Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) enmate95 hozzászólása Jan 23, 2016
Sziasztok! ne555 tesztelésekor állandóan hiba üzenetet kapok "operating point not found". Tudja esetleg valaki hogy ez miért van?
(#) Peet19 hozzászólása Jan 9, 2016
Sziasztok!
Hogy lehet a Tinában egy 555-ös astabilt tesztelni? Mindent jól csinálok, transiensben akarom elindítani de nem indítja el. Állandóan azt írja hogy "operating point not found".
Ez miért van?
Előre is köszi a segítséget.
(#) Borostyán hozzászólása Szept 13, 2013
Sziasztok!

Valaki próbált már Tinába NE555 öt használni? Nekem a gépem szanaszét csapkodása után is csak annyit hajlandó kiírni, hogy "operating point not found"
Van ötlet, hogy mi lehet a baja.
(#) blackdog hozzászólása Jún 27, 2011
Sziasztok!

Csináltam egy egyszerű 4013 IC használatával szimulációt. Ahogyan olvasom másnak is volt hasonló gondja, de eddig nem tudtam megoldani.
A lényeg: 12V tápot használok. Az IC kimenetein a következő fesztültségek vannak:
H szint: 3,4V
L szint: 200 mV.
Nos ez a 3,4V H szint nekem nem tetszik. Erre ezt találtam:
Idézet:
„In some components (e.g. gates), Ground and Vcc are not established by default, and you must explicitly make these connections using jumpers. When you doubleclick a gate component, you will see both a Ground and a Vcc field. Fill in these fields with the names you’ve used for Ground and Vcc, and the part will be connected with the corresponding jumpers in the circuit.”

Tettem jumert a kapcsolásba és az IC tulajdonságainál megadtam a jumper nevét.
Az eredmény nem változott
Hogyan kell helyesen beállítani?
(#) gyulank hozzászólása Jún 26, 2011
Ja, és mielőtt elfelejteném, egyúttal megkérdezem, hogy mit tehetek, hogy minden megjelenjen a nyáktervezőben?
Azt írja, Warning:Footprint of C1 not definied. és még pár cuccnál, aztán Error: Can not find footprint '???10n' of component C1' component removed! Szóval mit csináljak a rajzban, hogy minden oké legyen?
(#) steelbird válasza czibo hozzászólására (») Jún 19, 2011
Szia!
Ha még nem késtem el vele:
A Tina nem szereti, ha olyan alkatrészláb van, ami a levegőben lóg, mindent be kell kötni.
A másik pedig az, hogy az ilyen tranziens szimulációhoz a tranziens szimuláció beállításainál a "Calculate Operation point" beállítás nem jó, használd a "Use Initial Conditions" -t, és egyből menni fog.
Lecsökkentettem az időzítő kapacitást, mert lassan megy a szimuláció, így viszont már látható is a működés, villognak a ledek.
Ja.. a 4017 -es iniciális tápfeszültsége 5V a Tinában, ezért az 5,6 kOhm -os előtét-ellenállások nagyok voltak a ledeknél, csökkentettem 560 Ohm -okra.
Csatoltam, nyomj egy tranziens gombot és megy. (Tina8)
(#) gyulank hozzászólása Jún 17, 2011
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy hogy tudom szimulálni ezt a feszültség átalakítót?

Nem talál operating pointot, pedig már mindent áthúztam, és tele van pontokkal. Kivéve a voltmérőt, mert azt utólag tettem rá, de előtte sem volt jó.

Illetve előtte működött egy ideig, bár 220V helyett 11V-ot mért a kimeneten, de gondoltam, valami biztos nem oké, és széthúztam, hogy jobban látszódjanak az alkatrészek, és utána ezt írta ki. Aztán töröltem pár összeköttetést, és újrahúztam, aztán megint működött. Aztán megint nem. Mit lehet ezzel csinálni ilyenkor? Minden összeköttetést töröljek, és kezdjem az elejéről?

Ha rámegyek a több infóra, kiírja, hogy U1. Az U1, az 555, és a RESET lábán nincs semmi, de nem is kell a rajz szerint, és volt, mikor működött anélkül is.
(#) emmzolee hozzászólása Jún 15, 2011
Hello

Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az operating point not found ezt írja ki nekem analíziskor.

El olvastam a helpet, de nem lettem okosabb.

Kössz
(#) misi93 hozzászólása Jún 10, 2011
Sziasztok! Miért írja ki a Tina 6 progi ha "bekapcsolom" a feszt,
hogy:
"operating point not found."
(#) nightlife hozzászólása Ápr 13, 2011
Sziasztok!

Tinában szeretném áttervezni a kapcsolások közt található spektrum analizátor II vezérlését, hogy 12 oszlopot tudjak működtetni 10 helyett, ehhez pedig 4017-es johnson counter helyett 4040-est kell (szerk: illetve szeretnék használni) használnom. Mindegy, nem is ez a lényeg...
A lényeg az, hogy "operating point not found" hibaüzenetet kapok, mikor DC analízist indítok.

Mellékelem cuccot (Tina 8 industrial).

Remélem van itt valaki aki látja azt amit én nem, és magyarázatot is tud fűzni, hogy miért ellenkezik velem majdhogynem rendszeresen a program az operating point nem találása miatt.
(#) edison14 hozzászólása Feb 23, 2011
Hali. Egy kis segítségre volna szükségem. Egy 555-ös időzítővel felépített villogót szeretnék leszimulálni de nem akar sikerülni. Mindig az OPERATION not found üzenetet kapom. Csatolom a kapcsolást. A segítséget köszi.

ne555.TSC

(#) cruisher hozzászólása Nov 21, 2010
Sziasztok!

A mellékletben szereplő kapcsolást szeretném leszimulálni tinába. Ez egy végfok bemenetén levő szimmetrikus-asszimetrikus átalakító. Sajnos mindig az operating point not found üzenetet kapom. Mit csinálok rosszul?
Amit tudni szeretnék az igazából az, hogy magának a fokozatnak van e valamekkora erősítése, vagy csak szimm-asszim átalakítást végzi.

hec45.JPG

(#) Takikaa hozzászólása Jan 13, 2010
Hát akkor leírom hátha később valaki érdeklődik majd iránta. Na szóval sz operating point not was found az azt jelenti hogy nem talál mérő pontot. Na most ennek orvoslására bemész az Analysis menübe ott kiválasztod a Tranzient.. -oz bejön egy kis ablak itt ki lehet választani hogy calculate operating point azaz számoljon ki egy mérő pontot azonban az astabil multinál nem tudja valami oknál fogva ezért átálítod zero initial values ra ami arra utal hogy nulláról kezdi a program na most ha ezzel megvagy tegyél be egy mérő pontot a kimenetre ami a meters menü alatt az első na akkor most elindítod a programot de csak folyamatosan világít a led mert alap beállítások vannak a tinában ezért bemész az Interactive menübe ott options és a simulation time ot 1 s re állítod 1ms helyett. na ha ezzel meg vagy elméletileg a beállított frekin fog villogni a led ha azonban akarsz róla egy görbét felvenni akkor ugye benne a mérő pont és Analysis menü alatt ugyna úgy rámész a Tranzient... ra és ott ok azonban nem négyszög jelet fogsz ott kapni mivel a Tranzient... menü alatt a end display azaz hogy melyik az az idő pont mikor a mérést leállítja ez 1us na ez túl rövid hogy bele férjan akár egy periódus is ezért ezt mondjuk 2 3 s ra állítod frekitől függöen bár ha magas a frekvencia akkor lehetséges hogy 1 us nál is megjelenik bár ez elméletileg 10MHz felett ha jól számoltam ám valaki javítson ki ha rosszul számoltam 1/10000 elméletileg na most ha beállítottál mindent akkor elméletileg a grafikon szépen kirajzolódik négyszögjelként.
Röviden ennyi remélem tudtam valakinek segíteni ha hasonló esetben volt mint én.
(#) vizor válasza redriver hozzászólására (») Jún 6, 2008
A dolog nagyon egyszerű. A Tina a táplábat és a földlábat nem ábrázolja (-2) és ennek az ic-nek van négy NC-not Connected lába is, ezt sem ábrázolja (-4). Az NC-kre biztos nincs szükséged, tápot meg alapból kap a szimuláció során. Ha a táphoz ragaszkodsz, akkor használhatsz "jumpert", amit hozzárendelsz az ic-hez.

Már van Tinás topic, ezért biztos megszólítanak.
(#) Kicsa hozzászólása Jan 9, 2008
Szevasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Egy egyszerű ne555 kapcsolást szeretnék megépíteni tinában de egyszerűen nem megy. operating point not foundot ír mikor tápfeszt kapcsolnék rá. Volt már amikor megvolt,nem írta ki de a kapcsolás akkor sem ment. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ittvan a rajz is,hátha segít. (Egy ledet szeretnék villogtatni)

tina.JPG

(#) Skori hozzászólása Szept 24, 2007
A Texas Instruments-töl ingyen letölthetö a Tina 7-es texasos verziója!
Tina

Idézet:
„TINA-TI's new version 7.0 has changes from Version 6.0 in the following areas:

* TINA-TI provides support for switching power supply devices.
* TINA-TI has no limit to circuit size.
* TINA-TI has more SPICE models and example circuits included.
* User will be notified when an update is available for the tool and TI model library.
* TINA-TI now supports SMPS simulation capability.
* Circuits developed in TINA-TI 7.0 will work with TINA Industrial version 7.
* TINA-TI Version 6.0 is forward compatible with Version 7.0, but not visa versa”
(#) vizor hozzászólása Szept 6, 2007
Az "operation point" hibaüzenet javítására rájöttem, ilyenkor tranziens módban kell tesztelni, mert egy folyamatot futtatására van szüksége. Ha a kapuknak tápot adunk, szintén tranziens a megoldás.

Ha reléket használunk tranziens módban, legalább 500msec legyen az időzítés, különben nagyon sokáig várhatunk, mire behúz.

Nem tud valaki olyan webhelyet, ahol macro modelleket lehet letölteni ? Pl. modulált infravevő egység, ilyesmik... Még nem nagyon találtam csak különböző műveleti erősítőket.
(#) vizor válasza cimopata hozzászólására (») Aug 3, 2007
Elvileg be kell rakni az áramkörbe Jumpereket. Rákötsz a pluszra és a földre is egy-egy jumpert (a special-ba van), elnevezed őket és ezeket a neveket adod meg az ic vcc és gnd paraméterének. Kisbetű-nagybetű számít, ha nem jó a név, kapsz egy "missing jumper xxx" hibaüzenetet.

A Tinához "méltóan" hol működik, hol nem. Egy 4017-es számláló ic-t már sikerült így működésre bírni, de a logikai kapukkal valami nem az igazi.

Nekem az a problémám, hogy ha logikai kapukat használok, akkor nagyon hamar megkapom az "operation point not found" üzenetet ahogy bonyolódik a kapcsolás. Olyan áramköröknél, amik a valóságban működtek, hiába adok tápot a kapuknak jumperekkel. Most már nagyon idegesítő, mi lehet a baja ?

Üdv:vizor
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem