ha esetleg neked vagy valakinek van ehez ötelete akkor várom.

Hang001.mp3
    
(#) witti válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Gondolom az első összerakáskor nem ilyen hangot adott!
Nagyon tetszetős overdrive-ot nem csináltam. Majdnem egyszerűbb lenne egy neked tetsző pedált megépíteni. /Bár ez se mindig igaz, de azért a régebbi bevált pedálokhoz találni kapcsolási rajzot./
Az talán a legjobb javaslat, hogy a generalguitargadgets.com és a tonepad.com -on található összes overdrive-ot beírod a youtube keresőjébe. (Meg azt is érdemes mellé írni, hogy melyik oldalról való.) És amelyiknek tetszik a hangja azt megépíted! Szerintem a 70-80%-át megtalálod! / Mivel ezeknek megvan minden rajzuk, így nem kell áramkört sem tervezgetned. /
(#) praetorians hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Sziasztok!
Mióta megvettem a gitáromat + erősítőmet, cleanen is és torzítva is zúg az erősítő (cleanen nem vészes egyáltalán, torzítva kb. élvezhetetlen az egész, csak a zúzás nyomja el a folyamatos zúgást).
Epiphone SG goth g400-ról és egy Marshall MG15-ről lenne szó. Mivel a gitárhoz adtak még egy kábelt (1000 forintos féle), rögtön erre gyanakodtam. Rendeltem egy minőségibbet, sajnos ezzel se múlt el a probléma.
Próbáltam az erősítőt minden fajta konnektorba bedugni, amit találtam itthon, mindenhol ugyanolyan volt a hang.
Később elvittem a gitáromat egyik ismerősömhöz, csak zenélni akartunk, de azért vittem magammal mindkét kábelt is, tettünk egy próbát az ő harley benton, valami kis 8-10 wattos erősítőjével, és semmiféle zúgást nem lehetett hallani. Úgyhogy még az erősítővel lehet valami, az enyémmel. Sajna nem volt alkalmam még máshol, vagy más erősítőjét kipróbálni, az én gitárommal, így nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Mivel rendelve lett az ország másik végéből, elég macerás lenne nekem ez a garancia dolog, az se biztos, hogy visszavennék, ráadásul most anyagilag sem állok úgy, hogy egy oda-vissza szállítást finanszírozzak zsebből. Főleg, hogy a probléma okát se tudom még.
Még egy érdekesség: ha a gitáromat rákötöm az erősítőre, majd elkezdek játszani, ugyebár a gitár vízszintes helyzetben van. Ami érdekes, hogy ha elforgatom 90 fokkal, a zúgás fokozatosan halkul, majd 90foknál kb. teljesen elmúlik. Lehet pengetni, gyönyörűen szól minden. Van egy olyan sejtésem, hogy ha minden rendben lenne, akkor ilyesmi hangja lenne.
Köszi előre a válaszokat, amennyiben érkeznek. Ha van rá igény, megpróbálok valami hang / képanyaggal is szolgálni.
(#) ZSozsóó válasza praetorians hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Hello!

Nekem is epi SG g400am van, a kábelezése gyalázatos, azt kell mondjam, érdemes belesni a potikhoz...De ezt leszámítva minőségi hangszer.
Kábelt egyszerűen ki lehet szűrni, csak azt dugd be, ha úgy zúg nagyon, kihúzva meg nem, akkor jó eséllyel a kábel.
érdekes, amit írtál az elforgatásról, lehet valami megszórja a pikupot, erősítő hálózatija, monitor stb. Próbálj meg minden elektromos készüléktől messze menni (amennyire engedi a kábel).
A konnektorok otthon földeltek? A kis kombók sasszéja rajta szokott lenni a bejövő védőföldön, érdemes lenne elvinni a barátodhoz a tiédet vagy máshová és ott próbálni. Az erősítőbe néztél már bele? Ha szétszeded, attól még nem ugrik a garancia, lehet csak le van szakadva valahol egy forrasztás vagy ilyesmi, az ilyen hibát általában szemmel ki lehet szűrni. Bár mivel a zúgás eszerint állandó és a gainnal együtt nem növekszik(ha csak a kemény torzítás nyomja el) ezért kicsit érdekes a jelenség.

Zsolti
(#) praetorians hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
6 métert enged a kábelem, direkt kipróbáltam, amilyen messze csak tudtam, elmentem az erősítőtől, ráadásu pont egy olyan szobában, ahol minimális az elektromos készülékek száma. Így is elhalkult forgatásra, amúgy ugyanolyan hangos volt.
Földelve vannak a konnektorok, de a biztonság kedvéért végigpróbálgattam mindenhol, még a fürdőszobában is... Lakóházban élek, még a szomszédnál is is kipróbáltam mindegyiket, haveroknál még nem próbáltam.

"Bár mivel a zúgás eszerint állandó és a gainnal együtt nem növekszik(ha csak a kemény torzítás nyomja el"

Lehet én fogalmaztam akkor rosszul, vagy nem említettem, de akkor újra írom: szóval gainnel együtt növekszik a zúgás mértéke is, és én a hozzá nem értő esetleg azt hinné, hogy ez tök természetes, hogy zúg, mer' hát elektromos gitár (sajna tényleg nem értek hozzá annyira ) De mikor elkezdtem forgatni, és a zúgás szinte megszűnt, ám tökéletesen lehetett játszani rajta, minden szépen szólt, na az meglepett. Plusz ilyen mértékű zúgás szerintem már nem normális.
Nincs akadálya, hogy szétszedjem, mert ha szervíz, vagy esetleg garis visszaküldés között kell választanom, akkor inkább megcsináltatom rendesen, nem lehet akkora a probléma... szétszedném én magam is, de teljesen hülye vagyok ehhez. :S Sötétben tapogatózni meg a legrosszabb.

Tehát a földelt konnektor probléma esete még mindig fennállhat, hiába néztem végig mindent. De mint mondtam, egy alkalommal játszottam más erősítőjén, saját gitár és kábellel, és nem volt problémám azzal. Nyilván nem ugyanaz a két erősítő, de én ezt jelnek veszem.
Hiába, csak akkor lehet kideríteni, ha ide-oda elviszem, hallgatom más gitárját, az én erősítőmön, vagy fordítva, stb. máshogy nem derül ki, vagyis én nem tudom kideríteni.
Gemkapoccsal zártam rendesen, és ott is elég keményen zúg, nagyobb hangerővel. Kicsin arányosan csökken. Kábelt teljesen kihúzva meg semmi zúgás nem tapasztalható.
Amúgy ha gitár nélkül forgatom, a jacket, ugyanaz az eredmény, mint gitárral.
(#) ZSozsóó válasza praetorians hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Ha gitár nélkül forgatod a jacket és ugyanaz az eredmény akkor le van szakadva az erősítő bemenetéről a vezeték az tuti. Bár ezek nyákosak szoktak lenni. Tehát ha jól értem: mechanikai behatás a bemeneti jacken megszűnteti a zúgást?
Mert akkor egyértelmű. Bocsi a félreértésért, azt hittem, ahogy növeled az "erőt" eltörpül mellette a zúgás

Zsolti
(#) praetorians hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Kaptam már a fejemre azért, mert nem tudtam megkülönböztetni egy normális erősítő hangját egy rossztól. Mivel hallani nem hallja senki, és én meg nem tudom mihez viszonyítani a zúgás mértékét, megpróbálom leírni... De sokkal egyszerűbb lenne valami videó, tény.
Ha bekapcsolom az erősítőt, nem dugom rá a kábelt, semmi zúgás, aludni lehetne mellette, még nagy hangerőn is. Kb. mint egy régebbi sztereo szgépes hangfal, amit felteker az ember. Bedugom a kábel egyik felét, és már akkor zúg. Ugyanannyire, mint amikor a gitárba dugom bele. Na most persze mindez max gainnel, toneban nyaki picukup állásban. Ha bridgere állítom, kevésbé zúg.
Lényeg, hogy a fenti beállításokkal már-már élvezhetetlen az egész. És az illető, aki először felvilágosított, hogy "márpedig az elektromos gitár zúg", elég nagyot nézett, mikor hallotta a dolgot, plusz mutattam a forgatást, plusz függőleges helyzetben a zúgás elhalkulását.
Bocsi a kisregényért, meg magyarázkodásért, csak aki nem ért hozzá, mint én, nehéz megértetnie magát, és ti sem tudtok igy látatlanban segíteni, ha nem mondok el mindent kb, amit tudok.
(#) ZSozsóó válasza praetorians hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Hello!

Semmi gond, teljesen érthető, én értettem félre az előbb, bocsi!
Az, ha nincs benne kábel és teljesen csendes, az azért van, mert a jack kialakítása és a kapcsolás olyan, hogy ha nincs benne jack, akkor rövidre zárja a bemenetet a föld felé és nem zúg. 0X bármekkora nagy erősítés az 0 ugyebár
Érdekes a kérdés, lehet érdemes lenne rászánnod egy órácskát és szétkapni. Nem veszélyesen bonyolult mechanikák ezek, csak óvatosan és mindig a megfelelő szerszámmal, csavarok ne sérüljenek stb. általában a sasszival együtt kijön az egész a dobozból. ott érdemes lenne szemrevételezni. Ha semmi ,akkor esetleg pár csavar oldásával megnézni a forrasztási oldalt. Hidd el, ha ilyen durva a jelenség, akkor látni fogod a hibát. Mindezt persze kihúzott hálózati csatlakozó mellett!!! Akkor semmi baj nem érhet.

Zsolti
(#) praetorians hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Szétkaptam, de az lett, amire gondoltam. Mintha egy irodai munkásnak mondanák, hogy írjon operációs rendszert. Najó, azért ennyire nem durva a helyzet, csak fogalmam sincs, mit keressek, mennyire szembetűnő a probléma, már ha tényleg itt van az erősítőben. A másik dolog meg ugye a probléma kiküszöbölése.
(#) ZSozsóó válasza praetorians hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Hát mozgasd meg a bemeneti jacket pl, érzel e valami anomáliát, valahol feketedést a panelen , kondenzátoron púposodást (elektrolitnál, hengeres, a teteje általban fém színű, ha a síkból kiáll,akkor felpúposodott, cserére szorul) elszíneződött alkatrész szóval valami, ami szokatlan.
Esetleg egy nagy felbontású képet ha csinálsz és feldobod, lehet kiszúrunk valamit, több szem többet lát alapon!
(#) ZSozsóó hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Közben megkaptam pár képet a fejemről, lassan végleges lesz, kap még egy rácsot a hátuljára, az sima króm rács és kész is. Komoly crunch kijön belőle, közönhetően a nagy erősítésű Tung-Sol 12ax7eknek azt hiszem :yes:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Sarokvédők egyelőre krómok, lehet matt feketére lecseréljük, a fekete jobban dominál rajta, bár nekem így is tetszik! Bár köztudottan ízlésficamos vagyok
Nem nagyon túloztam el, ez egy amolyan minimál dizájnos dolog, nagyon jellemző rám minden. Magyar felirat egyesek szerint gáz..előző fejnél ledet tettem be, ott az volt a baj, most azt kaptam meg, hogy "azt a ruszki melegszenyó sütő pálcika billenőt honnan szereztem..." szóval kapok hideget, meleget mindig Ízlésről nem érdemes vitatkozni.
Mi a véleményetek? Kell a frontra valami felirat még? mintha kívánkozna oda még valami fekete/fehér jel, logó stb, ovális is megfordult a fejemben...mit mondotok?

Zsolti
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Hali!

Voltam Lellén az Uniwell boltban, vettem egy LJR-603-ast.
Röviden azt tudom javasolni, hogy aki teheti, személyesen menjen és próbálja ki a cuccot, amit kinézett. Volt a boltban olyan is, amit bizony vihettem volna vissza, ha úgy rendelem. Az árát megérte, pontos a nyaka és kényelmes is. A húrláb abszolút nem volt beállítva, ezzel már itthon játszottam kb egy órát, mire jó lett. Vannak rajta alig észrevehető esztétikai hibák, de szinte mindegyiken. Gondolom azért ilyen akciósak. Ha valaki elmegy Lellére, ne lepődjön meg nagyon a boltos fickó stílusán, ugyanis sokat kéne csiszolódnia hozzáállásilag. Nem egy egyszerű eset.
Lényeg hogy megvan a cucc, azt hiszem hogy jót kaptam jó áron és remélem sokáig jó is lesz.

Zsozsó!
Nagyon szép lett a fej! Gratula!
(#) csoka69 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Nagyon tetszik, mintha gyári lenne, de tényleg!!!
Hogy csináltad a feliratozást?

A haveromat nemrég beszéltem rá egy Uniwell gitárra, mivel én is kíváncsi vagyok a teljesítményére...Akusztikusról hallottam máshonnan is, hogy jó, de ha az elektromosat is olyanra tudnák tervezni, akkor elismert márka lenne a szememben.
Hétvégére meglesz, elméletileg, ha nem tetszik, akkor gondolom vissza lehet küldeni...Az oldalon azt írták.

Az erősítőt pihentetnem kell egy kicsit, amint lesz valami, írok.
A Lead csatornához megrendeltem a J201-eket, jövőhéten érkezik.

Még1x gratula a motyóhoz!
(#) praetorians válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Ez az a nagyon olcsó gityó? Én is láttam már valahol a hirdetését, meg is néztem. Mondjuk az a rengeteg információ, amit a honlapokon a gitárokról rámzúdítottak, hát... Ha valaki elhatározza, hogy vesz ilyesmit, mindenképpen próbálja ki, élőben, személyesen, stb (mintha mással nem így lenne).

Amúgy: nem nagyon találtam semmi feltűnőt, fényképet most (per pill fényképezőgép hiányában :jump nem tudok közzétenni, feltételezem, a mobilos kép meg nem a legmegfelelőbb. Látszólag minden rendben volt, és mivel én ellenőriztem a dolgokat, 3% a százból, hogy tényleg semmi baj az erősítőnek.
Következő lépésként majd elcipelem valamikor egy haveromhoz, avagy hozzáértő kezekbe helyezem az ügyet.
Amúgy, milyen fizikai csodával magyarázható, hogy a gitár tone potijának felcsavarásával a zúgás is sokkal erőteljesebb lesz? 0-n még épp, hogy elviselhető.
Nyaki állásban, minimum tone-nal, függőlegesen egész jó..
(#) ZSozsóó válasza praetorians hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Mobillal vegyél fel pár másodpercet ebből a zúgásból! Érdekel a hangja, gitárral, de pengetni nem kell!
(#) praetorians válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Ezt még tegnap vettem fel, most töltöttem fel.

http://www.youtube.com/watch?v=8gPEczUN_F0

treble, max. tone és max gain.
(#) kefe13 válasza praetorians hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Nincs a ház előtt nagyfesz légvezeték ?
Esetleg tetőtérbe vagy ?
(#) praetorians válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
De, az erkélyünktől nem messze. Én viszont a lakás másik végében csináltam a videót, az van vagy 10+... méterre az erkélytől.
(#) kefe13 válasza praetorians hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Földszinten próbáltad ?
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Zsákutca, ez nem 50Hz..
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Igen nem 50, de azért hurcolásznám egy kicsit azt a motyót, mindenhol így viselkedik e.
Érdekes az biztos
(#) praetorians válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Szomszéd lakás minden szobájában, itthon is minden szobában... Következő lépés tényleg már az lesz, hogy jó messzire el, és ott próbálom ki... Addig nem igen tudok többet mondani.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Vitte a kolléga fürdőbe, szomszédba, mindenhova. 6m kábellel "kis elektroszmogú" helyen is.
Az az egészben az érdekes, hogy olyan, mintha valami megszórná a pikupot. Akkor csinál ilyet, ha közel viszem pl a monitorhoz. De! Ami az érdekes számomra, hogy elvileg a pikup "szemből" a legérzékenyebb. Magyarán ha a pikupot a monitor felé tartod, akkor zúg, de ha 90fokot zár be a pikup lapja a monitorral ,akkor nem zúg. Itt meg a lapja végig ugyanarra néz, de mégis változás van.
Lehet a fránya erősítő szórja meg, marshallékról el tudom képzelni, ezekbe a cuccokba nem feltétlenül jó trafót tesznek, de itt a saját elméletembe ütközök, hogy ez nem 50Hz vagy valamilyen egyenirányítási melléktermék. Mindenképpen van valami kapcsolat, esetleg érdemes lenne csak a jack dugót mozgatni, lehet az mozog el fizikailag.
Ellenőrizd kolléga a gityón a jack alzjatot, mint mondtam, nézz bele, nálam gyakran előfordul, hogy húzni kell a jacken, mert 1,5menet van, amire jön az anya és többször lelazult már nálam. Onnan pár lépés, hogy az árnyék a kábelről letörjön a gityó testben. Bár ez meg azért nem jó, mert más erősítőn meg nem csinálja..ki érti ezt én nem, aki megfejti, szóljon azonnal!!!

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Szia!

Köszi, van benne pár óra meló! Az előlap/hátlap gravírozott, fekete lapra, a terv cad programmal- fizikailag CNC-n készült.
Várom majd a fejleményeket a leadról!

Kis csendélet mesterem műhelyéből..van még ezenkívül jó pár fej ott, mind mind mestermű, azt megmondom...
Bővebben: Link


Zsolti
(#) praetorians válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Ezzel a problémával már én is találkoztam, kb. 1 hónappal azután, hogy megvettem ezt az epiphonet. Az anya szépen leesett, akkor kellett először felnyitnom az elektronikáig, megigazgatni az aljzatot, ám az anya már nem ment vissza a menetre, kilazult, megint csavarozás, igazgatás.... fogtam egy digitech pedált és leszedtem arról az egyik, gitárhoz passzolót, az már rendben volt, és most is tökéletesen tartja a cuccost (azóta le kellett passzolnom a torzítót). De kétlem, hogy ennek sok köze lenne a zúgáshoz. Amint a gitárhoz meglett az erősítő (1-1,5 hónap különbséggel) az első használatkor megcsapta a fülemet ez a.. mindenesetre, megnézem az aljzatot.
(#) rognork hozzászólása Ápr 16, 2010 /
 
Hello,

ti hogy csináltok egyszerű feliratozást a pedálokra? transzfer fólia egy rakás hulladék,szitázni tudnék, csak nehéz a fóliát megcsinálni hozzá, szóval valami kő egyszerű, de pofás dolog érdekel. Vagy egy cég neve,ahol egyedi darabot meg tudnak csinálni ócsóér'.

Zsolti:
szépak azok az erősítők, no.
(#) Bassmester válasza rognork hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Eléggé egyszerű, ha öntapadós (etikett) papírra nyomtatsz, felragasztod és több rétegben rálakkozod a dobozra. Amatőr módszer de ha ügyes vagy, akkor megfelelő eredményt hozhat.
Íme egy ilyen:

előlap 2.JPG
    
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 16, 2010 /
 
Sziasztok egy kérdés milyen tórzítóval tudnám ki hozni a gitáromból belinkelt klipp elején halható hangot?olyan 6,7 másodpercnél már halaható.
Bővebben: Link
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 16, 2010 /
 
Találtam másik videót talán ez jobb vagy is jobban halhatóBővebben: Link
(#) Bassmester hozzászólása Ápr 16, 2010 /
 
Sziasztok!

Elkészültem a kombómmal.
Holnaptól munkára fogom.
Következő: »»   100 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem