Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Börze
Idézet: Azt azért majd szeptemberig lekésőbb meglátjuk. „Aki még óhajt valamit, valószínűleg utoljára kijöhet, de jó esély van rá, hogy soha többet nem lesz börze a Puskás technikumban, sőt az intézmény sorsa is kérdéses. ”
Szia Matyi!
Hát nem örülnék, hogyha nem lenne többet börze, és az főleg nem volna jó, ha az egész sulit bezárnák. Mondjuk már korábban is pedzegették, hogy nem lesz börze, meg a sulit is bezárják, remélem nem kerül erre sor. Mondjuk az én régi kedves iskolámat is bezárták egy tollvonással a Klauzál Gábor Műszeripari Szakközépiskolát. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
Én is csodálkoztam, hogy egyik weboldalon sem szerepelt több időpont, de idáig azt hittem csak nyári szünet lesz, így nem is tudom mi lesz azokkal (köztük velem is), akik a jó társaságért, meg a restauráláshoz/rádió/audio hobbihoz szerezték be itt az alkatrészeket/tudást/jó hangulatot. Sajnálattal hallom , de remélem ez még nem végleges.
*
A legutóbbi évi rendes rádióklub-közgyűlésen az intézményvezető-úr mondta azokat a tényeket, amiket nem szeretnék publikussá tenni, de mind a Rádióklub, mind a börze sorsa, de az intézményé is most függ hajszálon. Egyszer már 2-3 éve megmentette Laci bácsi. @Pityu9: nyári szünet sosem volt, eddig mindig teljes évre volt fent a börzenaptár. Mindenesetre akinek tudom, begyűjtöm az elérhetőségét egy kis füzetbe, hogy legyen egy "adatbázis", ahonnan el lehet érnem, ha kell valami. Természetesen ha kell valami, privátban megtaláltok. Akkor még egyszer leírom: Az utolsó BIZTOS alkalom, hogy lesz börze. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
Ma eljött hozzám egy tanár kollégám klímát szerelni, és Ő is mondta, hogy valami változásokat tervez a kormány 2015-ben: össze akarnak vonni intézményeket, és lehet hogy a Gödöllői Madách is, ahol anno tanárkodtam, az is bezárásra kerül mert összevonják valamivel.
Amúgy miért nem tárod a nagyközönség elé az indoko(ka)t, hogy mi lesz a suli, a rádióklub, és a börze sorsa, hiszen sokunkat érint? Azért volna jó tudni, hogy mi ennek az oka, hátha tudunk valamit tenni akár összefogással, hogy megmentsük. Persze csak ha módunkban áll tenni valamit. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2014
Egy zárt közösségben mondunk el a nyilvánosságra nem tartozó dolgokat, amikkel egyesek visszaélhetnek, illetve hátrányosan is érinthet bizonyos embereket, akkor érthetővé válik miért.
Az ilyen megmentő akciók meg manapság már semmit nem érnek. Legalábbis én már pár évtizede nem láttam ilyenek miatt, dolgok pozitív irányba fordulását.
Nem kaptam rá felhatalmazást. Aki '5KHC klubtag - és eljött a tisztújító közgyűlésre - értesült róla.
Van egy mondás: oda nem ..runk, ahonnan enni kapunk. Ők készítettek fel az amatőr vizsgára (egy hónap alatt, mert a műszaki hátterem megvolt), és minden ilyen hivatalos (!) gyűlés zártkörű, az ott elhangzottak is zártkörűek, még ha nincs is szigorúan vett titoktartási nyilatkozat. Amúgy jó felé kapizsgálsz az összevonásokkal kapcsolatban. Szamóca, köszönöm a támogatást, és a mindenen túlmutató magyarázatot. Én a magam részéről az emberek elérhetőségét begyűjtöm, azaz a szálak nálam meglesznek, ha mégis valami kéne nekem, vagy bárki másnak. Igazából mindegy is: nem oszt, nem szoroz, hisz ami nekem kellett, már rég megvettem. A többi pedig hidegen hagy. Mind az oktatáspolitika, mind más, mivel nem érint. Már nem tanulok, gyerekem nincs. Ha lesz is, addig ezerszer megváltozik még. Főjön annak a feje, aki 1, előidézte 2, érintett a dologban, más nyavalyája nem érdekel. Mindenki a saját sorsának kovácsa. Én is, mint kvázi hátrányos helyzetű, csak elvégeztem az iskolákat: szakmunkástól (utólag) az egyetemig mindent, emellett két idegen nyelven beszélek annak ellenére, hogy sok akadályt görgetett elém az élet. Majd más is módot talál rá, hogy hozzájusson ahhoz, amihez szeretne, csak egy kicsit többet utána kell járni. A világ nem áll meg, hidd el, hogy aki akarja, kitapossa magának az ösvényét. Például a HE talin is egész jó börzék szoktak lenni. Vagy a BURABU, ami szombathoz egy hete volt. Legfeljebb 4-5-ször fogok vásárolni egy évben, több pénz marad másra. Van másutt is börze: Debrecen, Sopron, Lőrinci, Szolnok. Ha ehhez még az általam említett két lehetőséget is hozzáadom, akkor az már 6 esemény az évben.
Amiket említettél Debreceni és Szolnoki rádiós börzeidőpontok hol tekinthetők meg?
Uraim!
Lesz még börze: http://www.nosztalgiaradio.hu/index.php/egyesulet/rendezveny Ez a legtutibb forrás!!
Köszönjük! Azé' aug. 16. elég messze van. Közte a kettő nem lesz?
Ez csak a Nosztalgiások tervezete. Hely hiányában akár a Lágymányosi-híd alatt is meg lehet tartani... Nem gyanús, hogy a hivatalos (voxline-os) honlapon, sőt a Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub honlapján sincs semmi adat?!
HA5KHC HG5CRV Amint mondtam, én a közgyűlésen elhangzottakra támaszkodom, de lehet nyugodtan más "tuti" forrást is találni, amiben jobban megbíztok. Ha H.F. marad, lesz klub és börze, ha nem, új helyet kell keresni, és nem lesz a Puskásban börze. Ennél érthetőbben nem tudom elmondani. Az egészet Laci bácsi, és az utódja gondozta, gondozó nélkül pedig minden megszűnik egyszer. Azt sem értem, hogy valaki valamit (mindegy, hogy én vagy más) leír, adatokra hivatkozva, hovatovább elsődleges forrásokra, akkor azt miért kell felülbírálni a zinternet segítségével?! A zinterneten minden fent van: valaminek a megállapítása, és tagadása is, innentől kezdve információs intelligencia kérdése, hogy valaki melyik forrásnak hisz, és alkalmaz-e forráskritikát. Volt oktatóm szerint a webkettes világ ilyen, és más dolgok miatt többet vett el összességében, mint adott.
A szolnoki már azt hiszem megvolt, de az túl messze van, oda nemigen szerettem volna elmenni.
A debreceni Szeptemberben lesz a Dorcast kempingben. A soproni szintén Szeptemberben lesz. A tavalyi évben még ez az oldal egészen gondozott volt, idén elhanyagolták. Majd rákérdezek a klubban. HamWiki Amint látjátok, itt sincs további börzeidőpont. Nem gyanús?!
Szia Matyi!
Ne izgulj, ne vedd a szívedre; elég, ha mi izgulunk. Minden infót szívesen veszünk, aztán majd elválik. Majd lesz új hely, ha tényleg vége. Szia: Kálmán
Én ezt tudom megbízható forrásból. Ez a téma februárban is napirenden volt. Akkor megnyugtatott az ÚR, hogy a az idén lesz börze. A 2015-ös év már más téma. Az kétséges.
Attól, hogy valaki mond valamit még utána lehet járni. Tele van kacsával az internet.
De Matykusz ezt megbízható belső információra támaszkodva mondja, hogy NEM lesz több börze. Az internetet nem szabad hivatalos forrásként felhasználni.
Nem az internetet használom hivatalos forrásként, csak hivatkoztam egy oldalra ahol látható még időpont.
Az RMK tagjaként (én is klubtag vagyok) körbekérdezősködtem és megerősítették az állításom, hogy a honlapon feltüntetett időpont aktuális. Arról, hogy mi lesz a '15-ös börzeidőpontokkal senki se tudja. NA ez az év kétséges! De még körbeérdeklődök, hátha kiderítek valamit.
Hát igen, eléggé érdekes ez az egész, hát még az, hogy ezek az időpontok még nincsenek kinn a rádiós weboldalakon, így aki csak onnan tájékozódik tényleg az hiheti, hogy itt a vég (vagy csak azért nem írták ki, mert ezek még nem végleges időpontok vagy így akarják megszűrni a látogatókat?). Mondjuk eléggé gáz volt végigtelefonálni minden ismerősömet reggel, hogy ja bocsi, mégse gyertek, mert nem ez az utolsó és amúgy is eléggé gyenge. Mondjuk ha ilyen kevesen jöttek ki, a többség tudhatta, hogy nem ez lesz az utolsó, (de honnan?) míg akik kijöttek, tényleg azt hitték, hogy ez az utolsó.
Egy évre rendeződött a helyzet, H.F.-t megválasztották igazgatónak. Amint mondtam, addig jó, amíg ő az igazgató.
Pityu9, nem véletlenül kerültek ki késve (és nem rögtön év elején, mint eddig!) a teljes éves időpontok, és ennek nem a tanrend az oka, hiszen eddig mindig egész évre előre fent volt minden.
Tehát egy évig rendben. Attól fogva pedig minden évben csak egy évig legyen így.
Szombaton ki jön rajtam és Kálmánon kívül?
Kinek kell valami speciális (tőlem)? Nekem 4W kompakt fénycsőhöz való elektronika, de régi fojtós is jó donornak.
Én biztos, hogy jövök, szerintem Matykusz is. Gondolom a "kemény mag" ott lesz.
Ezek a börzék hol lesznek????
Én megyek. Ha valakinek van kapcsolóüzemű tápja ami tud legalább 24vdc feszültséget, és 2.5Ampert, és eladná nem túl drágán, az jó lenne...
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
"A rendezvények ideje: reggel 7-től 12-ig, helye: Budapest, Gyáli út 22. (bejárat a Zombori utcából). Gépkocsival megközelíthető az Ecseri út felől, vagy ugyanonnan a 181-es autóbusszal."
Gyalog is jól megközelíthető a Ferencvárosi pályaudvar alatt átvezető gyalogos aluljárón keresztül. 1-es villamos és társai...
Ki jön és kinek mit vigyek?
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Sziasztok! Holnap börzére jövők közül esetleg valaki ki tudna segíteni 1dl nitrohígítóval? Azt nagyon megköszönném!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |