Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Szia!
Nézzél szét az IMI-s topik képei között és biztosan megtalálod a bekötési rajzát (képét). Bővebben: Link.
Köszönöm kadarist! Kaptam ma egy màsik 220 as villanymotort, az adattàblàn ennyi olvasható 220V 10A .Nègy vezetèk lóg ki belőle 2-2 összecseng ha multimèterrel megmèrem, gondolom ezek a tekercsk kivezetèsei. Hogyan tudom megmèrni melyik a fő illetve a segèd tekercs.köszönöm.
Helló! Ha kettő- Kettő összecseng, amelyiknél a multiméter nagyobb ellenállás értéket mutat, az a segédfázis. Értelemszerűen a másik a fő fázistekercs. Tisztelettel: Jani
Sziasztok!
Az elektrotanyán stefi felrakott egy táblázatot az IMI motorok kondenzátorairól. Berakom ide, talán jól jön valakinek.
Sziasztok
Egy újjabb kérdéssel fordulnék hozzátok. Hogyan tudnám ki számolni egy 5.5KW-os motor mennyi ampert vesz fel induláskor? Válaszokat előre is köszönöm
Szia!
Átlagosan két és félszeres árammal lehet számolni.
Köszönöm
Értem és ez fázisonkénk értendő?
Tegyük fel ha a táblán, 8 amper van akkor az fázisonként 8?
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Igen, úgy kell értelmezni, mivel háromfázisú a motor.
Üdv!
Egy ilyen motort hogyan kell bekötni?
Ez egy mosógép motor? Sorba kötöd az állórész a forgórésszel. és már megy is. De terheletlenül ne járasd,mert szétforoghat.
Így:? Vagy kondenzátor se kell?
És meg lehet oldani, hogy mindkét irányba forogjon? És mi az a fehér? Illetve melyik az állórész kivezetése és melyik a forgójé? És mi a harmadik? A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Szia!
A második képen a tábláján az áll: Y 50V 3 fázis 50Hz, ez aszinkron motorra utal. A három kivezetése az első képen látszik: piros-kék-fekete. De utána az áll, hogy max. 16000 1/min. ami 50Hz-en nem elérhető. Én még nem találkoztam ilyen motorral, de valószínűleg nem 50Hz-en éri el a 16000 fordulatot.
Szia!
Inverterhez (frekvenciaváltó) való motor, ezért ne próbálgasd hálózati feszültségről.
Szia!
A végéből kijövő két fehér vezeték a fordulatszám jeladó.( Tachogenerátor)
Ezt benéztem. Azt hittem kefés, soros motor.
Mihez képest kisebb? Frekvenciaváltó nélkül nem lehet fordulatszámot változtatni. Ráadásul van még egy bökkenő: az 50Hz-hez 50V-os feszültség tartozik, ami ráadásul háromfázisú.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Nem hajtom ki 16000 rpm-ig. De igazából elekteomos hulladékban találtam. Valószínű nem is működik. Ha sehogy se lehetne üzemre bírni visszateszem
Üdv ismét! Van még egy ventillátor motorom ugyanígy hulladékból? Ezt hogyan kell bekötni? Mekkora fesz kell neki? Nincs semmi ráírva.
Sziasztok! Egy műanyagipari gép hajtását kell megoldanom, és abból kell dolgoznom, ami a tulajnak van. A célra leginkább egyenáramú motor fele meg, van is egy a szükséges teljesítménynél sokkal nagyobb teljesítményű az illetőnek, a bibi ott van, hogy kicsi a fordulatszáma, nem is kicsit. Az ominózus motor 12V 120W-os 4 kefével rendelkező állandómágneses villanymotor, orosz gyártmány, eléggé stramm konstrukció, mérésem szerint 12V-ról 2900 körül forog, nekünk pedig 5000-es fordulatra lenne szükség, egyszerű volna a megoldás egy áttétellel, ha lenne neki hely, az említett motor is igen szűkösen fér be a rendelkezésre álló helyre. Arra gondoltam, hogy adnék a motornak nagyobb feszültséget, hogy elérjük a szükséges fordulatszámot, csak nem tudom, hogy mit szólna hosszútávon a motor ehhez. A gép teljesítményigénye bőven alatta van a 120W-nak, szóval túlterhelve nem lenne a motor. Az én elgondolásom szerint a motorban a kritikus dolog a tekercselőhuzal keresztmetszete, ami behatárolja a maximális áramot, de mivel jelen esetben meg sem közelítené az áramfelvétel a névleges 10A-t, szerintem le nem éghet a motor, és szerintem max 24V kellhet a szükséges fordulatszámhoz, szerintem ezen a feszültségen nem fog átütni a szigetelése a motornak. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom, de ha nem lépem át a 10A-t, akkor nem szabadna a motornak tönkremennie, mechanikusan tuti kibírja a nagyobb fordulatot is, vászon bandázzsal le vannak kötve a tekercsek a forgórészen, és gyantával is be van öntve. A válaszokat előre is köszönöm
Üdv. Lenne egy kis kezimixer, ami szét lett szedve, és a kábelok nem tudni honnan lettek lehuzva. Nem nagy durranás az egész, kicsit értek hozzá össze is kötöttem, de nem megy
Van benne a fő nyomógomb, ezen van egy dióda, egy gomb hogy akkor induljon amikor a tálra van téve, van benne egy kis kondenzátor, .. És talán ennyi. Tudna valaki egy rajzot csinálni ehez, hogy kössem be?
Sziasztok! Adott egy kétsebességes hajtómű 3 fázisú 110/360 W 380 V csillag kapcsolás mindkét sebességben irányváltással. 230 V -ról próbáltam a fórumokon található csillag és delta kapcsolásokkal de bizonytalan volt a forgásirány. Átalakítottam egy mikró trafót és stabilan működik mindkét irányba és sebességbe .Csillag kapcsolás üzemi kondenzátorral , rövid idejű (max 3 perc) szakaszos üzemű hajtómű. .Egy kép a trafóról.
Ez egy kísérlet eredménye az adott motoron eddig működik.
Hello! A motorral való összekötés elvi rajzát is lerajzolhattad volna, mert így elég nehéz elképzelni, mi is az alkotás..
Akkor Te egy boldog ember vagy, mert én azt sem fogtam fel, hogy segítséget kérnek itt, vagy dicsekednek?
Könnyű nekem.. Egy hétig nem volt DSL. Valószínűleg más időszámítást alkalmaznak, mert a náluk 72 óra, nálam már 168..
Üdv.segitsetek ezt a motor hogyan tudom bekötni 220v ra mekkora kondi kell hozzá hogy egy kompresszort el tudjon inditani?.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |