Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1688 / 1688
(#) Travolta válasza btamas81 hozzászólására (») Jan 8, 2025 /

Arduino IDE alól megy a programozása. git-en fent van minden, ami kell hozzá.
YoRadio
(#) Jonni válasza Travolta hozzászólására (») Jan 9, 2025 1 /

És úgy látom ITT is fent van egy másik változata. Elég csak lemásolni és kész
(#) mek-elek válasza Gafly hozzászólására (») Jan 9, 2025 /

Szerencsés az unokád!
(#) Gafly válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 9, 2025 /

Nem unoka, egyetem.
És akkor örülhet az ember fia, hogy nem állatorvosi:
Kérjük kedves hallgatóinkat, hogy aki a jövő heti újraélesztési gyakorlatra regisztrált, ne felejtsen el hozni egy három naposnál nem régebbi döglött macskát.
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Jan 9, 2025 /

A baglyot sem értettem, és ezt sem értem.
Ha nem titok, akkor mond el kinek és miért készült az asztalt-szék-egér makett.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2025
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 9, 2025 /

(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 9, 2025 / 1

Faipari egyetem ZH belépő.
(#) gyula84 válasza btamas81 hozzászólására (») Jan 11, 2025 /

Bocs nem sűrűn járok itt, de látom kaptál válasszt.
(#) sargarigo válasza D_Vago hozzászólására (») Jan 12, 2025 / 1

Idézet:
„A TVS a transzvaginális szonográfia rövidítése, ami magyarul”

Azt hiszem ez nem az. Mit jelent a tvs?
(#) D_Vago válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 12, 2025 /

TVS = Transient Voltage Suppressor
Alacsony impedanciás P/N átmenet segítségével a védett elektronika által elviselhető mértékű szintre korlátozza a feszültségtüskéket. Kétirányú kivitel kellene.
(#) Laslie hozzászólása Jan 13, 2025 / 9

ESR mérő

Sziasztok!
Kissé hosszúra nyúlt (tavaly tavasszal kezdtem neki), de végre elkészült az ESR mérőm. A legtöbb időt a skála megrajzolásával töltöttem. Szerettem volna programmal készíteni, de mivel nem találtam megfelelőt, ezért végül maradtam a kézi rajzolásnál. Nem a legszebb, de így is jó lett (nekem ).
A kalibráláshoz (skála rajzoláshoz) 1 Ohm 1%-os ellenállásokból készítettem az ellenállás létrát.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2025
(#) Udvari Zsombor válasza Laslie hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Mit csinál középen az a jelöletlen tekerőgomb?
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

forog ha tekered ... A műszer végkitérését lehet vele az optimális helyzetbe hozni (szerintem )
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2025
(#) Laslie válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Ahogy kaqkk is írta, a végkitérést lehet a skála 0 értékére pozicionálni, összezárt érintkezők esetén. (Ha esetleg valamiért elkúszna.)
(#) bajuszrichard hozzászólása Jan 16, 2025 / 8

Autós erősítő TDA7386 végfok IC-vel és aktív subszűrővel

Jópár éve epítettem ezt a kis erősítőt. Nagy része hulladékból/bontott anyagból van. Az oldala konkrétan valami "ezeréves" fali ruhaszárítonak a sínje. Tartalmaz mindenféle hűtőbordákat.
Elektromágneses relé kapcsolja az egészet. 2 RCA a bemeneti jelnek, Helytakarékosság miatt a kiemenetek is RCA-val vannak megoldva. 2 RCA síma hangszóró kimenet, a másik kettö viszont aktív szubszűrőn keresztül csak a mélytartományt engedi a hangszórókra. Így ez 2.2 csatornás erősítőnek felel meg. Hűtésre egy mini venti is rásegít.
(#) Dióda hozzászólása Szo, 20:05 / 7

Leválasztó

Leválasztó trafó te dráááága!
Na jó nem dalalászok.

Egy lepukkant hegesztőtrafó doboz plussz benne egy leválasztótrafó áramméréssel és soros izzóval ami kapcsolható direkt kimenetre is.
Mostanában jópár erősítő javítás és élesztés lessz így szükség volt egy ilyen kompakt megoldásra.
Még a doboz fedelével szemezek hogy azt is megcsiszkálom és letüsszentem feketére és akkor fullos lessz.Már régi terv volt egy ilyen de most rászántam magam. A doboz full fém így érdekes volt a nagy lukakat kidarálni rajta de egy vasas nem ilyedhet meg a fúrótól és a reszelőtől.A trafó elméletileg 500wattos de én max a felét ha elvárom tőle mivel a műszer 1Amperes mérésű.
Kicsit oroszos konstruktőr vagyok ezt nézzétek el nekem.
(#) Alkotó válasza Dióda hozzászólására (») Szo, 21:44 /

Ügyes. Az áramkorlát izzót nem látom biztonságosnak, könnyen nekikoccanhat bármi.
Én kerestem annak lehetőségét, hogy lássam az áramkorlátot, de az védve legyen a sérülésektől. Itt valamennyire látszik amit végül kitaláltam. Azért ezt az izzótípust választottam mert kisebb, kedvező a karakterisztikája, és akár kettő is elfért belőle.
(#) Dióda válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 23:24 /

Az izzót csak akkor tekerem bele ha kell.
Egy e27-es porcelán foglalat . Őt tartottam a legmegbízhatóbbnak a feladatra.
Bár lehet hogy egy védőrács elférne rajta.Na ezt még átgondolom.
(#) tomi52 válasza Dióda hozzászólására (») 0:00 /

Mottó: "szegény ember vízzel főz!"
Régóta volt két egyforma, izmos (4-500 W) 230/44 V-os toroid trafóm, szembe kötöttem őket. A veszteség 230 V-nál kb. 5 V, elfogadható. Az izzót a dobozon belülre tettem, de rács van felette, és áthidaló kapcsolója van.
Egy nagy baja van, a 2 torroid búg mint az állat.
(#) Dióda válasza tomi52 hozzászólására (») 9:41 /

Az sem rossz megoldás szerintem.
Az hogy búg szerintem nem vészes úgyis csak rövid időre használatos az egész nem erről járatja az emberfia a cuccot folyamatosan.
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») 17:05 / 5

Ha-ha-hapcíííííííííííííí!

És letüsszentettem így már késznek mondható.
Következő: »»   1688 / 1688
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem