Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Egy közös infra távirányítóval szeretnéd vezérelni az órát és a bázist is.
A rotor programjában az RC5 címet a my_keys.asm állományban a
sor állítja be. Itt az érték 0. A bázis állománynevében a 14h utal az RC5 címre. 14h = 20 decimálisan. Az URC22(B) távirányítón a kiválasztáskor beadott kód határozza meg az elküldött RC5 címet. Sokféle beállítás lehetséges ld. melléklet.
összekötötted a PC -vel? A kezelő programban van egy "Infra RC5 command" fül, amin minden vett RC5 parancskódot megjelenít, attól függetlenül, hogy az órának szól vagy sem.
A kezelő programból is indítható az óra. A bázis állománynevében a14h az RC5 címre utal 0x14 = 20 decimálisan. A rotor módosított állományában my_keys.asm pedig 0.
A keys.asm is kell hozzá.
MpLab 8.xx: Készíts egy projectet 16F628A -hoz. Csak a base628.asm -et add meg forrás állományként. Absolute kódot fordíts release módban. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2021
Bocsi!
Eléggé kapkodtam reggel! A keys.asm-re gondoltál. TStaticText EQU 0x08 ;TStaticText EQU FREEZE Ezeket találtam. Sajnos nem jelenik meg. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2018
Vissza állt a világ rendje!
Az én keys.asm-el, és az általad elküdött prop648.asm-el, elkészítettem a hex-et. Veszi a távírányító jeleit! Az óra teljesen rendben van. A szöveg már nincs fejtetőn, "csak" a betűk tükrözve jennek meg. Bár nem értem, mert tudtommal a keys-ből lefordúl a RemoteAdress. De nem értek hozzá eléggé! Üdv, Béla
Szia!
Talán meg van a hiba! A régieket Prop_new_648_2.16 -tal készítettem aminek a keys.asm: new 648 2.16. Az újakat, amiket te készítettél a szöveg átfordításához, azokat azzal a csomaggal amiket te küldtél egy oldallal korábban. Abban a keys. asm: amit küldtél. Elnézést, ha félre vezettelek volna!
Bocs, csak nem értem, miért nem veszi a távirányító jelét. Gondolom ahoz a részhez nem kell belenyulnod az átírásnál.
Elfelejtettem, hogy fordításkor a keys-ből veszi a távírányító címét. Csak kínomban, próbáltam segíteni. Üdv. Béla
Hi Mr. Perfection, I am so glad of you,I am so happy to that clock is working with my remote, I will change some keys in remote and will compile to work all keys ,
Dear little one problem that is the date is flashing not show continuously , Video of clock attached, ![]()
Hi!
You can order the urc22b remote control here. This is the simplest solution. The files are ready to go. Read more: Link
Hi,
using last keys.asm I made hex of rotor and base file for You with Address 0.
Hi,
let's discass how we get here: - Files in in this post use address of 20 (0x14) but not word with Your remote control. - In this post with RemoteAddr set to 0 (0x00) You could start and stop the clock. - In Your last post the RemoteAddr set to 0 (0x00) and remote controll not working again. There is 32 possible address to try. The start / stop code is the standard code of standby function: 12 in decimal (0x0C in hex). Please use some other program and device to find the address and command codes of Your remote controll unit and write this information to this forum. Address 20 (0x14) is tested with urc22b with code settings: 552 A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2018
Hi,
In Your bázis.zip found in post Base628URC1.asm contains:
The program will use settings form keys.asm where You can find address set to 20
In Your rotor.zip found in post Base628URC1.asm contains:
The program will use settings form keys628_URC22.asm where You can find address set to 20
And Your remote controll send address 0 if You changed the RemoteAddr value to 0 and clock is working with it. Idézet: „1. "RemoteAddr EQU 0x06" to "RemoteAddr EQU 0x00"”
Dear friend, I have no information on Philips tv remote SFX90 CH so I could not tell You wat codes and what address to use...
I can tell You only the address to use is defined in the keys.ASM file in the line:
This line defines device address as 0x14 or 20 in decimal system. Correct the value to device address the "Philips tv remote SFX90 CH" uses. Look for the section staring with:
The folowing lines define the command codes used by the clock. For exeamle:
This line define "increase hour" commad to NUM_1 (the code of button with "1" on it). NUM_1 is previously defined as 0x01. So the clock will increase the hour if it receives a correct RC5 infra message:
Keep in mind that both the rotor and base uses the keys.asm file in their own folder. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2018
Hi,
as I wrote you, the source files look for "keys.asm" in the folder where the sources are. To change anything the file " keys628_URC1_0026.asm" has to copied to "keys.asm" in the folder of rotor and in the folder of base. Any change should be made in keys.asm files. Idézet: „;URC1, Cod: 0026” Strings with semicolon in the beginiing are comments for the assembler. This mark is for us to remember what setting should be done in URC1 Universal Remote Control device. Pressing the Set button on it and pressing four number button the controll set can be activated. URC1
Hi,
since line 118 in Your prop628.asn is
please copy keys628_URC1_0026.asm file to keys628.asm tham buld both rotor and base projects.
Hi every body, I Join New in this post, I am strong in hardware but very week in softwares,
dear friends ,I made the Propellor clock successfully,But I have a little problem that is I have not URC1 or urc22b remote, these remotes are not available in our market, Can any body suggest I make remote my self that will work full function on it, I can only on/off with old philips tv remote A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
Hogy mit is csinálok?
Lemásolom a már elkészült keys*.asm -et egy új névre. Módosítom a tartalmát. Csak az első felében a címet és gombkódokat. Lemásolom a kész állományt keys628.asm -nek. Elindítom az MpLab 8.xx -et, ellenőrzöm, hogy Release módban van és fordítom abszolut kódra. A hex -et átnevezem, hogy a neve tartalmazza az URC1 -en beállítandó kódot. Az MpLab project állományok is benne vannak a zip csomagokban, relatív elérési utakkal. További verziók: A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2018
Ennél a két gombnál zavar van az Erőben... Az urc22b a Search gombra a 0x2A, a Source (Ch+ feletti) gombra a 0x23 parancskódot küldi. A urc22b_0x00.pdf szerinti kódok voltak a tegnapi verzióban. A mostani Prop628_00.hex -ben az urc22b kódjaival készült. A bázis nem érinti.
Sehol sem írtam hogy folyamatosan újraindul,hanem azt írom egyfolytában hogy nem reagál egy program sem a távik parancsára.Sem a 3x16 lapos,sem az urc22b.Ez a 886 smd verzió,az infra jele az 1-lábra megy.
Sajnos az sem működik.Most találtam itthon egy urc22b távit,beégettem egy ahoz tartozó hexszet de most sem megy.Megnézem szkóppal megint.HDD motorral,telefon töltős energia átvitelem vaan.5V megy az egész.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2018
Üdv!
Nem vagyok annyira pic szakértő, inkább az avrekkel foglalkozom, de ha a keys. asm fájlban a funkció definíciók után írom egyből a távirányító kódjait, akkor gondolom ugyan úgy működik, mintha a gomb definíciók után írnám? Péda:
A távirányító 0 gombja nullázza a másodpercet. És ha így írnám, akkor is működne?
Így a keys. asm fájlból el lehetne hagyni a gombneveket?
Ilyen csomag már van tőled, és valóban így működik ahogy most leírtad.
Van urc22b távom is, de nem azt használom, (nem szeretem) hanem URC1-et. A Te csomagod a jó, mert hidd el hogy mutatós az mp. Ezt át tettem URC1-re, és így már körpontos lett, pedig a PIC program nem változott, és a távot sem kell nyomkodni, hanem folyamatosan megy. Csak hát nem mutatós a másodperc. Ezen megy a kínlódás.
Ha nem az áramkörben égeted,akkor nem erről van szó. Van urc22b távirányítód? Ha igen, küldöm a hexet, amit módosítottam és nálam működik, a pont/körív kijelzés váltás.
Szia!
Ez a HDD-be épített rotor doksija. A távi urc22b, ezt lehet módosítani kell! Remélem minden Ok a csomagban. Videó: Link üdv: belagu A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
Nos emiatt nehéz működő hex -et találni. A hex -be bele van kódolva az óra címe, a parancskódok, a forgásirány, stb. Célszerű az asm állományból lefordítani a saját adatoknek megfelelő verziót. Jól archiválni minden forrást. Sajnos nekem nincs URC távirányítós verzióm.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
URC1 kódjai vannak alapértelmezetten a keys.asm-ben? Emlékszem anno valami girdert raktam össze a cikkben lévő 16 gombos távirányítóhoz és az szerint lett átírva egy két funkció.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |