Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Én még új vagyok ezen az oldalon,de lenne két kérdésem!
Sikerült szert tennem egy DC 2050 E hangfalpárra aminek teljesen elöregedtek a mélynyomó membránszélei. Itt a Reflex -nél azt mondták ,hogy meg tudják csinálni! MI a véleményetek erről? A másik pedig az lenne ,hogy szerintetek melyik a jobb erősítő ehhez a hangfalhoz az EA 6383 S vagy az EA 7386 S?
Az, hogy a Reflexnél nem tudják megcsinálni. Vagyis megcsinálják, de abban nincs köszönet. Még akkor is jobban jársz, ha veszel fehérvárról membránszélt hozzá, és te ragasztod fel.
2050-nek gyakorlatilag mindegy, egyébként a két erősítő szinte azonos végfokkal készült csak a szabályzó más előtte.
Tisztelt Shalafi.66!
Ha mégsem jönne össze a Vidi erősítő,te milye márkát ajánlanál ? Stereo v. 5.1? Rádiós vagy normál?
Amit a 2050-ről tudok eredeti állapotban, az a kissé hiányzó sávszélek, mélyben és magasban, illetve a középtartomány torzításai, hogy ehhez milyen erősítő passzolna, az számomra is rejtély.
Az EA6383 egy rakás....! Inkabb a 7386-ot, azmar egesz turheto kis gep lett.
Semmilyen!
Azért csak van egy közelítőleg passzoló erősítő( Technics, Onkyo, Yamaha Stb)?
Nehezet kérdeztem?
Az újabbikban kissebb a hangszinszabályozás tartomány meg a balansz, a hangerőpoti kezdete nem nagyon fut együtt, a kapcsolók hajlamosak kontakthibára. A régebbi meg nem annyira volt kihegyezve hifire,viszont kevésbé érzékeny a kontakthibára.
A potik pedig ugyanazok voltak
Ha ezt a balanszra meg a hangszinre írtad akkor az tervezve lett kissebb átfogásúra, ha a hangerőre akkor passz, nekem mindkettő van és cikk is csak az újabbnál lett a hangerőpotiról...
Ezt a VT potikra értem úgy egy az egyben, nem a szabályzó karakterisztikájára.
Szvsz barmelyik erositot valaszthatod a felsoroltak kozul, mivel a DC2050 nem oylan szintu hangdoboz amelyen akar a fenti erositok kulombsegei lenyegesebben is kihallhatok lennenek.
De en valami stereo Denont ajanlanek, ha mindenkepp kene valamit.
Tisztelt Cruisher!
HA azt mondod,hogy stereo Denon akkor Denon legyen hozzá a tuner is ugye? Egyébként a vidihez lehet még csatlakozókat kapni valahol?
Igen, lehet ilyen csatlakozokat kapni. Szinte minden nagyobb elektronika boltban van. Radio nem feltetlenul kell denon legyen attol mert az erosito az. Nezz utana es vegyel valami jo erzekenysegut, erre nincs semmi jo tippem most kapasbol.
Sziasztok egy kis segítség kellene van egy videoton EA 6383-as erősítőm.Evvel lenne egy kis gond.Az van hogy van benne egy vezérlő panel ami rá van dugva a nagy panelre meg megy rá még külön csatlakozó aminek négy lába van na most ha kiveszem ezt az egész panelt akkor egyértelműen nem szól de viszont visszarakom és rádugom ezt a 4 lábú csatlakozót szintén el hallgat úgy gondolom hogy ezzen a panelen nem jó valami de őszintén nem tudom.Ez azért is probléma mert végül is szól ha nem teszem rá a csatlakozót de jóval kisebb teljesítménnyel.Szerintetek mi lehet a gond?A belinkelt rajz elméletileg ennek a rajza.
Az a négylábú csatlakozó a fejhallgató csatlakozója. A házán van egy érintkezőpár ami a fejhallgató csatlakozó bedugásakor leválasztja a hangszóró kimenetet. Ezek körül kutakodj.
Sziasztok bocsi rosszul írtam nem vezérlő panel hanem szabályzó panel.Ha kiforrasztom az sc45 kondit meg st43 tranzi emiter lábát akkor vissza jön a hang de eszméletlenül erjed ha meg a nagy panelről phoner dugót akkor meg sehogy sem szól.Mi lehet ?
Némítás, illetve annak a tápfesze a 4p. csati. Ezek egyike okozza a gondokat.
akkor biztos nem a panelen van a gond?Hogy tudom ezt ki iktatni mert úgy sem használom ha meg le húzom a panelról jövő kábelt amiről csak a tuhel-re mennek a kábelek akkor meg egyátalán nem szól
A némítás és a füles kimenet két különböző dolog, uóbbinak semmi köze a szabályzó panelhez, és úgy látom, hogy nálad nem ezzel van a probléma. Ettől függetlenül biztonságból át lehet zárni az 5 pólusú csati megszakításait, értelemszerűen a nyák-lapra nyomtatott feliratnak, és nyilaknak megfelelően (már ha jól emlékszem, és tényleg vannak ilyenek .
Az 5 dugónak a csatlakozásánál az van írva hogy panelra hogy Bal Jobb Jobb Bal És földelés szóval akkor a balt a balhoz a jobbot meg a jobb hoz ugye?És a földelés maradjon simán?
Úgy lenne érdemes.
oké ezzel megvagyok ki iktatam az öt polusú dugót de még mindig fenn áll a hiba mikor ráteszem a 4 dugót a szabályzó panelra elmegy a heng és mikor leveszem lassan vissza erősödik mos mi következik?
meg kéne javítani a némítás vezérlését, és ellenőrizni, hogy milyen feszültségek jönnek a táp felől.
a szabályzó panelre menő dugó 2 és 4 láb között 33v DC mértem ez gondolom jó még hol?Ez jon a nagy kondirol meg a táp panelról pontosabban5 láb a kondiról a 2 a táp panelről
bocs elfelejtettem a válasz gobra nyomni
Nem így gondoltam. Ott van a rajzon, csatlakozó 4-es 5-ös láb negatív, pozitív tápfesz, kettes láb meg a táp felől jön, egy különbségfesz, üzem közben 0,3-0,6V körüli feszültség (vagy inkább vmi fűrészjelszerűség) van rajta, ki és bekapcsoláskor -2,5V környékén, ilyenkor némít, ha 0 fölött van, akkor meg szól.
A némítás kimenetén (szabályzó 10-es láb) -10V vagy +25 Volt lehet, ez nyitja-zárja a végfok bemenetén lógó j-feteket.
Íme!
(Megj.: örömmel tölt el, hogy azért használgatják a rajzomat )
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy van e valakinek esetleg alkatrészlistája kigyüjtve mert a beültetési rajzról leolvasott dolgokból van amit nem találok Hestorban és egyéb helyen.Esetleg hestore-os lista is jólenne ha valaki esetleg lementette rendeléskor. Válaszokat előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |