Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektronika VL-100 kis tv használata videokamera monitorként?
Témaindító: norbertv99, idő: Nov 1, 2015
Sziasztok!
Van nekem egy működőképes Elektronika VL-100-as kis tv-m, és egy JVC GR-D815E kamerám. A kamera élőképét, és felvett anyagát RCA kábelen keresztül ki tudom tenni "rendes" tv-re, de VL-100-ra nem, mert ugye az VHF sávban üzemel. Hogy, mivel tudnám mégis megoldani? Van valami átalakító, ami UHF-ből VHF-et csinál? Vagy van valami megoldás erre? Előre is köszönöm!
Szia!
Létezik csatorna konverter erre a sávra, régi antennaerősítő rendszerekben. Van egy egyszerűbb megoldás, a VL100-ba bele kell egy kicsit nyúlni. A demodulátor után bevezethető a videójel. Nekem ZX SPECTRUM videójele volt bevezetve, rezzenéstelen volt a kép. Üdv: Gábor A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Köszönöm! Nem tudod véletlenül, hogy a kapcsolási rajzát hol találom meg?
Köszönöm szépen!!
Még egy kis segítséget kérnék: te hova kötötted be pontosan? Esetleg meg tudod adni az alkatrész pozíció számot? Vagy egy kapcsolási rajzot, amin be van jelölve?
Szia!
A kapcsolási rajzon nézed akkor a KT5 mérőpont a demodulátor kimenete. Kb. 20 éve csináltam, de úgy emlékszem az a pont. Üdv: Gábor
Üdv. Esetleg amíg nem zárják be a témát én is hasonló gondolatot kérdeznék. Van itthon egy kicsi hordozható 12V-os fekete-fehér tv-m. A lelke egy KA2915 ic. A tv képes fogadni VHF-L,VHF-H,UHF jelet. Én azt szeretném elérni hogy composite videó és hang jelet is képes legyen fogadni. Az volna a kérdésem hogy mit kell módosítanom hogy képes legyen a meglévők mellet még a composit jel fogadására is? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Ha megnézed az IC adatlapját minden pontot meg fogsz találni. A videó kimenet az 5-ös láb, hang kimenet a 11-es láb. Üdv: Gábor
Köszönöm a gyors választ,azonnal megépítem.
Nos, bekötöttem, de nem működik. Ahogy rákötöm a kamerát, eltűnik a kép. Mintha ki lenne kapcsolva a tv. Annyi változás van a tv-ben, hogy nincs KT5 mérőpont, csak K5.
Szia!
Közvetlenbe kötötted, vagy kondenzátoron keresztül? DC leválasztásra egy 47µF kondenzátor nem árt. Üdv: Gábor
Közvetlenül. Akkor holnap kondival megcsinálom. Köszönöm!
Sziasztok. Vásároltam egy ilyen kis tv-t. Nem teljesen okés. A kép alul felül össze van nyomva és homályos. Mivel tv-t még sosem javítottam minden tanácsot szívesen fogadok.
Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |