Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Szerintem zárt dobozként + "Linwitz transform*" -al kiegészítve talán használható lenne a meglévő hangszóród subnak...
![]() *cikk + excel számoló tábla
Ilyen "ipari" felhasználáskor esetleg érdemes lehet egy megfelelő "multifuse/polyfuse"-t (PTC regenerálódó biztosíték) a magas hangszóróval sorba kötni...
Közben halad a hangfalprojektem.
Megszületett papíron a doboz mérete/arányai, így le tudtam szabatni MDF-ből a hozzá való anyagot. Többnyire 18mm vastag, de van benne 6/8/12mm es darabok is. Az előlap például 3x18mm-es darabból áll össze, illetve az oldal 12mm és 8mm, közötte homok. Egy darab belső merevítő lesz benne. Az egyes lapokba a marásokat már én készítettem. Íme néhány kép.
Elkezdtem összeragasztani a darabokat, így áll most a helyzet . . .
A rezonátor üreg egy 6mm falvastagságú karton cső. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2025
Belekerültek a hétvégén a vezetékek, a belső falakra csillapítóanyag (később kap még poliészter vattát).
Valamint az oldalfalakba belekerült a homok, így gyakorlatilag az asztalos munkával végeztem is. Visszavan még némi kittelés, szóró kittelés és festés . . .
Megkapta a szórókittet is . . .
Utána pedig a festéket
![]()
Nekem még mindig nem igazán áll össze. Alul a magas, fenn a mélyközép és a tetején van a reflex nyílás?
Nekem a szórókitt kb egy év után is "száradt" és meglátszik a festés alatt.
Ezt már tavaly szept. 20-án megírta...meg azt is, hogy polcon lesznek használva.
A hozzászólás módosítva: 10:47
Pedig jól látod az összeállítást
![]() A szobában sajnos az egyik oldalon ott van a radiátor, így az fölé tudom csak a tartó konzolt elhelyezni, viszont ha felül lenne a magas hsz, akkor az már túl magasan lenne, ezért került alulra . . . egyrészt, másrészről pedig nekem így jobban tetszik ![]() Mivel falhoz közel lesz, így a reflex cső sem kerülhetett a doboz hátuljára, ezért lett felfele kivezetve. Mielőtt szóró kitteztem, átkentem a dobozt kb 1:1,5 arányban ragasztó:víz keverékkel, ezt magába szívta valamennyire az MDF, főleg ott ahol vágva/marva voltak az élek, ezzel szerintem sikerült valamennyire lezárni a pórusokat, ami segít abban, hogy ne keletkezzenek az illesztéseknél hajszálrepedések - legalábbis nekem korábban ilyen problémám volt. De majd néhány hónap/év múltán kiderül mennyire volt ez jó ötlet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |