Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Miért nem használsz hozzá egy előerősítőt ha nem kap megfelelő bementi jelet a 2.0 hangfalszett. KIT ben meg lehet venni vagy magad is összerakhatod! 12V ról simán mennek 50mA-200mA üzemelnek :yes: 1000-2000 HUF ból ki is jön kb.
ahhoz hogy pl.: bicajt tekersz kell egy motor pl.: egy három fázisú és azt meg is kell hajtani. Ha 100W veszel le róla eléggé meg fogsz izzadni.
![]() De ha van véletlenül egy AC motorod akkor csak egy feszültség stabilizátort kell összeraknod jó sok puffer kondival ![]()
Tehát sorrendben. Telefon-->Előerősítő-->2.0 Hangrendszer. Az okés úgy? És tudsz ajánlani konkrétan? Bár jobb lenne inkább házilag megcsinálni. Attól függ hogy jön ki olcsóbban. Csak van bökkenő. Attól még a hangfalt konnektorosan kéne űködtetni. Az lenne a lényeg, hogy a HANGSZÓRÓ HOGYAN KAPJON ÁRAMOT!
A 2.0 -s rendszer gondolom kb. 12V -ről működik... szóval nem kell annak konnektor... kiveszed belőle a trafót... mondjuk azért mérj rá, hogy valóban mekkora fesz van ott... és direktbe mehet az akksira... gondolom az a 2.0 valami számítógép hangszóró... annak az áramfelvétele nem fogja leszívni az akksit 4-5 óra alatt... előerősítőnek csinálsz valamit műveletiből és kész is...szerintem.
Ha a hangszóró szgéphez való beépített erősítős, akkor felesleges az előerősítő, simán kihajtja a telefon.
hát igen ki kellene neki.. de azt mondja, hogy nem hajtja ki... mondjuk a hangkártyák tapasztalatom szerint 600mV körüli jelet adnak ki, de a telefonok csak 2-300mV körül mozognak... legalábbis az én telefonomnak kisebb a kimeneti fesze mint. a gépemnek...
Hát eddig csak a 2.1-esen próbáltam ki, azon ment a telefonnal...de ha onnan kikaptam a .1-et, akkor a 2 hangszóró, épphogy adott ki valami kis hangocskát. És köbzoli. Van egy Genius SP-K06-os hangrendszerem, aminek a csatlakozását ma megoldottam az s5230-hoz, és megy a telefonról. De a hangszóróból konkrétan 3 vezeték jön ki. Az egyik összeköti a két hangfalat, a másik a dugó a telefonomhoz, a 3. meg a konnektorba való dugó. És ez a gond. Hogy aksiról már teszteltük, és baromi gyorsan leszívta. Bár az aksi egy átalakított volt(made at home). Milyen aksit ajánlotok hozzá ami 4-5 óráig bírja megállás nélkül teljes hangerőn max. 5000 Ft értékben?!
Ez most mibe lesz? Kocsiba? mert annak az akksiját kizárt, hogy leszívja a kis 2.0... de még egy normálisabb motor akksit se szívhatna le...ha a 2.1 -ből kikapod a .1 -et azaz a SUB -ot akkor nyilván elég érdekes hangja lesz...
![]() A sima 2.0 -ból kell kivenni a trafót (előbb mérj rá, hogy mennyi jön ki a trafóból fesz. ha lehet az egyenirányítás után) és direktbe rátenni az akksira a 2.0 -t...
Nem, simán szabad térre lesz. Tehát egy hordozható áramforrás kéne h ugymondjam, de aggregátorra a ** sincs pénze már elnézést.
* Ha nem írod le, akkor nem kell kicsillagozni !
Ez az Unitek 77VA t fogyaszt max hangerőn. Ez 6.4A áramfelvételt jelent. Egy 12V 56Ah s akkuról 8.45 óráig lehet működtetni elméletileg. Csak sajnos nem valószínű, hogy 12V ról megy a belső erősítő, úgyhogy valami nagyáramú step up konverter is kéne. Vagy lehet hogy eldöcög csökkentett feszültségről is.
Hello mindenkinek!
Bicózás közben szeretek zenét hallgatni, és eddig csak a telefon küldő hangszórójáról ment a zene ( fülhallgatót nem szeretem mert nem hallom a körülöttem lévő dolgokat, és balesetveszélyes) .. Na, h rátérjünk az elektronikai kérdésre.. Erősítőt szeretnék készíteni, ami kb. 9 volt-ról menne.. ( akár elemről is , de van távirányítós autó aksim : D ) . Sajnos keveset tudok az elektronikáról, de sztem már 1 w is jó lenne ( a mostani jack dugós telefonos hangszórós dologhoz : ) ). Milyen alkatrészek kellenek a legprimitívebb erősítőhöz? Rosz/Szétszedett mini rádió ból v ilyesmiből ki lehet termelni az alkatrészeket, vagy venni kellene ? Később ha már sikerül összehozni valamit, akkor lehetne később átalakítani bővíteni , de alapból csak 1 hangszórót kell h meghajtson.. ( sajnos a hangszóróról nem tudom leolvasni az adatokat, de 1 w -t biztos elbír ![]() Tehát a lényeges kérdések: Milyen alkatrészek kellenek ehhez a hordozható aksihoz, és hogy lehet leg1szerűbben megépíteni ! A válaszokat előre is köszönöm ![]()
Üdv! Ide is nézz be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |