Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - USB - PC projekt
Idézet: Nem megnézni és nem futtatni kell (nem program!), hanem új hardver felismertetésénél "telepítő lemez" gyanánt ezt a könyvtárak kell bemutatni.„Megnéztem azokat is amiket írtál (USB Tools\USB CDC Serial DEMO\INF), de ott csak egy MCHPCDC progit találtam, amit futtattam is.” Csatlakoztatásnál pedig nem a csilingelés a lényeg, hanem az, hogy az Eszközkezelőben jelenjen meg egy új soros port. Természetesen, amikor a CDC kapcsolatot akarod használni, akkor bekapcsoláskor nem szabad nyomni a Boot gombot (RB4), mert akkor a HID bootloader indul el, ami csak programletöltésre való.
Hali!
A képek alapján egyértelmű hogy nincs virtuális comm port a gépeden, a terminálnak nincs mihet csatlakozni. Csak azt nem értem hogy amikor a PIC-re rátöltöd a HidBootloader progival a .hex állományt akkor ott hogyan lehet. Jó lenne tudni akkor az eszközkezelő milyen portot ismer fel. Milyen op. rendszert használsz, nem lehet hogy a win7 tréfálkozik Veled ? Üdv. Idézet: A nevében is benne van: akkor HID eszközként kapcsolódik a PIC. Ahhoz nem kell külön driver. „Csak azt nem értem hogy amikor a PIC-re rátöltöd a HidBootloader progival a .hex állományt akkor ott hogyan lehet.”
Hali!
Én itt arra gondoltam ha a HidBootloader kapcsolódik a PIC-hez akkor hardver szempontjából az eszköz rendben van, és jó .hex file-vel a kapcsolódni kellene a terminálnak is. Viszont a csatolt képek alapján nincs virtuális soros port. Üdv.
Sziasztok!
Igen, Windows 7-em van. Én sem értem azt, hogy miért nem megy, pedig a LEDflash programot az USB-n keresztül töltöttem a PIC-be miután a Bootloadert egy PICkit-tel beégettem. Így én is azt gondolom, hogy az USB kapcsolatom megfelelő. Megpróbáltam a WINDOWS 7-ben megkeresni, hogy új hardvert hol tudok hozzáadni vagy felismertetni. De meglepetésemre nem találtam semmi hasonló dolgot. A régebbi WINDOWS-okban volt ilyen legalább. De ez a 7-es úgy látom nem adja könnyen magát. Várom a tippeket, hogy mit rontottam el vagy mit kellene kipróbálnom, hogy működjön az USB eszközöm. Köszönöm előre is a segítségeteket.
1. Megpróbálhatod átdugni egy másik USB csatlakozóra.
2. Töltsd fel az általad fordított HEX állományt! 3. Próbáld ki ezeket (HID bootloaderrel töltsd fel)! a hello-poll egy karaktert vár a CDC-termináltól, addig nem küld a PC-re semmit. A CDC-terminált addig ne indítsd, amíg az eszközök között nem jeleneik meg az új soros port!
A LEDflash.h programot már sikeresen futtattam a PIC-en és USB keresztül töltöttem fel...
De kipróbálom őket még egyszer.
A hello-poll-4550.hex nem fut a többi program fut. Pontosabban lehet, hogy fut a program csak az én gépem nem hajlandó dolgozni.
Csináltam egy COM7 nevű soros portot hardvere hozzáadással és az általad javasolt információs állománnyal. De sárga felkiáltó jel van mellete.
A CDC windows driverét feltelepítetted, az rendben volt?
1. Csatlakoztasd a PIC áramkört, vagy reseteld! (Ekkor csak LED1 villog)
2. A sárga kérdőjeles COM port ikonra jobb gombbal kattintva válaszd ki az Illesztőprogram frissítése menüpontot! 3. Választ azt, hogy Illesztőprogram keresése a számítógépen! 4. A Tallózás gombra kattintva keresd meg az INF könyvtárat, majd kattints a Tovább gombra. Ekkor a sárga kérdőjel eltűnik és a PIC "megnyugszik" (LED1 és LED2 felváltva villog, a HID bootloaderhez hasonlóan, de valamivel lassabb ütemben). Van egy rossz hírem: Nálam Windows7 alatt nem működik a CDC Terminal program! S valószínűleg nálad sem, ha fekete az ablaka. Viszont a Microchip honlapjáról letölthető Microchip Application Library USB Device - CDC Basic Demo könyvtárában van egy Dynamic CDC Demo.exe nevű program, az működik (nincs rajta csatlakoztatás gomb, automatikusan csatlakozik).
Hali!
Ezért vetettem fel az esetleges Windows7/CDC USB kezelési hiba lehetőségét, mert tapasztaltam eltérő működést e-téren a két op. rendszer között. A Dynamic CDC demo progi gondolom akkor le is zárja a kapcsolatot mint ahogy 'automatice' megnyitja. Üdv. Idézet: Abszolút profi módon csinálja: automatikusan lezárja és újra megnyitja ha pl. resetelem a PIC mikrovezérlőt. „A Dynamic CDC demo progi gondolom akkor le is zárja a kapcsolatot mint ahogy 'automatice' megnyitja.”
Köszi, jó tudni. Egyenlőre nálam nem aktuális, maradok a XP-nél, remélem Kornél is boldogul.
Szia Icserny!
Végigmentem a leírt pontokon, de már az első pontnál megbuktam. A reset gomb megnyomására az egyes LED nem villog. A második pont sem sikerült, a sárga felkiáltójel nem tűnt el és a LED-ek nem kezdtek el felváltva villogni.
Egy másik kérdés.
Letöltöttem a microchip oldalról USB-vel kapcsolatos tömörített állományt, de nem találtam az állományok között a Dynamic CDC Demo.exe-t. Esetleg ha át tudnád nekem küldeni vagy megmondani, hogy honnan lehet letölteni. Pontosabban találtam egy Csharp progit találtam és azt futtattam, de nem ment.
Idézet: Feltételezem, hogy a honlapomon található kapcsolást építetted meg, tehát a D port 0,1,2,3-as bitjein van egy-egy LED. „A reset gomb megnyomására az egyes LED nem villog.” Ha nem villog a LED, akkor az Eszközkezelőben a sárga felkiáltójeles bejegyzésre jobbklikk, majd Eltávolítás. A felbukkanó ablakban rakj pipát a "Törölje le az eszköz illesztőprogramját" elé! Utána a helyét sóval behinteni... A fenti műveletsor térj rá a reggel leírtakra. Reset után villognia kell az első LED-nek! A biztonság kedvéért (ha még nem tetted meg) töltsd be a ma reggel küldött HEX-et (hello-poll). Azt reggel fordítottam, nálam ki van próbálva, megy rendesen Win7 alatt.
Ha minden igaz, akkor itt megtalálod: C:\Program Files (x86)\Microchip\APPLIB\USB\Device - CDC - Basic Demo\PC Dynamic Software Example.
Idézet: „nem találtam az állományok között a Dynamic CDC Demo.exe-t” A http://www.microchip.com/MAL címről szeptemberben töltöttem le a MAL telepítő csomagot, valószínűleg az azóta archívumba került Microchip Application Libraries v2011-07-14 Windows kiadás volt akkor a legfrissebb. Abban az USB Device - CDC Basic Demo mappában van a Dynamic CDC Demo.exe.
Sajnos semmi. Nem villog a LED és nem is csinál semmit. Pedig s COM7 port helyét besóztam. A LEDflash programok futnak, de ez az USB-s nem akar. Van egy jó hírem a programot megtaláltam és letöltöttem.
Van még valami varázslat a tarsolyodban, hogy ezt a problémát megoldjuk? A kapcsolásommal lehet a probléma? De az USB-n keresztül töltöttem be a LEDflash progikat és azok futnak. Mitévő legyek???
Ja igen, a te kapcsolásodat építettem meg és nem módosítottam rajta.
Minden USB lukamba bedugtam az eszközt, de semmi.
Ha van Bluetooth a gépben, akkor távolítsd el a Bluetooth eszközkezelőjéből a BT eszközöket és a gép Bluetooth adapterét kapcsold ki! Nekem okozott már soros porti ütközést egy Sony-Ericsson telefonnal kipróbált Bluetooth kapcsolat.
Ha így sem megy, akkor keress egy másik gépet!
Megnéztem, hogy van-e bármilyen Bluetooth eszközöm az asztali gépemen. De nincs. Menet közben egy laptopra is feldugtam, de nem érzékelte a gép...???
Idézet: „Menet közben egy laptopra is feldugtam, de nem érzékelte a gép...???” Ilyen nincs. Ellenőrizd újra, hogy még mindig működik a HID bootloader, és még mindig futnak a betöltött ledvillogtató programok! Utána töltsd be újra a hello-poll.hex-et és olvasd vissza, hogy lássuk, egyezik-e! Az általad használt HID bootloader hex állományát is becsatolhatnád, hogy ellenőrizhessem.
Hali!
Én tanácsolnám a PIC teljes törlését és a BootLoader újbóli rátöltését. Voltak olyan próbálkozásaim amikor nem működött megfelelően a letöltött program és egy teljes frissítés megoldotta a problémát. 'Próba cseresznye' Üdv.
Megcsináltam amit mondtál, újra feltöltöttem a programokat. Minden működik a LED-ek villognak, de a hello-poll nem megy.
Kiolvastam a PIC-ben lévő programokat, amit csatolok neked. Kipróbáltam, hogy a PIC-ből kiolvasott programokat visszatöltöm. A LED-es progik futnak még így is.
A hello-poll-4550_kiolvas.hex köszönőviszonyban sincs azzal a programmal, amit küldtem neked!
Az lesz a probléma, hogy tegnap nem a legutoljára küldött (általam kipróbált) változatot töltötted be, hanem egy korábbi fordítást. Azt is én küldtem (ellenőrizetlenül - mea culpa!), de az valószínűleg nem jó a HID bootloaderhez, tehát nem csoda, ha nem működött!
Azt próbáld ki, légy szíves, amit itt küldtem t a képernyőképpel együtt! És elnézést, hogy akaratlanul kitoltam veled! Én tegnap abban a hiszemben voltam, hogy a friss változattal kísérletezel.
Szia Icserny!
Sikerült megoldanom a problémát, de most már egy dolog érdekel. Mit rontottam el? Csak a hibáimból tudok tanulni. Megnéztem visszamenőleg a levelezésünket és két különböző méretű .hex file-t küldtél nekem (#1105778 és #1105865 üzenetben). A második üzenetedhez csatolt file-val jól működött a PIC. Felismerte a WINDOWS és tudtam futtatni a programot. Most néztem meg én is, hogy amit visszaküldtem neked file-ok jóval nagyobb méretűek voltak. A PIC-re feltött progikat a HID Bootloaderrel olvastam ki és azt küldtem vissza neked. Úgy gondolom, hogy a PIC boot részét is kiolvastam a PIC-ből. Az volt az érdekes, hogy a LED-es progikat amit letöltöttem és utánna vissza azok futottak. Remélem nem fárasztottalak le nagyon a kérdéseimmel és a válaszaimmal. Még egyszer köszönöm a segítséget. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |