Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) vidoferenc1029 hozzászólása Jún 4, 2024
Sziasztok!
Az öreg 3-as Golfomba van beépítve egy autron KZ-6/A-HG központizár vezérlő. A központi zár szépen működik kulcsról, aztán beugrott, hogy a pótkulcson van egy távirányító is. 12V elemet cseréltem benne, de a vezérlő nem reagál rá.
Kérdésem: ez az autron típus mit tud egyébként? Milyen jelet (és honnan) vár a lila-zöld vezetéken? Egyáltalán ez a távirányító ehhez tartozhat?
Az autóban találtam nyomát egykor riasztónak, de nem működött sosem (bár nem is foglalkoztam vele). A célom egyébként, hogy távirányítóról lehessen nyitni-csukni. Kivéve ha ez nem az autron feladata, kiépíteni nem akarok semmit, csak érdekesség az egész.
(#) Uviktor válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 11, 2019
Bocs,én táblagépről nézem a fórumot,a linked pedig a nem létező google fiókot akarja megnyitni,nem látom a képet.

Melyik ajtóban van a motor?
Szükséges a vezérlés?
Ha anyós oldal,inkább ne kösd be a vezérlést,egyszerűbb az élet,ha be kell állítani a mikrokapcsolót.
Mivel nem látom a képet,és kb.15 éve nem láttam autron motort sem,kérlek mondd el az 5 színt.
Fehér és barnára emlékszem,talán szürke és kék a motor,az ötödikben segíts.
(Fekete?)
(#) Uviktor válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 11, 2019
15 évet bírt az autron,ez igen.
Már nincs,legfeljebb elfekvő készleten valahol...
Annak idején pedig hogy legagyiztuk...
Ma már a kínai vackok jó ha egy évet bírnak...
Ha követő(2 vezetékes) motor,nincs nagy gond,cseréld és ha a többihez képest fordítva mozog, cseréld fel a polaritását.
Ha 5 vezetékes(vezérlő),akkor még írj és próbálok segíteni.
(#) qvasz2 hozzászólása Jan 11, 2019
Sziasztok!

Kb. 15 éves ajtónyitó motort kellene cserélnem, autron van ráírva, meg, hogy magyar. Kapható még ilyen régi fajta csatlakozóval? Mert amit most adtak az Unix-ban, annál a motor hasonló, de a csatlakozása teljesen más.
Bővebben: Link
(#) vovozs hozzászólása Szept 24, 2015
Hagyd benne az autron vezérlőt és vezéreld meg azt.... itt vitatkoznék pár emberrel , mert szerintem nem szabad ezekkel a vezérlőkkel és riasztókkal közvetlen vezérelni motort... más az impulzus hossza, itt tized másodpercekról van szó de sokat jelent élettartamba... nem hiába márkás központizár szetteknél pl autron, hibás motort csak vezérlővel együtt vesznek vissza gariba... a gyári kocsi elektronikát szerintem meg sose szabad kiváltani ilyen sarokkal, csak megvezérelni!!! Visszatérve ha ezt Te nem tudod bekötni akkor szerintem ne is állj neki mert komoly károkat csinálsz a kocsiba... Ha van alaptudásod akkor ezt fél perc alatt kiméred, kérdezni sem szabad szerintem ilyen alap két szálast hova kössek. autron zöld és lila negatív bemenet nyitás zárásra... a másik vezérlőnek meg ott a rajz hogy ilyenkor melyiket sehova a másik kettőt negatívra és melyiken jön ki negatív, index és pozitívot meg a kocsinál ki kell keresni.
(#) Inhouse válasza SziszkaTb hozzászólására (») Jan 4, 2015
autron kp zár itt a HE-n
Az autron nem szereti a hagyományos színeket...
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) Inhouse válasza Cumo hozzászólására (») Jan 31, 2014
Ez az autron kp zár vezérlő rajz nem egy szokványos...és a kép amit csináltál, az meg rossz. Valószínűleg ez is testet vár, az Enforcer meg azt ad. Csak el kell találni a nyitást és zárást. Tudnál felrakni egy jó képet a 354-es helyett?
Ezen az oldalon egy épkézláb rajzon egy másik autron rajza szerint a T1 és a T2 ami kell neked.
(#) Cumo hozzászólása Jan 31, 2014
sziasztok! Új vagyok itt az oldalon,tehát üdv mindenkinek! Kicsi segitséget szeretnék kérni tőletek. Vagyis sosem csináltam ilyet hogy összehangoljak riasztót központi zárral. Tehát adva van a riasztó tipusa ENFORCER 100 FA. A központi zár tipusa pedig autron KZ-11 B. Ime pár kép róluk.. Hogyan hangoljam össze? Mert nem értem mi akar lenni a kifejezés hogy: A,S,T1,T2,W,T3. Ezeket a szálakat meik szinre kössem a riasztónál?
(#) vovozs hozzászólása Dec 11, 2013
Az autron (egy magyar cég) régebben gyártott olyan szettet amibe csak 2 vezetékes motorok voltak és min egyben vezérlő is. A motorok által keltett indukciós feszültséget figyelte... a motorok színe legtöbbször világos kék volt de vékony autronos csatival és kábellel.
(#) vovozs válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 1, 2013
Színek alapján nem, a kinai, az autron a spal egyik se ezeket a színeket használja.
Színek alapján ez két relé kivezetéséhez hasonlít.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) Inhouse válasza triplaxmen hozzászólására (») Aug 26, 2013
Ha az autron kp zár negatív vezérlésű, akkor elég simán. Mondjuk, ha rákeresel itt, akkor nagyon úgy néz ki, hogy már meg is van a megoldás:
autron leírás vovozstól:
Idézet:
autron álltalános bekötés:
piros--- 12v
fekete --- (-)
szürke- kék--- motorszálak
fehér- barna--- motorok mikrokapcsoloi (-)
lila-zöld --- riasztótól a vezérlés (-)

Itt pedig egy Enforcer lelőhely mazsi258-tól, ahol a 100b leírásába...repel:
Idézet:
„Amennyiben központi ajtózárat is csatlakoztatunk a készülékhez, úgy a készlethez szállított külön levô háromszínű (szürke, barna, piros ) vezetékköteget használjuk fel.
A szürke és a barna vezetéken felváltva jelenik meg negatív impulzus, mely maximum 0.5 A-ig terhelhetô!
A szürke szálon záráskor, a barna szálon nyitáskor jelenik meg impulzus. Ezek a vezetékek nem alkalmazhatók teljesítményvezérlésre, ehhez egy külön nagyteljesítményű egység szükséges (SR-5203 UMB).”

Nagyon úgy néz ki, hogy a barna a barnára, a szürke a fehérre és kész is van. Van külön bemenet a riasztótól, de azt nem tudom, hogy melyik a nyitás és a zárás. Kipróbálhatod, egy izzós próbalámpán keresztül testre rakod egy pillanatra az egyiket, majd a másikat és meg lesz, hogy melyik-melyik. Aztán mehet arra. Most nem rémlik, hogy ez az autron volt anno az a jó bonyolult magyar vezérlő, ahol CMOS logikai kapukkal csinálták a vezérlést, mert akkor ott valóban volt külön bemenet a riasztóhoz, a mostaniaknál már csak a mikrokapcsoló szálai vannak leágaztatva...
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
(#) triplaxmen hozzászólása Aug 23, 2013
Lenne egy kérdésem van egy enforcer 100b tipusu modulom távirányitós hogy tudnám a központi zára kötni ami nem távos autron modullal szerelve
(#) vovozs válasza lacusska hozzászólására (») Jan 12, 2012
autron álltalános bekötés:
piros--- 12v
fekete --- (-)
szürke- kék--- motorszálak
fehér- barna--- motorok mikrokapcsoloi (-)
lila-zöld --- riasztótól a vezérlés (-)

ird ide a színeidett ha nem stimmel
(#) lacusska hozzászólása Jan 12, 2012
Jóestét Mindenkinek! Kérdésem: ismeri-e valaki az autron KZ-9 tipusu központi zár vezérlőt. Egy ilyen elektronika van az autómban, de sajnos nem müködik. A bekötésa (rajz) hiányában a hibakeresésé is lehetetlen, Minden segitséget megköszönöm.

Üdv: lacusska
(#) vovozs válasza dokibácsi123456 hozzászólására (») Okt 5, 2011
A -gagyi kinai - és az -olasz spal- és a -magyar autron- is visszarúg ha csak simán probáljuk... a felfogatás működés mindegyiknek egyforma csak a kinézet nagyon hasonló. Csak a csatlkaozás és a drótok színe különbözik. De amint relén keresztül vezérled és a relé zárja a lábakat nem rúg vissza!( nem lóg levegőben müködés után egyik szál se). Rövidzár védett tápon rögtön probálható is... feszültséget adsz neki és utána rögtön rövidzárat csinálsz a motor vezetékénél.
(#) michkey hozzászólása Máj 4, 2011
Sziasztok!
Egy autron KZ5 bekötési leírás kéne, ha tud valaki.
Jelölések: T1,S1,T2,S2,M1,M2,30,31

Csak a motor 1,2-ben vagyok biztos.
Előre is köszönöm!
(#) vovozs válasza gabor83 hozzászólására (») Jan 20, 2010
djgabi_8 : teljesen mindegy mind kinai, ha márkásat drágábbat veszel ahoz lesz 2 év múlva pót távirányitó és ház is.

gabor83 : valoszínű gyengék hátul a motorok, ha növeled az impulzus hosszát azzal az első motorok élettartamát rövidíted.... többet fog az impulzus végén állni a többi motor és beéggnek majd... vagy külön lerellézed a hátsó motorokat? egy pindurit javíthat nem lesz akkora feszültségesés,meg vastagabb kábel,combos betáp,mind csak próbálkozás kínlódás .... léteznek úgynevezett 30Newtonos motorok pl autron is gyárt(ott) de a két motor annyi lesz mint a 4ajtós thunder szett. itt is előjön hogy különbség van a 20eFt-os és a 6eFT-os központizár közt.

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem