Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Robogóba hangrendszer
Témaindító: geri199440, idő: Ápr 16, 2010
Témakörök:
Üdv Mindenkinek!
Egyik barátom azzal az ötlettel állt elém, hogy szeretne a motorjába hangrendszert ennek mi nagy lelkesen nekiálltunk. A hangszórók kerete már készen van jövőhéten jön az erősítő. ezzel semmi gond eddig. Azon kezdtem gondolkodni, hogy a második akkut lehet-e párhuzamosan kötni az elsővel vagy úgy hogy a motor töltse. A segítséget előre is köszönöm!
Nem hiszem hogy szegény robogó töltő áramköre annyira túl lenne méretezve hogy még 1 akksit fel tudjon tölteni. De akár ideig-óráig működhet. Kérdés persze hogy mi a hangrendszer, meg erősítő. Ugye nem akartok 200W os erősítőt egy robeszbe ?
Valami ilyesmit tudnék elképzelni: http://www.youtube.com/watch?v=6NxShQesZIk&feature=related Nem kell szerintem külön erősítő, elég a fejegység.
Esetleg nem még egy akku, hanem egy másik, ami kicsit nagyobb mint az eredeti, számomra jobb megoldásnak tűnik.
Az viszont igaz hogy nem érdemes nagyon belevágni, max ami befér a sisaktartóba. Persze egy pusztulásra ítélt gépnek már mindegy.
Sziasztok!
Nekem eggy keeway hurikán mocim van.Mivel én szeretek zenét halgatni még mocin is úgy oldottam meg ezt, hogy vettem egy creativ 2.1-es hangrendszert nem fontos ilyet venni de ez nagyon szól.A tápot megcsináltam 12v-ra mélynyomó a sisaktartóban mivel nekem van eggy nyitott tároló a térdemnél oda tettem a szateliteket 3.5-ös jack a csatlakozása.Cd,mp3,vagy bármi ráköthető amin van fejhalgató kimenet.Semmit nem kelett szétvágnom.Pót aksival hajtom ami szintén a sisiaktartóban lett elhelyezve ha merűl kiveszem és feltőltöm.
Ez nagy igazzság.
Amúgy csak elmondom,hogy gps-t is akarok a mocira.Van egy trekingem azt már úgy fölszereltem,hogy öröm vele tekerni akár nagy távokat is.A mocira még szivargyújtó csatlakozást is akarok hogy ne az mp3 aksija merüljön azt még elbírja a töltője.Ha valakit érdekel kűldök fényképeket meg adatokat.
Mi egyik ismerősünknek szereltünk már be hangcuccot robogóba
Hello!
Köthetsz rá párhuzamosan másik akksit, semmi baja nem lesz, csak kapacitást növelsz, ergo tovább fog szólni. Van egy kapcsolásom amivel gyorsan visszatöltheted a két akksit vagy az egy nagyot, de cserébe le kell kapcsolnod a fényszorót Mellesleg: Idézet: „A jogszabály a Segédmotoros kerékpár fogalmát az alábbiak szerint fogalmazza meg: "Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg."” Tehát akár egy lánfűrésszel meghajtott kerékpár is és egy szétfúrkált vespa is lehet smkp.! Ja és egy görögdinnye is megváltoztatja menetsabilitást a csomagtartóban!
Attól függetlenül, hogy Németországban olyan "szigorú" szabályok vannak a robogókra, mégis ott van a legtöbb 20-30 lóerőre feltuningolt robogó. És ha jól sejtem ezeknek nem 30Km/H az önerejükből elérhető sebessége.
Zum Beispiel: http://www.youtube.com/watch?v=GRMvE53TCXw&feature=related A hangcuccról meg csak annyit, hogy mi is szereltünk az egyik haver robeszába hangcuccot akciós áron az anyag 10.000 Ft-ból megvolt (erősítő: https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=4741 ; hangszórók: https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=3127) Az akksi töltésével meg nem csináltunk semmit a gyári 4,5 AH-s akksival simán megy 4-5 órát (persze nem teljes gázon) és a motor simán vissza is tudja tölteni. Az erősítőre ráírt adat persze nevetséges, mert jó esetben sem tud 2*20 wattnál többet ami nem olyan rossz adat 12V-ból.
Sziasztok az egyik haverommal arra gondoltunk h a robogójába építünk rádiót, és azt szeretném megkérdezni h ha közvetlen a 12V os aksira kötünk akkor menni fog e a rádió? és h a gyújtáshoz van valami köze a rádiónak?
[OFF]Én csak azon gondolkodom, bukósisakon keresztül, üvöltő kipufogóval, mennyire lehet hallani a zenét?
Sisakba épített cuccal jobb eredményt érnénk el, ha az a cél hogy mi hallgassunk zenét ne pedig a környezetünk. A robogó veszélyes üzem, jobb ha az ember hallja a környezetét (autók stb..) csak a szemedre nem hagyatkozhatsz vezetés közben.
A 12 voltot kapcsolóstáppal 40 volt fölé emelik . Ott már lehett teljesítményt előállítani .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |