Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy harmadik lehetőség is , 8 egyedi karaktert lehet a kijelző epromjába menteni és abból előhívni, ha a kijelzőben nincs benne .
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2021
Szerintem erre gondoltál
Ezzel sincs gond. Írsz egy rövid programot, ami 0 - 255 -ig kiírja a karaktereket. Megjegyzed hol mi van, majd ahhoz írod a tényleges programot.
OK Írok .
Kész is van
Ha a program gombnyomásra lép akkor két gomb közt van időd kiírni noteszba a karakter számát ...
Az is megoldás, hogy keresel egy olyan adatlapot, amelyikben a gyakori karakterkiosztások megvannak. Párat kiíratsz a kijelzővel és kb. be lehet azonosítani a dolgot.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni LCD kijelző kérdésben. Megépítettem Attila86 PIC-es panelmérőjét. HDM16216C-B típusú kijelzővel kipróbáltam, működik, de szeretnék egy jobban láthatót használni. rc1602b4-llh-jwv adatlapján szerepel, hogy IF0 IF1 pinek kiforrasztásával 8Bit-es módban működik. Működhetne ezzel? Ha nem, mire figyeljek a választásnál? Sajnos a Panelmérő leírásában nem talaltam erről infót. Válaszokat előre is köszönöm.
4 bites vagy 8 bites módtól nem függ a láthatóság. Nem egyértelmű mit gondolsz láthatóságon.
Persze, nem azon múlik. Arra gondolok, hogy ez a kijelző nem olyan jól látható, mint pl. a fekete háttér, fehér karakterek. és a háttér világítása sem olyan erős. A kérdésem lényege inkább az, hogy milyen paramétereket kell figyelnem egy kijelzőnél, hogy működjön ebben a panelmérőben.
Ezt előre nehéz megmondani. Vannak olyan 2x16 karakteres OLED kijelzők, amelyeknél a "szokásos" kezdeti (inicializáló) parancsokon felül kell még egy-két extra vagy éppen lecserélni egyiket másikat mert pl. más alapbeállításokkal indul. Ehhez a kontroller programját kell módosítani. Tehát könnyen lehet, hogy az új kijelző nem vagy nem jól fog működni.
Köszönöm a válaszod. Nem kockáztatok akkor ezzel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |