Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Miért nem használsz hozzá egy előerősítőt ha nem kap megfelelő bementi jelet a 2.0 hangfalszett. KIT ben meg lehet venni vagy magad is összerakhatod! 12V ról simán mennek 50mA-200mA üzemelnek :yes: 1000-2000 HUF ból ki is jön kb.
ahhoz hogy pl.: bicajt tekersz kell egy motor pl.: egy három fázisú és azt meg is kell hajtani. Ha 100W veszel le róla eléggé meg fogsz izzadni.
De ha van véletlenül egy AC motorod akkor csak egy feszültség stabilizátort kell összeraknod jó sok puffer kondival
Tehát sorrendben. Telefon-->Előerősítő-->2.0 Hangrendszer. Az okés úgy? És tudsz ajánlani konkrétan? Bár jobb lenne inkább házilag megcsinálni. Attól függ hogy jön ki olcsóbban. Csak van bökkenő. Attól még a hangfalt konnektorosan kéne űködtetni. Az lenne a lényeg, hogy a HANGSZÓRÓ HOGYAN KAPJON ÁRAMOT!
A 2.0 -s rendszer gondolom kb. 12V -ről működik... szóval nem kell annak konnektor... kiveszed belőle a trafót... mondjuk azért mérj rá, hogy valóban mekkora fesz van ott... és direktbe mehet az akksira... gondolom az a 2.0 valami számítógép hangszóró... annak az áramfelvétele nem fogja leszívni az akksit 4-5 óra alatt... előerősítőnek csinálsz valamit műveletiből és kész is...szerintem.
Ha a hangszóró szgéphez való beépített erősítős, akkor felesleges az előerősítő, simán kihajtja a telefon.
hát igen ki kellene neki.. de azt mondja, hogy nem hajtja ki... mondjuk a hangkártyák tapasztalatom szerint 600mV körüli jelet adnak ki, de a telefonok csak 2-300mV körül mozognak... legalábbis az én telefonomnak kisebb a kimeneti fesze mint. a gépemnek...
Hát eddig csak a 2.1-esen próbáltam ki, azon ment a telefonnal...de ha onnan kikaptam a .1-et, akkor a 2 hangszóró, épphogy adott ki valami kis hangocskát. És köbzoli. Van egy Genius SP-K06-os hangrendszerem, aminek a csatlakozását ma megoldottam az s5230-hoz, és megy a telefonról. De a hangszóróból konkrétan 3 vezeték jön ki. Az egyik összeköti a két hangfalat, a másik a dugó a telefonomhoz, a 3. meg a konnektorba való dugó. És ez a gond. Hogy aksiról már teszteltük, és baromi gyorsan leszívta. Bár az aksi egy átalakított volt(made at home). Milyen aksit ajánlotok hozzá ami 4-5 óráig bírja megállás nélkül teljes hangerőn max. 5000 Ft értékben?!
Ez most mibe lesz? Kocsiba? mert annak az akksiját kizárt, hogy leszívja a kis 2.0... de még egy normálisabb motor akksit se szívhatna le...ha a 2.1 -ből kikapod a .1 -et azaz a SUB -ot akkor nyilván elég érdekes hangja lesz...
A sima 2.0 -ból kell kivenni a trafót (előbb mérj rá, hogy mennyi jön ki a trafóból fesz. ha lehet az egyenirányítás után) és direktbe rátenni az akksira a 2.0 -t...
Nem, simán szabad térre lesz. Tehát egy hordozható áramforrás kéne h ugymondjam, de aggregátorra a ** sincs pénze már elnézést.
* Ha nem írod le, akkor nem kell kicsillagozni !
Ez az Unitek 77VA t fogyaszt max hangerőn. Ez 6.4A áramfelvételt jelent. Egy 12V 56Ah s akkuról 8.45 óráig lehet működtetni elméletileg. Csak sajnos nem valószínű, hogy 12V ról megy a belső erősítő, úgyhogy valami nagyáramú step up konverter is kéne. Vagy lehet hogy eldöcög csökkentett feszültségről is.
Hello mindenkinek!
Bicózás közben szeretek zenét hallgatni, és eddig csak a telefon küldő hangszórójáról ment a zene ( fülhallgatót nem szeretem mert nem hallom a körülöttem lévő dolgokat, és balesetveszélyes) .. Na, h rátérjünk az elektronikai kérdésre.. Erősítőt szeretnék készíteni, ami kb. 9 volt-ról menne.. ( akár elemről is , de van távirányítós autó aksim : D ) . Sajnos keveset tudok az elektronikáról, de sztem már 1 w is jó lenne ( a mostani jack dugós telefonos hangszórós dologhoz : ) ). Milyen alkatrészek kellenek a legprimitívebb erősítőhöz? Rosz/Szétszedett mini rádió ból v ilyesmiből ki lehet termelni az alkatrészeket, vagy venni kellene ? Később ha már sikerül összehozni valamit, akkor lehetne később átalakítani bővíteni , de alapból csak 1 hangszórót kell h meghajtson.. ( sajnos a hangszóróról nem tudom leolvasni az adatokat, de 1 w -t biztos elbír ) Tehát a lényeges kérdések: Milyen alkatrészek kellenek ehhez a hordozható aksihoz, és hogy lehet leg1szerűbben megépíteni ! A válaszokat előre is köszönöm
Üdv! Ide is nézz be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |