Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem akartam uj témát nyitni mert engem csak egy dolog érdekel e témával kapcsolatvan. Tudok e olyan elektronikus biztositék kapcsolási rajzot, amit a számitógép és az usb kábel közé tehetek arra az esetre ha a vizhatlan csomagolásu wevkamerám mégis beázzna s rövidre zárja az usb kábel ereikéből valamelyikeket. és megvédi a számitógépet hogy ne menjen tönkre. USB Biztositék lehetne a neve ha még nincs ilyen. Köszi
Nem tudom, szerintem nem készíthető ilyen, mert amint rövidzárat csinálsz pl egy USB-n, a gép egyből kikapcsol. Szerintem a biztosíték sem olvadna ki olyan gyorsan, mint, ahogy a gép lekapcsol. Inkább arról gondoskodj, hogy ha már kiteszed kültérre a webkamerát, az tuti ne ázzon be.
Nem olvadó hanem tranzisztoros biztosítékra gondoltam, ami egyszerűen valamekkora áram fölött oldana valahogy
úgy tudom a tranyó nyitási zárási sebessége elég nagy. Sajnos víz alá kell meríteni, nem is akármilyen mélyre...
Vagy ha a fázishasítás mintájára levágjuk a tul magas jelet.
Mint egy zenner. Bár itt nem feszültség hanem áramkorlátozásról van szó... Hogy is van ez?
Hello, semmit sem kell tenned, csak a szigetelésről kell gondoskodnod. A víz nem okoz zárlatot, csak a kommunikáció állhat le.
Úgy érted ha egy usb kábelt elvágok és vizbe lógatok, nem megy tönkre a PC?
Úgy értem. De azért érdemes lenne utánanézni az USB-s adatvonalak feszültségtűréseinek.
Sziasztok!
Optikai kábel segítségével lehet készíteni ilyen endoszkóp csövet? Nem feltétlen kamerára gondolok, csak egy olyat, hogy belenézek az egyik végén és látom, hogy mi van a vezeték másik végén. Ha ez lehetséges, akkor milyen lencsék kellenének az optikai kábel végeire?
Üdv!
Vettem egy 7mm-es endoszkóp kamerát amit sima usb-s kábellel szereltek. Ezt szeretném kicserélni 4mm-es hattyúnyakasra, de nem találok sehol méteres kiszerelésben,pedig létezik, mert ezeket a ledes usb-s lámpákat mind ezzel gyárják. 2m-es kellene legalább és 4-6mm-es ami vízálló. Van valakinek ötlete ehhez?
Találtam egy céget,aki ezzeket gyártyja, ha valakit érdekel a téma.
LEFLEXO
molnarp: sikerült 4 mm-es endoszkóp kamerát venni? Én még sehol sem láttam 7 mm-nél kissebb átmérőnél ami nem 2-300 dollárba kerül, azok már profi orvosi eszközök kategóriájában vannak, fül, orr, gége vizsgálatra használják.
Sziasztok. Van olyan kamera, ami sötétben is jól lát, de nem látszik a ledek fényei? A kutya kajáját megeszi valami, szereztem olyan kamerát ami sd kártyára ment, de annak sötétben pirosan világítanak a megvilágító ledjei és olyankor ezt a lopó állat kiszúrja és nem jön. Vagy van olyan usb-s endoszkóp kamera ami windows phone-n is működik, nem csak androidon? Üdvözlet
Szia!
Nem, elég lett a 7-es. És vettem Lidlbe egy kijelzőset annak 8mm-es a feje, az eddig tökéletesen használható.
940nm-es infrát használó kamerának nem látszik (embernél legalábbis) a fénye.
De tapasztalatból mondom hogy az állatokat a 840nm-es ledek is inkább vonzák mint elijesztik. De ha ennyire kényes rá akkor használj hőkamerát, az a tuti. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
endoszkóp kamera DIY egyszerűen ESP32-CAM-ot használvaSziasztok!A cél: betekinteni egy kb. 30cm átmérőjű 60cm magas tartályba egy 25mm átmérőjű furaton keresztül. Ötlet: okostelefon kameráját kiszedni és meghosszabbított vezetékkel külső kameraként vissza rákötni. Ezt elvetettem, mert valószínűleg olyan kommunikációs protokollt használ, aminek az átviteli távolsága ehhez nem lenne elég. Bővebben: Link Terv: ESP32-CAM modul, meghosszabbítva a szalagkábelt Elvileg lehetséges. Bővebben: Link Bővebben: Link Vajon hogyan oldhatták meg a gyári endoszkóp kamerákban az átvitelt? Talán azokban az interfész áramkor a hosszúkás kameraházban van, így lehetséges több méteres kábel végére kötni az usb csatlakozót vagy egy wifi-s modult? Maga a kamera 9x9mm, az simán belefér a 25mm-es furatba, az egész modul viszont éppen nem: 27mm. Ezért gondoltam a szalagkábeles rész meghosszabbítására. Bővebben: Link Valakinek van tapasztalata ezzel a modullal? Az átviteli sebesség (video stream) nem lenne fontos, inkább az élesebb, részletgazdagabb állókép.
Az a kérdés hogy neked ebbôl mi van meg, mert ha csak a terv, akkor simán vennék egyet készen akár 2500 forintért az eMagról vagy Aliról.
Szerintem itt nincs elektronika a fej végén, USB-leküldi mint webkamera képet az eszköz, a megjelenítés meg OTG okostelefonon vagy PC képernyôn át. De ha a kihívás miatt csinálnád, akkor ![]()
Amit a képen látsz, az ESP32 modul a kamerával, az van meg.
Kérdés a szalagkábel hosszabítási lehetősége, hogy a pici kamera a microvezérlőtől messzebb legyen. Minimum 10, de inkább 50-60cm távol. 2500-ért ha min. 2Mpixeles az érzékelője, link-nek örülnék (komplett endoszkóp, vagy csak egy szál kamera?)... Ez pl. itt 7e Ft és nem tűnik 2Mpixelesnek (vagy nagyobb felbontásúnak): Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
Ha jól látom, sokeres csavart érpáros toldás illene hozzá. Az viszont lehet "hosszú" is.
De el leszel vele egy darabig. ![]() Azt se felejtsd el, hogy világítás is kell, bár az mehet külön vezetéken. Ha nem lenne meg már a modul, mondanám hogy lehet kisebb modult is kapni, meg hosszabb szalagkábellel, meg éjjellátósat is, autófokusszal...
Hát ezaz, hétvégére már havat mondanak, tehát nem akarok sok időt tölteni a beüzemelésével....
![]() (Viszont annyire meg érdekel, hogy valami hasonló kameramodullal rendelkező robotautót kértem idén a Mikulástól ![]() Ez gyorsan olcsón elérhető, de szívesen veszek ötletet, linket jobb verzióra. ![]() Ilyen kábelt láttam a kínai kolléga videójában, 24eres. Ehelyett működhetne valami hengeres kábellel, utp kábelszerűséggel? A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
Ami a második képen van, gondolom olyan elrendezésre áttervezhető/átalakítható lenne a ESP32-CAM modul is. De ilyen direkt endoszkóp formához illeszkedőt nem találtam egyik boltban sem, ahová beugorhatnék érte (csak rendelésre ill. külföldi oldalakon).
1080p 7mm diameter endoscope camera module |
Bejelentkezés
Hirdetés |