Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   94 / 94
(#) CHZ válasza kameleon2 hozzászólására (») 8:07 /

Köszönöm az ötletet! Csavar látványa picit sem zavar, marás művelete annál inkább, mivel nem tudom kivitelezni.
(#) granpa válasza CHZ hozzászólására (») 9:00 /

Lénia mellett, vasfűrész lappal, 1-2 megvan a vékony lemeznek a sekély "bemarás".
(#) CHZ válasza granpa hozzászólására (») 9:18 /

Köszönöm, de a csavarok eltüntetése nem célom. Nem akarom miatta bonyolítani a kivitelezését. Számomra a csavar látványa nem zavaró, szerelni is egyszerűbb, ami szintén nem hátrány. Képen látható doboznál az előlapi csavarok megmaradtak, ami szerintem nem rontja az összképet.
Vastagabb előlapi lemeznél süjjesztve a 4db csavar esztétikusabb látvány (szerintem).
A hozzászólás módosítva: 9:21

PH3MKII 1.jpg

(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») 11:00 / 1

Én a most készölő erölködőm zebrano előlapjába, direkt látványelemként használom a belső-kulcsnyíllássú, csavaros felfogatást.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») 11:09 /

De te óriási előnnyel bírsz CHZ-hez képest, mert nagyjából mindent (is) megtudsz otthon csinálni. Legendák keringenek arról micsoda szerszámok, és technológiák vannak nálad otthon.
Megjegyzem, kimondottan nehéz egy ilyen sülyésztest szépen megcsinálni fába, mert kiszőrözi a szálakat a felületen. Persze vannak rá módszerek, de mindenképpen kell vele babrálni, hogy tényleg szép legyen.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») 11:18 /

Azért nem mindent, pl. CNC-m sincs.
A szőrmentességet a helyes fordulatszám, gép, és főként a megmunkáló szerszám minősége, élezésének összessége adja.
A hozzászólás módosítva: 11:18
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») 11:29 /

Talán mindenféle CNC-d nincs, de azért akad ott valami ami képes lézerrel ügyeskedni -ha jól tudom-.
A sülyésztessel kapcsolatos feltételeid helytállóak, és ha mindez megvan akkor már könnyű. De általában egy ütött kopott fúrógép van csak, valamilyen fordulattal, és olyan szerszám amit magunknak köszörülünk egy sima csigafúróból. És ilyenkor kell az ügyeskedés felé elmozdulni, mert ami nincs, azt másképpen kell megoldani.
Én úgy szoktam ezeket csinálni (márha egyáltalán felmerül az igényem ilyesmire), hogy pontos pozicionálás után ráteszek egy külön fadarabot a felületre, odaszorítom, és ezen keresztül sülyessztek. Így az akármilyen béna szerszám (itt sem baj ha jól sikerül megköszörülni) jól kiszaggatja a felületet, de az alul lévő hasznos munkadarabon már szép lesz a lyuk széle.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») 11:38 /

Igen, olyankor így kell eljárni. Asztalos körökben mozogva, gyakorta javasolják az un. takarásos vágás furatozás technikáját. Laminált lapok házilagos vágásánál pl. a kipattogzás ellen, öntapadó TESA szalagot használnak, ami javíthat a helyzeten, de minőségileg nem egy elővágós táblafelosztó.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») 13:45 /

Szuper, nekem sokkal korlátozottabbak a lehetőségeim. Aluba könnyű megcsinálni, csak ilyen vastag anyagot már nehéz méretre vágni.
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») 16:57 /

No igen, és az alu megmunkálása sem egy egyszerű dolog.
Puha fém, és ezért nagy odafigyelést igényel az egész munkavégzés alatt, mivel nem könnyű az ejtett hibák javítása. Egyszer ezért lett egy frontom szálhúzott.
Következő: »»   94 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
K�rlek v�rj...
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem