Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
USB-s bázis tudtommal egy van.
De nem értelek minek kell neked egy USB-s báis ha egy egyszerű órát szeretnél. Akkor kell USB-s ha egy komolyabb rotort építesz ami komunikál a bázissal
Szia!
Akkor símán kihagyhatom? A nyáktervről törölhetem? Erröl a tervröl lenne szó. Bár van eltérés a nyák, és a rajz közt!
Nem volt rajta semmi, csak lógott a levegőben. Gondolkodtam rajta, hogy a 2550-es bázist egy kicsit átalakítom, de utána felhagytam fele. Az LM3541 vezérlése ami a pic-től érkezik mehetne simán az MTDxxxxx-re is, mivel a picben futó programot be lehet állítani ugy, hogy az LM engedélyező lábát PWM jellel hajtsa meg. Gondolom ez a jel megfelelne az MTD IC-nek is. Lehet majd a jövőhéten megmérem milyen jelalak van ezen a lábon, ha a PWM engedélyezve van.
Idézet: „És úgy hogy állítottad a fordulatot?” A 2550-es bázison az előbb említett LM3541 kimenete szabályozható egy potival. Tehát beállítható, hogy a motorvezérló mekkora feszültséget kapjon. Nyilván ha kevesebbek kap akkor nem tudja annyira forgatni a motort, mint a teljes tápfeszültségen (esetemben 12VDC). U1 a nyákterven és a kapcsolásin is.
Kérésre.
Megelőzve 1-2 kérdést. 1. Hex is van, de csak majd a maga idejében. 2. Bázis nyákja rendben van. A két verzió között az U7 a különbség, mivel sóher vagyok inkább átalakítottam a nyákot anno, ugyan is az SMD tokos RTC olcsóbb volt anno. 3. a rotoron nem szükséges minden részt kialakítani, mivel ez a bázis tud vele kommunikálni a tápot adó tekercsen keresztül. Elhagyható dolgok a rotor paneljáról: elem, RTC a hozzá tartozó finomságokkal együtt, hőmérő, TSOP, infra led, jobb/ bal irányt adó ellenállatott nem kell beültetni. 4. A bázis és a PC közötti kapcsolatot BTM modullal kialakított kapcsolatra kialakított bázis is készült, de az nem tudom felkerült-e ide. 5. Buzzer csak ízlés szerint. Én inkább csináltam hozzá egy elektronikát, mert az enyémbe nem volt benne a kis áramkör ami berezgeti. Ez a kis panel szépen ráillik a 886 nyákjára mindenféle faragás nélkül. Viszont ha olyan a buzzer ami gyárilag tartalmazza ezt a kis elektronikát akkor felesleges az áramkör külön kiépítése. 6. Van egy kapcsolási rajz is, de a nyáktervhez kell ragaszkodni az a biztos ami azon van!! A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
Sziasztok !
Ezt az órát szeretném majd megépiteni. Azt szeretném ha az óra megtartaná az időbeállitásokat akkor a bázison elhagyható az RTC és kell e valamin átalakitást végezni valamelyik panelon? Illetve valakinek megvan e ennek a bázisnak és rotornak a programja? A bázist 2550-el épiteném meg. Köszönöm.
Illetve ehhez a bázishoz is kellene egy rajz.
Köszönöm.
Sziasztok!
A 2550-es bázis kapcsolásában a P7 értékét nagyobbra állítva pl: 10pF-ról 20pF-ra állítva gyorsabban számolja az időt, vagy pont hogy lassabban?
Szia!
Íme, ezen az USB-vel soros 100K is a helyén van.
Rakhatsz a helyére potit persze. kösd össze az egyik szélső és középső lábát, és úgy használd beállításra.
Csatolva a kapcsolás. Továbbá náz e-mailt. Tudtommal amit küldtem az a javított bázis programja, mert volt olyan bibi, hogy nálam nem jelezte ki a propeller a bázistól kapott hőmérsékleti értéket, amit Hp41C fórumtárs kérésemre kijavított. De ha a küldött állományban ez a funkció nem működik rendesen akkor szólj, és bizonyára lesz segítség.
There's more. Which curious?
Van több is. Melyikre vagy kíváncsi? A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Igen, de azt szerencsére az utolsó ellenőrzés során, még a nyák elkészítése előtt észrevettem. R33 alatt oldottam ezt meg, és B megoldásnak raktam átkötésnek pedet, de ez a wide tok miatt már nem fér oda.
Idézet: „. A PCF ic sajnos nem sima SOIC8, hanem SOIC8 wide tokban lakik.” Na a fenti írás erre a mondatra már nem igaz , de egy kis győzködés után ráment a SOIC-8 toknak készüld pedekre. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
Szia!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a képen kékkel jelölt alkatrészeket nem ültettem be a soros port elhagyása miatt. De a pirossal jelöltek a kontroller 17 és 18. lábán (R21, R22, R23) ezek is feleslegesek? Tehát lógjon a levegőbe ez a két láb vagy valahova kötnöm kell?
Köszönöm!
Akkor így már jónak kell legyen a lábak számozása, és az oldal is megfelelő.
Igen így ha a színeket nézed igy igen, de azért kékkel jelöltem, hogy látszódjon, hol nyúltam bele. Ergo a kék vezeték=zöld és a zöld oldalra kerül!
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Szia!
Meghozták a bázishoz az alkatrészeket! Lassan neki is állok az elkészítésnek. Előtte viszont még megkérnélek, hogy a csatolt nyákon az U7 bekötését átnéznéd nekem, próbáltam spórolni az SMD változat majd fele annyiba került mint a furat szerelt. Továbbá a 100K az USB csatlakozónál (SMD) jó helyre raktam-e. Köszönöm a fáradozást! A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Értelek, akkor halhatok rád ez máskor is bevált! Akkor az USB-s 16F886 bázist építem meg! Esetleg tudnál segíteni, a soros port és a hozzá szükséges alkatrészek számomra feleslegesek azokat letudnád kapkodni rolla?
Itt van minden ami szem szájnak ingere
Nálam mükszik egy 18f2550 -es usb-s bázis (mindent tud) ezzel a bázissal vezérlem a 16F886 smd rotort A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
Szia Hp41C
Ezt a kapcsolási rajzot és ezt a nyáktervet amit mellékeltem tettem már fotót is fel róla miért kérdezted ?
Sziasztok!
Most kezdenék bele 886-os propelleres órába. A pc venti + forgótáp és bázis áramkörrel kezdeném a munkát. Bázis: Kitörölgettem belőle az U9, Q6, D16-os részt, ami elvileg "halott". Így megfelelő lenne? Ha igen, még formáratervezném panelgyártás előtt. Örülnék végleges kapcsolási rajzoknak is. Nem vagyok profi Még. Köszi.
A bázis a kapcsolt fájl PIC16f886 a távirányitóba a nyákterv alapján , PIC16f628A-t.
A mellékletek ugye egymással kompatibilisek, tehát ezekből össze tudom majd állítani? A kezdő verzióban is megvolt minden és a megépítés után még volt egy két hiba amire rá kellett jönnöm, de így tanultam belőle. Egy kezdőnek mint én igy van sikerélménye ha minden megvan és meg tudja építeni és utána rájön a müködésére. Ugyhogy bocs a sok kérdésért! Attila
Sziasztok!
Már tul vagyok az eredeti óra megépítésén, tökéletesen müködik. szeretném megépíteni patexati óráját is. De mivel kezdő vagyok kellene segítség. Az alábbi nyáktervek kellenek hozzá? És melyik távvezérlő nyákja kell? Illetve jó lennének a kapcsolási rajzok és a programok is a vezérlőkhöz. Ezt így egyben feltennétek, főleg Patexati! Na igen és a HQ-nál nem találok 16f886-os pic-et, van ennek más tipusszáma is vagy csak náluk nem kapható? Üdv: Attila
Szia!
Alkatrész listát még nem csináltam, a pozíció számok a panel tervben benne vannak, a zip -beli kapcsolási rajzhoz igazodnak. Van egy két meg nem nevezett alkatrész, de azok értéke a fotoérzékelőtől, páraérzékelőtől stb. függenek. A 12F629-et nem kell beültetni - csak egy elképzelés volt - nem használtuk fel... Az USB csatlakozó csak a 18F2550 verzióhoz kell, de ez még nem készült el sajnos
Szia!
Most már végkép nem értem... Nálam minkét fordítás sikeres. Lehet, hogy máshová tette?? Feltettem a saját project állományomat. Az eredeti project állományodat nevezd át, vidd át másik mappába. A mellékletben levőt másold be abba a könyvtárba, ahol az .asm-ek vannak. Nyisd meg. Panaszkodni fog, hogy a forrás állomány nincs meg. Jobb klick a forrás állományra, madj törlés (Remove). A Source files -re jobb klick, Add files... Keresd meg a könyvtárat és benne a base_886.asm-et. Megnyitás. Project / Build all... Ha kérdezi milyen formátumot kérsz, válaszd az absolute -ot. Az Output ablak Build fülén jelennek meg a hibák - ha lesznek. Ha mégis van hiba, másold be egy .txt állományba, amit a Builb -be írt és csatold. Szia
Szia!
Ez a most küldött asm-ből van.
Szia!
Tedd fel a hibaállományt (.err). A fordítás előtt cseréld le a base_886.asm-et. Szia
Szia!
Le kell fordítani az MPlab-bal. A keys.asm-ben a távirányítód kódjaihoz lehet igazítani... A bázis programjára gondolsz? Azt kiesett a rénszarvas szánból... Szia
Szia! Te tudod én nem értek hozzá AVR programozást nem csináltam még sikereset mert nem tudtam felprogramozni a doplert nem tudom mi a baj de azt félreraktam majd ha kell akkor azt is megoldom Most még egyszer meggyúrtam a nyáktervet a kész nyákról levont kisebb vastagítások stb meg a felső részre rávasalom a beültetési alkatrészeket számozva gyári lesz Ha beindul áll mit ígértem! Üdv! Ez lesz szerintem a végleges ha működik is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |