Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Köszönöm a választ.. Lásd a "HeZ"-nél írt hozzászólásnál a pontosítást...
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:47
Köszönöm a választ. Látom, gyorsabb voltál, mint én a pontosabb leírással...
A putty-t megnéztem. Na jó, ránéztem. Aha. Hirtelen "rögtönhalál" volt nekem , de átböngészem majd. Nem tudom, miként kell elindítani, beállítani, de majd rájövök. Már a gépemen volt ez a program.. Az okos otthon ismerkedésénél használtam. Mivel megszűnt a munkahely, így hanyagoltam, és a gépen maradt. Hm. Most akkor jól jön, hajrá. A VT100 talán helyettesíti a billentyűmet? Ezt majd utána nézem át, talán ez sokat tud...
Lehet hogy én vagyok túl egyszerű, de még mindig nem vagyok biztos benne. Szóval azt szeretnéd hogy egyszer kiküldöd a terminálra a teljes képernyőnyi anyagot, aztán már csak a mért értékeket küldenéd ki neki alkalmanként? Arduino->PC amúgy?
Mert a fenti válaszok nem ebbe az irányba mutatnak. A szokásos módszer az, hogy a vezérlőddel összeszeded mindazt amit meg szeretnél mutatni, és ha készen vagy akkor kiküldöd a képernyőre (terminálra nyomtatóra akármire). Ha az a cél, hogy minél kevesebb adatforgalom legyen a soros vonalon (mondjuk időkritikus az alkalmazásod), akkor vagy célhardverre dolgozol (vannak spec képernyők amik fogadnak mindenféle parancsot), vagy saját magad építesz egy kis terminált egy másik vezérlővel, aminek csak annyi a dolga hogy gyűjtse az adatokat, és előállítsa a képet. Pontosítsd az óhajodat, biztosan találunk megoldást! A hozzászólás módosítva: Pé, 18:13
Arduino IDE problémaSziasztok!A legujabb Arduino IDE-t használom, de sokszor ezt írja ki : Downloading index:library_index.tar.bz2 s akár egy óráig is töltöget. Hol tudnám ezt kikapcsolni? Idegesít, hogy sokszor nem tudok dolgozni ameddig be nem fejezi.
A legfosabb IDE az arduino ide, érdemes áttérni másra ha komolyabban belefolyik a dolgokba az ember. Pl Vscode+platformio. Kisebb dolgokra persze jó de hamar idegesítővé és korlátozóvá válik. Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Köszönöm, de nekem ez is megfelel, az én tudásomnak ez is sok
Hello! Nem volna esetleg ésszerűbb Visual Basic-et használni, és az adatokat a soroson átkiabálni?
Köszönöm. Igen, akkor végre sikerült megfogalmaznom amit szeretnék...
Például. Egyszerűbb nekem, mint matekolni az értékeken az elején, a beállításnál. Ez amolyan bemérés, avagy teszt funkció lenne, amit a végén nem használok.. Kezdésként minden szöveg a képernyőre kerül. Pl. Növelem a feszültséget a mérendő helyen. Az Arduino megméri, és a helyére írja a monitoron. Én meg ellenőrzöm, hogy jól írja, vagy változtatni kell az számokon... Közben az áramot is mérem a műszerrel, és ehhez igazítom azt az értéket. Vagyis, kiderül, hogy a két használt végpont között van e a méréskor eltérés, amit esetleg programból kell javítani. Persze, van ilyen, itt-ott az alkatrészek ellopnak kicsi ezt-azt, vagy az egészet újra kell gondolni, mert nagyon csal... A sebesség nem kritikus, hiszen beállítás folyik, én biztos lassabb vagyok a soros vonalnál is. A rendszernek van egy 4x20-as kijelzője, bár nem azt szeretném használni, hiszen ott a program futását mutatja és az esetleges hibákat. Tízen éve itt kérdeztem valakit, aki mosolyogva fejből vágta a választ. De akkor még nem kellett. Most meg....
Olyan serial monitor kell amiben van "overwrite" mod. Sajnos nem tudom mely programok tudjak ezt.
edit: Nem tudom putty tudja e, de azt hiszem Tera Term, Realterm tudja kezelni az Ansi escape karaktereket. A hozzászólás módosítva: Pé, 21:41
Köszönöm a választ. Holnap ránézek a második kettőre... Ma már kidőltem. Lehet, mégis a processinghez kell valahogy eljutnom. Nagyon nem akaródzik beleásni magam, lehet maradok a gagyi szempörgetős módnál. Holnap frissebb leszek.
Mar tobben javasoltak az ANSI-t, azzal (is) oda es ugy irsz a kepernyore (terminal-ra), ahogy akarsz. Mar otven eve is mukodott
ANSI escape code
Neked a Lapdobas form feed ascii 12 kod szukseges amit kuldened kell .
Osszerakod a kijelzendo sorokat (serialprint ) majd a vegul kiadod a form feed ascii 12 kodot ... onnantol kepernyot torol es ujra irja oda ahol volt es nincs folyamatosan futo CR NL carrige return , newline, tiltani se kell a monitor progikkal ... persze ascii /ansi kompatible kell legyen a soros monitor program . Bővebben: Link ascii vezerlok elso 30
Folyt. köv. mintával együtt .
Magyarázat: Változók definiálása : Itt néhány példaváltozót állítasz be. - `analogRead(A0)': Beolvassa az `A0` analóg bemenet értékét, amely 0 és 1023 között változik. - Skálázás : Az értéket 5V-ra skálázzuk, így a kapott értékek 0V és 5V között lesznek. Ha más feszültségforrást használsz, módosíthatod az értéket a megfelelő mértékben. **setup()**: A soros kommunikációt inicializáljuk 9600 baud sebességgel. **loop()**: Ez a végtelen ciklus, amely folyamatosan kiírja a változók értékeit. - A `Serial.print()` és `Serial.println()` parancsokkal kiíratjuk az értékeket. - A `Serial.write(12);` parancs a lapdobást (ASCII 12) küldi. Neked ez hiányzott a legjobban. - Az `Serial.println();` parancs sortörést generál. - A `delay(2000);` parancs 2 másodperces késleltetést ad a következő mérés előtt.
Remélem segítettem ! Aztán a serialprint és serialprintln sorokkal úgy "zónázod" és "tabulálod" az értékeket ahogy akarod! serial.print(" szóközök "); ("valahány space a naptárban" zónázhatod a kiírandó adatok közötti térközöket ha már fentebb idéztek sokféle ascii és ansi alapokon nyugvó vezénylő szekvenciákat is, de szerintem ennyi is elég lesz neked . ) Ezek most a pédában egymás alá írnak mindent ... esetleg jobb átláthatóság érdekében több üres serialprintln üres sor avagy új sor utasítást fűzhetsz hozzájuk. A hozzászólás módosítva: 19:27
Szép! Annyit tennék hozzá, hogy 9600-nál többnyire sokkal nagyobb baud rate-et is beállíthatunk, és ez az az eset ahol számít. Nagyobb baud-dal gyorsabban megtörténik az újrarajzolás, kevésbé lesz zavaró a villanás két frissítés között.
Igen! Köszönöm a kiegészítést!
(Az ardu IDE-ben ez a default 9600 bps de akár 115kbs is lehet de párszor 10kbs -el már kényelmesen olvasható lesz ) Persze mindezt össze kell "szinkronizálni" a futás előtt , forrás kódban és a monitor programban is. Arduino fordítási hibaSziasztok!Egy kis segítséget kérnék. Valaki meg szak értené, miért nem akar lefordulni a program. DS3231 amivel menne, de hibára áll. Átírva DS1307 rtc-re, amit felajánl, hiba nélkül lefut. Nekem nekem viszont DS3231-re kellene. Az eredeti program leírásban is ezzel kellene működnie. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |