Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égető kapcsolás. Szerintetek működni fog?
Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Jan 18, 2006
Témakörök:
Lehet...
Sziasztok!
A mellékelt programozó áramkört szeretném megépíteni. A kérdésem az lenne hogy a tranzisztorok emitter és bázis közötti (R4;R9;R2;R11;R24) 4,7k-s ellenállásokat kicserélhetem-e 10k-s ellenellásokra? (ezekből több van itthon) A bázisellenállások maradnak 4,7k. Fog működni?
Kicserélheted nyugodtan. Ha netalántán nem fog működni, nem a csere lesz az oka.
Sziasztok!
A fentebb lévő hozzászólásomban mellékelt kapcsolást elkészítettem. Képek A kapcsolási rajzhoz képest annyit változtattam hogy a tranzisztorok emitter és bázis közötti (R4;R9;R2;R11;R24) 4,7k-s ellenállásokat kicseréltem 10k-s ellenállásokra. Mindhárom Vpp-re kötöttem ledet, és három diódával közösítettem az ICSP csatlakozóhoz. A táp részét pedig 7805 és 7812 stabilizátorokkal oldottam meg. A 7812 feszültségén emeltem kettő darab diódával a GND lábán. A stabil 5V-ra tettem csatlakozót próbálgatás céljára. Az univerzális foglalatnak nem vagyok híve, ezért van rajta csak ICSP. Aki akar az készítsen hozzá. A fényképeken még nem szerepel de be lehet ültetni mindhárom VPP-hez csatlakozót (tördelhető foglalat) Mellékelem a nyáktervet. A GND hiányt az lpt csatlakozónál pótoltam.
Én is megszeretném épiteni furko pic programozoját csak lenne egy kérdésem!
Ahogy irta furko is kicserélte az ellenálásokat én meg azt szeretném kérdezni, hogy mi a végsö és felsö határ a cseréné? (Pl: 1K-200K-ig)
Sziasztok!
Még régebben megépítettem Watt WLPT vpp mini v4 programózóját. Ezt. Közzéteszem hátha valaki meg akarja építeni. A nyák tartalmaz egyenirányítót, és feszültségstabilizátorokat az 5V-hoz és a 12V-hoz. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
Anno megépítettem az Oshonsoft PIC égetőt. Hozzá Watt WPB_F18_F16_F12_v1.32b Szoftverét használtam Windows XP alatt. Most, hogy áttértem Windows 8.1-re nem látja az égetendő PIC-ket. Úgy olvastam, hogy az LPT port kezeléssel van a gond. Régen volt is szó egy kis programocskáról, ami kijavítja ezt a hibát.
Tud e valaki segíteni nekem ebben? |
Bejelentkezés
Hirdetés |