Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VGA kimenet elosztása
Hali mindeki!
Az volna a kérdésem, hogy egy videokari VGA kimenetét el lehet-e osztani? Mert tudom hogy a videokari nem csak kifele küld jele, hanem fogad is (érzékeli a monitirt, mit plug and play divájszt, sőt némelyiket társítani is kell),és nem tudom, mit reagálna ha elosztanám, és a másik kimenetre rányomnám a gyűjteményben található VGA to PAL convertert. Aki tudja, hogy ez így nemes egyszerűséggel kivitelezhető-e, kérem jelezze! Előre is köszi mindenkinek!
A video kari valóban érzékel, érzékel egy ohmikus lezárást.
Simán osztható a jel a kimenetre kötött eszköz (ök) impedanciájára kell odafigyelni a jelalak torzulás miatt. Magyarul: normálisan méretezett osztót, ne pedig zöld-sárga szigszalagot használj!
Sziasztok!
Létezik olyan IC, ami VGA jelet tud átkapcsolni két kimenet között? A következőt szeretném megvalósítani. Van kettő laptop egy-egy emberrel, akik kb. 5-6 méterre vannak egymástól, hozzá egy darab LCD monitor. Egyszer az egyik laptopra legyen kötve, aztán a másikra az LCD. Amikor az egyik akarja kiküldeni a képét, akkor pl. megnyom egy kapcsolót. Amikor a másik, akkor meg ő nyomja meg az ő kapcsolóját. Olyanra gondolok, mint ahol egy a folyosó mindkét végén van egy-egy kapcsoló, és ha itt felkapcsolom, ott le tudom kapcsolni. Erre szeretnék megvalósítani egy áramkört, amit két kapcsolóval vezérelek, és annak megfelelően kapcsolja rá az adott laptopot a monitorra. Vagy esetleg tranzisztorokkal tudnék ilyen jelet kapcsolni? 2*15 db tranzisztorral.
Szia!
Csak egy ötlet, de szerintem egy KVM switch jó lenne és talán 4-5 ezerből meglehet, az egeret és billenytűzetet nem kötöd rá. KVM
Most olvasom csak, hogy két helyről kéne vezérelni, esetleg meg lehet buherálni, hogy két helyről fogadjon impulzusokat.
Nem kell itt 15 pólust kapcsolni...
Van az RGB analóg jel, ami 75 ohmos, ezt kell spec video-switch IC-kkel váltani. Hirtelen a TEA2014 jut eszembe (ebből 3db kellene), de keress rá és találni fogsz egy csomó típust, olyan is van, ami direkt RGB-re való, 3 csatornás (SCART-switch). A két szinkronjel TTL szintű, ezt kapukkal is lehet kapcsolni (invertálni nem szabad). Az ID be-kimenetek maradhatnak az egyik laptopon, amennyiben azonos jellemzőjűek, ezeket nem kell kapcsolgatni. Az hogy ide-oda kapcsoljon, már semmi gondot nem jelenthet ezek után (R-S flip-flop). |
Bejelentkezés
Hirdetés |