Nem akarok a témádnál sokat firkálni...-lehetett egy forrasztáshiba is az égett lábnál. Az állandó sercegés-szikrázás melegítette fel az ellenállást, aztán megszakadt..
A zárlatot pedig okozhatta az ic Vcc lábánál lévő kis elkó is - csak úgy sejtem, hogy ilyen a kapcsolás ?
Ennél jobb képet is lehet készíteni
(csak, hogy itt legyen az "utókornak"). Netes fotó:
A hozzászólás módosítva: Csü, 10:04
Nem tudom mitől durrant el az ellenállás. Működés közben egyszercsak kisült. Köszönöm az eddigi segítséget! De akkor jól olvastam a színkódot, és 2.2 Mohmos az az ellenállás.?
Érdemes rámérni a kis smd ellenállásokra is, már nem az első esettel találkoztam, hogy közelében sem volt a ráírt értéknek!
Nem csodálom hogy nem találtam rossz alkatrészt. Átnéztem átvilágítva a nyáklapot, és feltűnt egy túl világos sáv. Bár kicsit megfüstölődött, ezért nem látszott, de az egyik vezetősáv egy darabja "elpárolgott". A hiányzó részt átkötve ismét működik minden. A zárlatot egy korábbi szerelés okozta. A szivattyút kellett cserélni, és a vezetékek nem voltak a helyükön és beleért a dobba. Ez szépen lassan kidörzsölte a vezeték szigetelését és a dobon keresztül okozott zárlatot. Ezt amúgy próba közben vettem észre, mert a dobon egy fekete koromnyomot hagyott a zárlat.
Ezt azért írtam hogy más is okuljon az esetemből.
Köszönöm a segítséget!