Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   62 / 148
(#) pintad válasza kadarist hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Őszintén szólva; ha már felújítok, probléma, ha mindent cserélek egy mozdulattal? Számomra ez a felújítás nem pénzkidobás, inkább befektetés. (vagy lehet én keresgélek rossz helyen, hogy 20-30 forintokért látom ezeket a tranzisztorokat?)
Köszönöm nagyon a tippet (oldalt) amit linkeltél, azonban sajnos a 2SA970-nél megakadtam, ugyanis nem találtam hestoreben fellelhető helyettesítőt számára; bc212-t gondoljátok oda ti is helyesnek?
(#) kadarist válasza pintad hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

A BC212 nem jó helyette. Legalább 120V-os max. CE feszültségű típus kell. Érdemes az adatlapot is megnézni helyettesítéskor. Itt van eredeti. Egyébként jó tranzisztort feleslegesen nem szoktunk kidobni, hanem érdemes lenne megkeresni a rosszat, ha egyáltalán tranzisztorhiba okozza a munkapontelmászást. De persze ha nincs gyakorlatod a hibakeresésben, akkor ez a teljes csere is üdvözítő lehet. Másik is van: Bővebben: Link

Láttam az adatlapukat; azonban az erősítő +- 40Von működik, és a 2SC1815-nél is csak 50Vos a CE. Természetesen az biztos, hogy nem értek hozzá, de hülye lennék, ha a józan paraszti eszem azt súgja hogy nem kell oda a 120Vos CE?
(#) kadarist válasza pintad hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ennek az erősítőnek van rajza is? Mert akkor többet lehetne mondani a feszültségek eloszlásáról.

Sajnos nincsen, nem találtam. Pro.2 V-30 a neve, amúgy elég gyakran láttam ilyesmit az itthoni iskolákban. Gondolkozok viszont rajta, hogy talán érdemes lenne berajzolni, végülis nem áll halálsok alkatrészből.

erosito.jpg

(#) Doncso válasza pintad hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Szia, a tranzisztoraid mind kapható a HQvideoban. Nem kell helyettesíteni. Másfelől, rendbe van, hogy ez meg az a helyettesítője, nade a 1815-ös helyett a 182-es lábkiosztása is stimmel? Nem ugye? Szóval csak odafigyelve a csereberével. Ha mindenképp felújítani szeretnél, akkor az elektrolit kondenzátorokat cseréld, azok száradnak ki, a tranzisztorok nem. Skori oldalát megkeresed, ott leírja miként kell kimérni egy tranzisztort hagyományos multiméterrel. Sőt, sokminden mást is leír, hogy hogyan lehet kimérni.
(#) shalafi.66 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Csak a HQvideóval vigyázni illik, sok a hamis tr. náluk.
(#) Doncso válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Hol nem manapság?
(#) shalafi.66 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

TME, Farnell.
(#) pintad válasza Doncso hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ezért szeretnék mindent cserélni.
Az ok, h nem stimmel a lábkiosztás, erre odafigyeltem.
(#) Doncso válasza pintad hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ja , hogy úgy. Szóval már a fele ki lett cserélve. Akkor bezony a másik felét is cserélni kell. De ahogy fentebb írtad a tranyók ára nem tétel, én akkor már vennék bele olyan tipust, ami oda való, és akkor megúszom a láb át kötözgetős-gányolást is. Na, meg azért azt tudjuk, hogy pl végfok tranzisztoroknál is, lehet helyettesíteni a 2SA-SC-ket BD-vel de annak nem lesz olyan hangja, akkor ez már egy másik erősítő.
(#) Doncso hozzászólása Feb 21, 2011 /

Egyébként kicsit a témába vág, hogy nem olyan régen javítottam egy reflex rx800-at, persze BD tranyókkal, cserélni kellett elég sokat közülük, namost jó is lett az erősítő, el is vitte a srác, nagy volt az örömködés. nagyjából fél órát döngetett vele a haver, majd megadta magát az erősítő. Ma hozza vissza, gyanítom ez pont a hamis BD-k számlájára lesz írható. Nade akkor mit tegyek bele? Ha ismét beleteszek hamis BD-ket, akkor újra ez lesz. Ötlet?
(#) shalafi.66 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Mennyi annak a tápfesze? Mert a 400W-hoz már nem biztos, hogy elég a +-40V.
(#) ujfalusi válasza Doncso hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Nem ismerem az RX 800-zat. Milyen BD-k kellenek bele, és hány darab. Ha megint ez a hiba talán tudok segíteni.
(#) Doncso válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Nem emlékszem hirtelen mennyi, de biztos, hogy több mint 400w, elég hülye kapcsolása van, nem hagyományos kapcsolás, szóval, hogy simán komplementer párokból van 3-4 pár, hanem valahogy máshogy van, mintha sorba is lenne kötve két NPN és két PNP tranyó, na de nem akarok butaságot mondani, ma érkezik, és megnézem. Az RX500-as topicba megírom hogy van, nem akarok itt OFF-olni.
(#) Doncso válasza ujfalusi hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia, BD249-250, konkrétat holnap tudok írni, akkor állok neki. Örülnék ha lenne eladó eredeti tranyód.
(#) ujfalusi válasza Doncso hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Van pár darab rejtett kincsem. Attól függ hány darab kell, és hány voltosak. Ezek eredeti Texas gyártásúak. kb 30 éve vettem
(#) Mucu hozzászólása Feb 22, 2011 /

Hellósztok.
Egy hőfokszabályzót építek, amiben a hőérzékelő egy germánium tranzisztor záróriányban előfeszített C-B diódája. A tipusa AC125. Sehol nem találok ilyet, van ötletetek mivel helyettesítő? Ez elég felületes megoldásnak tűnhet de jól működik és olcsó viszont nem tudom mivel helyettesíthetem.
(#) ujfalusi válasza Mucu hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Próbáld meg AC 128-al. Valakinél láttam a vaterán
(#) Mucu válasza ujfalusi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Köszönöm, utánnanézek.
(#) Swedhart válasza Mucu hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Hali az aproba láttam ilyet üdv Tamás
(#) Mucu válasza Swedhart hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Köszönöm. Ezek ellenére szeretnék találni egy helyettesítő alkatrészt AC 125 germánium tranzisztorra.
(#) Swedhart válasza Mucu hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Akkor nézd meg a CONRAD-nál én is onnan vettem,hasonlit egy 1N4148-asra.
(#) ujfalusi válasza Mucu hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Szia!
Sikerült AC 125-öt találni?
(#) Mucu válasza ujfalusi hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Még nem, Eddig csak arany árában tudnék hozzájutni.
(#) kadarist válasza Mucu hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Adjak egy marékkal?
(#) Mucu válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

mert van? Örülnék neki!
(#) kadarist válasza Mucu hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Régi japán germániumtranyóim vannak. Gyakorlatilag ugyanaz, mint az AC. De AC-kat is lelhetek.
(#) Mucu válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Mindegy csak germánium legyen.
(#) Pigi válasza Mucu hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Múltkor dobtam ki egy marék új Germánium tranzisztort.
Következő: »»   62 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem