Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) KKobra hozzászólása Feb 18, 2018
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 12F683 PC ventilátor házba épített Bázisom.
Nem tudom rávenni, hogy bekapcsolja az infra LED-et.
És a távirányítóra sem reagál.
Újra fordítottam a PIC programját. Beállítottam, hogy ha tápot kap rögtön induljon és a kitöltést is sikerült belőni.
A motor forog is és a tekercsen is van áram.
A távirányító kódja:
Addr: 14 Cmd: 0C
A kitöltésnek 20-30 közötti érték kell
(#) KKobra hozzászólása Dec 2, 2016
Próbálom megpörgetni a régen félretett 20Led -es hibrid rotort egy PC ventis 683-as bázissal
De nem tudom bekapcsolni vagyis hogy az infra LED nem világít. A Tekercs ad át áramot és a motor is forog.
Már nem emlékszem hol kell módosítani a kitöltési tényezőt. Arra emlékszem hogy alapból magas volt.
Arra sem emlékszem hogy mit és hol módosítottam hogy alapból induljon el és ne álljon le
Segítene valaki? irja bele megjegyzésként a progiba.
vagy a key. asm filjba ha módosítható a táviról (Per pillanat a távira sem reagál semmit)
(#) KKobra válasza Arsenic hozzászólására (») Jan 13, 2015
There's more. Which curious?

Van több is. Melyikre vagy kíváncsi?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 4, 2013
szia szó sincs áttervezésről !! Ez a bázis 12F683 nem az amit pár lappal ezelőtt feltett
Csak én sajnos Ehhez a régebbi PC ventibe építhetőhöz vettem meg az alkatrészeket és a panel is elkészült így összeraktam
Most viszont áram alá helyeztem. Fordítottam hozzá programot beégettem és indítás!
Pár perc után le kellett választanom a tápról mert nagyon meleg lett a tekercs
Valaki segítene éleszteni ?
(#) Hp41C válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 6, 2010
Sziasztok!

A leegyszerűsített, 12F683 kontrolleren futó bázis programja. Az alapvető funkciókat tudja csak, nincs PC-s kapcsolata, nincs kijelzési lehetősége, nincs ébresztési lehetősége (a 8 láb miatt). A PWM kitöltési tényező (az aktuális állapothoz (Run ill. Standby) tartozó) infra parancsokkal állítható. Figyelem, a túl nagy kitöltési érték beállításakor a tekercsen állandóan folyhat áram, a tekercs le is éghet. Mivel nincs semilyen kijelzési lehetőség, a kitöltési értékek beállítását figyelmesen, a jelalakot nézve végezzük el. A beállított értékek a kontroller belső EEProm memóriájába menthetők, a következőkban a mentett értékeket használja.

A programot mindenki a saját felelősségére használja egészséggel...
(#) patexati hozzászólása Nov 6, 2010
Sziasztok! Feltöltöm a PC ventilátorba való végleges PIC12F683 kontrolleres bázisáramkört! Egy kis külön nyák is van mellette mi egy tekercstartó lenne de megoldható természetesen más módon is! A fetet el kell szigetelni a ventilátor hátára vágott alumínium hűtőtől az LM 2941 ne legyen elszigetelve azon keresztül a hűtő hátlap GND-re kerül és árnyékoló szerepe is van! Egy kis lyukat kell fúrni a motorfordulat szabályzó timmerpotinak!
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Szept 17, 2010
Szia!

Van már egy 12F683 -as bázis is... Ennél kisebb, egyszerűbb már nem is lehet...

Base_683.jpg

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem