Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2499 / 2499
(#) firstman válasza btamas81 hozzászólására (») Pé, 16:53 /
 
Vagy csinálsz ellenállás osztót a poti középállását kiváltva, vagy egyszerűen a gnd-t lehagyva direktre kötöd a potméter be, illetve kimeneti pontjait. ( Persze a két csatornának külön külön)
(#) Alkotó válasza firstman hozzászólására (») Pé, 17:06 /
 
Az ellenállás osztó valóban kiválthatja a potmétert.
De az ilyen potméter megoldás a két csatornát ellentétesen szokta szabályozni (egyiket halkítja, másikat hangosítja). Ebből adódóan kb. középállásban azonos a két csatorna jele., Ezért nem zárható ki, hogy ha direktbe köti mindkét csatornát, akkor a kb. dupla jelszint túlvezérel valamit. Természetesen ez csak egy feltevés, de ha mindkét csatornát direktbe köti, akkor azonos hangerőállás mellett magasabb jelet kap a végfokozat, hangosabb lesz.
(#) firstman válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 17:30 /
 
Nos, ami azt illeti, nem kellene hogy problémát okozzon, mert pontosan akkora lesz a jel nagysága, mintha az egyik végpontba tekerné a potmétert. Nem üzemszerű egy sztereó erősítőnek csak az egyik oldalát hallgatni, de nem is zárható ki, hogy ez megtörténik. Véleményem szerint meggondolatlanság lenne a gyártó részéről ha ezt nem kalkulálná bele a készülék használatába.
(#) btamas81 hozzászólása Pé, 18:00 /
 
Fő a békesség, inkább kap két ellenállást oldalanként.
A magas mély potit szintén ilyen elv alapján akarom kiváltani.
(#) mek-elek válasza btamas81 hozzászólására (») Pé, 18:08 /
 
Ó, ne foglalkozzál Te mással. Tedd azt, ami neked jó! És persze tapasztalj, és hasznosítsd a magad számára!
(#) btamas81 hozzászólása Pé, 21:11 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Szól a masina, nem is akárhogy. Én azt hiszem révbe értem erősítő terén.
Mondjuk az az ötletem nem jött be, hogy a mélynek adok némi plusszt nem jött be. 50k poti helyett 33k meg 15k ellenállást tettem, de nem igazán hallom ha ki-be kapcsolgatom a tone on/off gombot, de ez legyen a legnagyobb baj.
(#) diamik válasza reloop hozzászólására (») 20:56 /
 
Szia, az alkatrészek el vannak rendezve. Mielőtt totál behuzalozom az egészet, gondoltam megosztom, hátha valami olyat látsz/láttok benne, ami nem oké. Nem akarom totál előröl kezdeni, ha "gond" van.

A nagyáramú részeket poligonnal gondoltam, illetve az erősítő kimenetét a NYÁK közepén vinném el.

Köszönöm!

PCB_v0.JPG
    
Következő: »»   2499 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem