Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1690 / 1690
(#) Alkotó válasza djhans hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Az említett viszonylag kis teljesítmény elegendő egy átlagos zenehallgatáshoz?
(#) tomi52 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Ugyan nem engem kérdeztél, de lényegében érintett vagyok, mert nálam két ECL86 zenél 30 négyzetméteren. Még sosem volt maxra tekerve, pedig időnként szeretem a hangos zenét.
(#) CHZ válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 2

Nagymértékben függ a hallgatott zene műfajától. Erősen változó dinamikájú felvételekhez alkalmatlan, még nagy érzékenységű (92-95dB) hangsugárzókhoz is kevés az a max. 2W ami tud egy ilyen A osztályú végfok. Opera, kevés hangszert, inkább akusztikus hangszeres zenéhez megfelelhet.
(#) mek-elek válasza djhans hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Szerintem ehhez valamilyen Fostex-es hangfal kellene, annak meg komoly ára van...
(#) Alkotó válasza CHZ hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Megerősíted a sejtésemet.
Korábban próbálkoztam mérésekkel meghatározni mekkora trafóigénye van egy erősítőnek, ha feltételezünk egy átlagos spektrumú zenei anyagot (ritkán hallgat szinuszt, vagy négyszögjelet az ember). Ennek során, az időnként éppen clippelő hangerő esetén is a névleges teljesítménynek csak 15-25%-a a hálózatból felvett teljesítmény átlaga (tehát nem kell a trafót ésszerűtlenül túlméretezni). Viszont a csúcsokban rendszeresen előfordulnak pillanatnyi jelentős kiugrások, amik egy 2-3 W-os erősítőnél már problémásak lehetnek.
(#) djhans válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 2

Nekem éppen elég.
(#) CHZ válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Idézet:
„csak 15-25%-a a hálózatból felvett teljesítmény átlaga”

Rengeteg SE végfokot építettem és bemértem. Beállított munkapont Ia x Ua ami a cső anóddisszipációja, ennek 25% volt a kivehető teljesítmény, minden mérésem ezt bizonyította.
Lehet mérni kicsit nagyobbat is, de az már 10%, vagy, még nagyobb torzításnál mérhető. Ami már nem lehet alkalmas minőségi zenehallgatásra.
(#) mex hozzászólása Márc 13, 2025 / 8

Szolármotor

Régóta terveztem megépíteni a Mendocino motor egyik változatát.
Jelenleg deszkamodell szintű az állórész, a végleges méretek után valamilyen plexi-ből készült tartót fog kapni.Mindenesetre forog, de elég rögös út vezetett idáig..
A forgórészt már nem alakítom, esetleg kap még "horonyléceket" a tekercs védelme miatt.
(#) Gafly válasza mex hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Szabad elhozni Békécsabára mutogatni.
(#) szendi001 válasza djhans hozzászólására (») Kedd, 14:22 / 1

Nagyon szep. Nem tudom mennyit tapogatod, de egy plexi vagy uveglap nem lenne rossz a tetejere, mert ha egy gyerek belenyul, megismeri a magyarok Istenet.
(#) Sinike hozzászólása Kedd, 20:05 / 8

Hungarocell vágó, egy szervo és egy plc

PP szövetet kellett szabnom, párezer zsáknak. Így muszáj volt félautomatizálnom.
Egy hungarocell vágó, egy bivaly szervo és egy plc házasítása. Került rá még egy elektromos számláló is. (Ez csak ideiglenes, 1x-i munka, így a huzalozás is csak ideiglenes, most attól tekintsetek el )
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Sze, 20:32 / 2

Köszönöm a kedveléseket!
Volt egy privát üzenet, gondoltam, ide írom, hátha mást is érdekel.
1. és 3. képen látszik egy (dupla, mert ez volt itthon) nyomógomb. Ennek nyomására beindul a plc, bekapcsolja a vágó cekászt, elindítja a szervo az emelést, közben ad egy impulzust a számlálónak. 7mp után (kb 4 cm emelkedés) kikapcsol a cekász, és a szervo megy a helyére.
Ez a szervo 230V-os, németből "kukáztam". Most nagyon jól jött
A hungarocell vágó saját készítés, a képeken látható 63VA-es AC trafóval működik.
Készítettem videót is, megvágom és hamarosan teszem a linket
Következő: »»   1690 / 1690
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem